נגמר לי הכוח...

נגמר לי הכוח...

למה אני תמיד מגיעה למקומות עבודה שהכי פחות מתאימים לי בעולם? כלומר המקומות הכי נ"טיים שיש? בהתחלה עוד היה בסדר. אומנם שמתי לב שהמקום מאוד נ"טי, אבל החלטתי לנסות להסתדר. אחרי חצי שנה העבירו אותי לחדר הכי זוועתי במשרד. הבעייה היא שהוא ענק, מה שאומר שלאנשים מאוד נוח לדבר שם, כולל שיחות שלא קשורות לעבודה, וזה מפריע לי לעבוד!!! אחרי השנה הראשונה שלי שם, האדם היחיד בחברה שעוד היה לו קצת אכפת מטכנולוגייה עזב, מה שגרם למצב להפוך לקשה יותר, כי עד אז עבדתי בעיקר איתו, ואחרי שהוא עזב, ביטלו פרוייקטים שעבדתי עליהם, ועברתי לעבוד עם אנשים שיותר קשה לי איתם. אחרי עוד חצי שנה, עזבה מישהי שהייתה אחראית על עניין מסויים, ובגלל שלא ממש הביאו לה מחליף, נוצר פשוט מצב של כאוס. אנשים עובדים בצורה רשלנית ומאוד לא מסודרת, שוכחים דברים ונזכרים רק ברגע האחרון, או שאומרים משהו אחד ואחרי שהכול כבר מוכן, מחליטים שזה צריך להיות אחרת לגמרי. אז אולי להם זה לא מפריע לעבוד ככה, אבל עלי זה מאוד משפיע לרעה! אני משקיעה הרבה יותר מכולם שם, תמיד מגיעה ראשונה והרבה פעמים גם יוצאת אחרונה, לא עושה הפסקות ארוכות, ומקפידה על רמת עבודה גבוהה, אבל אני מרגישה שכל הזמן נוסף לי עוד מכשול ועוד מכשול, ונהייה לי כבר ממש קשה! אני מנסה להחזיק מעמד, אבל בזמן האחרון נכנסת ללחץ, ונראה לי שבקרוב יזרקו אותי. כמו שאמרתי, אני פשוט לא מבינה למה אני תמיד מגיעה דווקא למקומות הכי נ"טיים. אני יודעת שבמקום רציני וטכנולוגי יותר הייתי מסתדרת מצויין. אני פשוט משתגעת...

schlomitsmile

Member
מנהל
מבינה אותך מאד. קשקשת ואנשים שמשנים כיוון ברגע האחרון באמת יכולים לשגע. למה את חושבת שיזרקו אותך? אני יכולה להבין שאת תרצי לזרוק אותם
האם יש לך אפשרות לחפש מקום שמתאים לך בדיסקרטיות, בעודך עובדת במקום הנוכחי?

תודה שלומית. אני חושבת שיזרקו אותי כי בגלל כל

הקשיים האלה התחלתי קצת להילחץ בזמן האחרון וכבר העירו לי על זה. אני באמת מנסה להישאר רגועה, אבל בתקופה האחרונה נשברתי. זה קשה לחפש מקום בדיסקרטיות כי אז אצטרך לצאת לראיונות באמצע יום עבודה, והם עלולים להיות ארוכים, וזה גם יוסיף ללחץ שלי, אבל אולי אני בכ"ז אנסה.

arana1

New member
הייתי שם

תשוקה אמיתית לטכנולוגיה ויצירה עדיין לא נתפשת כרצוייה ומקובלת ברוב מקומות העבודה ובוודאי שאינה מתוגמלת אני הייתי מוכן לעבוד אפילו בחינם במקום שהוא באמת "אובססיבי" ברמות אספיות כי בשבילי זה הנאה טהורה הבעייה שכמו שאת מספרת בסופו של דבר אנחנו תמיד נענשים על כך כי זה פוגע בדרך שבה הנ"ט תופשים ומתייחסים ליצירה מה שאפשר לנסות זה למצוא מסגרת יותר קטנה של עבודה על פרוייקטים יותר אישיים וקטנים עם שותפים לדרך ולהתלהבות זה מה שאני עשיתי בזמנו

תודה אראנה. תראה, אני יכולה להבין שלפעמים יש

שיקולים כלכליים שפוגעים בחדוות היצירה כי חשוב לסיים פרוייקטים בזמן ואני בהחלט מקבלת את זה, אבל במקום שאני נמצאת בו עכשיו זה ברמה קיצונית, אנשים רק רוצים לגמור וללכת כמה שיותר מהר. אח"כ רק כשלקוח מתלונן, הם פתאום קולטים שמשהו בעבודה שלהם היה לא בסדר... אגב, בלי קשר, רק שתדע שאני קוראת הרבה ממה שאתה כותב בפורום ועם כמעט הכול אני מזדהה ומסכימה, בעיקר עם הקטעים שמדברים על האהבה האמיתית והעמוקה שאוטיסטים מחפשים, שלפחות לגביי זה מאוד נכון, אז תמשיך כך.

תודה אראנה. תראה, אני יכולה להבין שלפעמים יש

שיקולים כלכליים שפוגעים בחדוות היצירה כי צריך לסיים פרוייקטים בזמן ואני בהחלט מקבלת את זה, אבל במקום שאני נמצאת בו עכשיו זה ברמה קיצונית, אנשים רק רוצים לגמור וללכת. אח"כ רק כשלקוח מתלונן, הם פתאום קולטים שמשהו בעבודה שלהם היה לא בסדר... אגב, בלי קשר, רק שתדע שאני קוראת הרבה ממה שאתה כותב בפורום ועם כמעט הכול אני מזדהה ומסכימה, במיוחד עם הקטעים שמדברים על האהבה האמיתית והעמוקה שאוטיסטים מחפשים, שלפחות לגביי זה מאוד נכון, אז תמשיך כך.

זה לא מקום עבודה נ"טי. זה פשוט מקום גרוע.

חלל גדול שמעודד את כולם לפטפט כל הזמן במקום לעבוד, זה לא נ"טי. זה סתם רע. זלזול בעבודה זה לא נ"טי. זה סתם רע. מקום שכל אדם מוכשר עוזב, זה לא נ"טי. זה סתם רע. רע לך שם, קודם כל, כי את בן אדם שאכפת לו. לא בגלל שאת לא נ"טית.

arana1

New member
כשנח לך אתה מתעלם ממאפיינים מובהקים

וגם זו למשל תכונה נ"ט כשמדובר על מאפיינים אוטיסטים שליליים כביכול כולם יודעים שזה משייך אדם לקבוצת מאותגרי ההתפתחות אבל כשמדובר על מאפיינים ידועים וחיובים ומתועדת של א"ס כמו השקעה בעבודה בלי חכמות ומתוך הזדהות מלאה ותמימה ובלי פוליטיקה וקשקושים אז פתאום זה לא שייך להבדלים בין א"ס ונ"ט אלא שגם כאן,אם רוצים באמת לעזור לאוטיסטים מתוך הכרת מבנה נפשם וצרכיהם ולא רק דרך עקיפת הסימפטומים שנוצרים כתוצאה מחייהם המתסכלים אז חשוב לכוון ולהמליץ לאוטיסטים להתרחק ממקומות עבודה עם מאפיינים שאינם מתאימים להם,מנסיון אני אומר שזה מה שנכנס תחת ההגדרה של מאפיינים נ"ט

arana1

New member
בעיניך זה שטויות ובשבילי זה נסיון חיים כואב

וכך גם להרבה אספים אחרים וגם זה מתועד ומופיע אמנם לא במחקרים(כמובן,כל מה שמופיע במחקרים זה רק שטויות) אלא בסיפורי החיים של מספר עצום של אספים מכל הסוגים והמינים אגב אחד הסימנים המעודדים וכנראה גם אחד מהגורמים לעובדה שיותר ויותר אוטיסטים יוצאים מהחורים זה גם העובדה שבשנים האחרונות יותר ויותר אנשים שנחשבים לקובעי ומובילי דעה מתחילים לשים את ליבם למידה שבה מקום עבודה והשכלה אופייני מבוסס על הדרה והשפלה מתמדת של כל מי שרוצה לתרום וללמוד ולתת באמת מכל הנשמה

היא מספרת שכל הנ''טוים האיכותיים עוזבים ואתה

מתעקש שהסביבה שם ידידותית לנ''טים. אתה פשוט מדבר לא לעניין בלי קשר לשום כאב ולשום אוטיזם.

arana1

New member
מדובר במאפיינים כלליים וקבוצתיים

ולא בתכונות של פרט כזה או אחר ואם אתה לא יודע שכקבוצה,א"ס,נוטים פחות לעסוק בשיחות חולין ובתככים של מקומות עבודה ולימודים ויותר להתרכז ביצירה עניינית לעומת נ"ט, אז אני לא רואה בך ושכמותך סמכות בנושא אוטיזם ובטח לא חושב שאתה מסוגל להבחין בין מי שמדבר לעניין ומי שלא אין לי מושג איפה למדת שיטות מחקר אבל אם אתה לא יודע להבדיל בין מאפיינים של קבוצה לבין מאפיינים של פרט זה או אחר אולי הגיע הזמן להתעדכן קצת

tamarus1

New member
רק שאתה החלטת שהם מאפיינים

ולפיכך אתה לא יכול להיות סמכות בעינייני אוטיזם. אתה בטח לא למדת שיטות מחקר. אולי פתאום תגלה לנו שכן

arana1

New member
אני לא צריך ללמוד,אני יודע הכל

ולא צריך להיות חכם גדול בשביל לדעת שהתמסרות טוטאלית והתרכזות בעבודה ורצינות לא מצוייה בביצוע היא מאפיין אספי מוכר וידוע ונפוץ ואם אתה והחברים שלך כאן לא יודעים דבר כל כך בסיסי איני מבין איך אפשר למצוא איזה שהוא ערך בתגובות ובדעות שלכם

tamarus1

New member
כמו שאמרת, כל אחד חווה אוטיזם בדרך אחרת

כך שמה שבסיסי לאחד לא חייב להיות בסיסי לשני.

tamarus1

New member
לא מופיע בשום סעיף של הDSM

אם כבר זה מאפיין הפרעת קשב..... אבל ידוע שלחלק מהאוטיסטים יש גם הפרעת קשב

זו הוצאה מהקשר. היא לא מתלוננת על זה שרק

מי שמשתתף שם בשיחות החולין מצליח לעבוד (דהיינו, ידידותי רק לנ''טים). היא מתלוננת על זה שבִּמקום לעבוד יש שיחות חולין. מקום שבו שיחות חולין מפריעות לעבודה של כולם אינו מקום ידידותי לנ''טים. זה מקום ידידותי לבטלנים.

arana1

New member
ולא שמעת על קשיים בשיחת חולין כמאפיין א"ס ?

מעולם לא שמעת ואינך מכיר שאחד המאפיינים שמבדילים בין הקבוצה הנ"ט לקבוצה הא"ס מתבטאים גם דרך היחס לשיחות חולין ? אינך מבין עד כמה העובדה ששיחות חולין משמנות את מקומם ודרכם של אנשים במקומות עבודה שלכן לא"ס שנוטים יותר לעבוד וליצור ופחות לברבר ולשחק אותה נגרם בדרך כלל עוול ומצוקה איך אפשר מצד אחד לטעון שמדובר בעולם נ"ט ולכן צריך לתווך ולשנות את הנטיות הא"ס בשביל לתת להם כלים להסתדר ומצד שני להתעלם מדוגמה כל כך מובהקת למידה שבה ערכים מעוותים מממרים לא"ס את החיים ? מה הטעם לדבר על שילוב ועזרה ונתינת כלים כשמול דוגמה הכי קונקרטית מקבלים הכחשה והדחקה כל כך בוטה ומטעה ?

למעלה