נגמר לי החלב

רינתפ

New member
נגמר לי החלב../images/Emo4.gif

שלום לפני שבוע הגענו הביתה עם ביתנו שנולדה בשבוע 32+2, ביום חמישי היא היתה בת חודש. בכל השהייה בפגיה שאבתי חלב שהספיק בתחילה לכל הארוחות ובהמשך לרוב הארוחות. מאז שאנחנו בבית אין לי חלב, מה שאני שואבת מספיק לחצי ארוחה ביום, כל שאר הארוחות הן סימיליק פגים. ניסיתי מספר פעמים להניק, אבל מהר מאוד כרמל הבינה שלא יוצא לה כלום ועכשיו היא תופסת את הפיטמה מוצצת פעם אחת ומפסיקה. האם יש דרך להגביר את החלב? והאם יש סיכוי שבהמשך יהיה לה יותר כוח/חשק לינוק ואז החלב יווצר מחדש? רפלקס המציצה אצלה היה טוב וכבר בימים הראשונים בפגיה נתנו לה לאכול את האוכל דרך פיטמה, האם יש סיכוי שהיא תרצה יום אחד לינוק ישר מהשד או שזה אבוד כי היא רגילה לפיטמה של בקבוק? בקיצור- האם יש טעם להמשיך להתענות עם השאיבות או להפסיק? מה עושים?

nitsanal

New member
יועצת הנקה - דחוף

הי, אני נצן אמא של אורי ויהלי שנולדו בשבוע 30+ 3 חגגו אתמול יומולדת שנה ויונקים עד עצם היום הזה. דבר ראשון והכי חשוב להיפגש עם יועצת הנקה IBCLC - אם תכתבי מאיפה את אוכל יוכלו להמליץ לך על מישהי מתאימה. דבר שני, כמה פעמים ביום שאבת בתקופת הפגיה ? כמה את שואבת היום ? באיזה משאבה ? את חייבת להניק אותה כמה שיותר - גם אם בהתלחה היא תיתן רק מציצה אחת - זה הדבר שהכי מגביר חלב.. חוץ מזה אפשר לקחת כדורי חילבה (או לאכול את המקור - אני תימניה ומאוד אוהבת וזה פשוט מדהים איך שזה עובד). המינון צריך להיות מספיק גבוה כדי שזה יעבוד. האם יש טעם להמשיך - בעיני כן, אין אין אין כמו הנקה - את היתרונות שלה לא צריך לפרט לא לך ולא לקטנה, במיוחד על רקע הפגות. כמובן שייכנסו לכאן בטח אחרות שיגידו שחבל שתתאמצי וילדים גדלים מצוין גם על סימילאק - גם זה נכון.... בכל אופן את מוזמנת לשלוח לי גם מסר ואולי אוכל לעזור יותר.

רינתפ

New member
../images/Emo51.gifתשובות

אני גרה בכרמיאל. בפגיה שאבתי כמעט כל 3 שעות אם הפסקה בלילה כי לא היה לי כוח לקום (היתי מכוונת שעון ל3 לקום לשאוב אבל לא היתי שומעת אותו). היום אני שואבת אולי 3 פעמים ביום, אני פשוט לא מספיקה. לפני כל ארוחה אני נותנת לכרמל לנסות לינוק ואז אם בעלי לידי הוא מאכיל אותה ואני שואבת ואם הוא לא אז אני מאכילה אותה וכך השאיבה נדחת. אבל אם היא מתעוררת עצבנית ורעבה אני מוותרת לה, כי אין לה סבלנות ולי אין לב לראות אותה כועסת ובוכה. אני שואבת במשאבה ביתית חשמלית של מדלה, משאבה מצויינת. אני לוקחת כדורי חילבה 2*3 ביום - לא עוזר! (לפחות לא לי) אולי צריך להגביר את המינון? גם הילדים שלך אכלו בהתחלה מבקבוק והצליחו אח"כ לינוק?

מצטרפת להמלצה-יועצת!

הנקתי את איתן שנולד בשבוע 28 עד גיל שנה+3 (אחרי שלושה חדשי שאיבה) ואת להב שנולד בשבוע 34 עד גיל שנתיים+8 (אחרי שבועיים שאיבה) איך מתנהלת השאיבה שלך? כמה פעמים ביום? כמה את רוצה להמשיך ולנסות?

רינתפ

New member
אני רוצה מאוד להמשיך לנסות

וכל פעם שכרמל רגועה אני מנסה. היום אני כבר קצת יותר מאורגנת כך שבכל הזדמנות של זמן 'בטלה' אני שואבת (למשל מול הטלווזיה) אבל זה לא יותא הרבה פעמים ביום. שאלה- בכל 3 חודשי השאיבה היה לך מספיק חלב לכל הארוחות? כי לי כבר משבוע 3 החלה ירידה משמעותית.

דווקא לקראת השחרור הכמויות קצת ירדו,אז

עשיתי "מרתון שאיבה" כדי לאותת לגוף שחסר חלב. כדי לשמצור על ייצור צריך לשאוב שמונה פעמים ביום וכדי להגביר ייצור אפילו יותר מזה. צר לי,אבל שלוש פעמים ביום לא יספיקו כדי לשמור על הכמויות ובטח לא להגביר אותן. שוב,אם יש לך כוחות ואת מי לגייס לעזרה,מרתון של שאיבות מסביב לשעון במשך יומיים (משהו כמו 12 שאיבות ביממה) סביר להניח שיתן קפיצה משמעותית בחלב. ושוב-יועצת הנקה מקצועית יכולה לעזור לך גם בהגברת כמויות וגם בחיבור אישישיר.

מנסיון אישי

לרוב אני סמויה פה אבל הסיפור שלנו ממש דומה... גם מאיה נולדה בשבוע 32, ובפגיה שאבתי 7 פעמים ביום והספיק לכל הארוחות שלה עם קצת רזרבה. בבית, לא יכולתי לשאוב כ"כ הרבה פעמים והיא גם הגדילה כמויות, כך שבהדרגה הייתי צריכה להוסיף סימילאק. ניסיתי גם להגדיל את מספר ההנקות ביום אבל גם מאיה הראתה סימני תסכול בזמן ההנקה, אולי כי לא היה מספיק חלב או כי היא התרגלה לפיטמת הבקבוק, או פשוט כי היא תינוקת "נמרצת" שאוהבת סיפוקים מיידיים... נעזרתי ביועצת הנקה, שבנתה איתי תוכנית ובנוסף, לקחתי לתקופה מסויימת כדורי מוטיליום שמגבירים את ייצור החלב. למרות זאת, לא ממש הצלחתי להגדיל כמויות (הכדורים בעיקר עצרו את ההתייבשות) והגעתי למצב שכחצי מהארוחות הייתי נותנת סימילאק. בסופו של דבר, כשמאיה הגיעה לגיל 3 חודשים ו- 4 קילו, הפסקתי לשאוב/להניק. במבט לאחור, יש לי 2 תובנות עיקריות- (א) צריך המון תמיכה (מבן הזוג/אמא וכו') כדי להצליח. אם אין מי שיוכל לשחרר אותך לשאיבות (כך היה אצלי), הסיכוי להצליח קטן כי ככל שאת מקטינה את מס' השאיבות, כך יורדת תפוקת החלב. (ב) כדאי לקיים את הפגישה עם יועצת ההנקה מוקדם ככל האפשר, לפני שהכמויות מתחילות להידלדל בצורה משמעותית יותר. והתובנה האחרונה והחשובה מכולן היא, שכמה שתיתני זה טוב. עצם זה שהעברת אותה את תקופת הפגיה עם חלב אם זו תרומה שלא תסולא בפז לבריאותה. בהצלחה!

../images/Emo51.gif

מאיה בת 9 חודשים. בפעם האחרונה שנשקלה, לפני כחודש, כ- 6.500 קילו. מתוקה, חייכנית, תקשורתית, מתפתחת יפה
אני עוקבת אחריכם, אתם קהילה מקסימה ותומכת ואני שומרת על "זכותי" להתארח מדי פעם...

רינתפ

New member
../images/Emo140.gif

תודה על התובנות, אני אנסה לפעול ע"פ ההמלצות שנתנו לי כאן היום. כבר היום התחלתי לשאוב יותר אני מקווה לא להישבר. הלילה כשבעלי יקום להאכיל את הגוזלית אני אקום לשאוב, גם אם עיניים עצומות
נראה אם אני אצליח. פגישה עם יועצת הנקה היתה לי כבר בפגיה, יועצת הנקה של מחלקת יולדות אבל היא לא היתה מאוד רצינית אני צריכה לפגוש מישהי אחרת. תודה

בהצלחה,ממליצה גם להעזר בפורום הנקה

כאן בתפוז (מס' 317) יש שם גם רשימת יועצות מוסמכות לפי אזורים. לא בטוח שהיועצת בה נעזרת היא יועצת הנקה ולא מדריכת הנקה.

ליאת03

New member
זריקת עידוד...

יואבי נולד בשבוע 34, ואכל מבקבוקים בחודש וחצי הראשונים לחייו. בזמן הזה שאבתי לו במהלך היום, ואת מה שנשאר נתתי בלילה. לאחר תקופת מה, גם אצלי החלה ירידה בחלב. בזמן הזה גם נתתי ליואבי לנסות לינוק דרך פטמת סיליקון (כי הוא לא תפס טוב את הפטמה) מה שהתברר לאחר מכן שלא תרם לעלייה בתפוקת החלב. התקשרתי ליועצת הנקה נהדרת מירושלים (דבי קלי) וקבעתי פגישה בבית. במהלך הפגישה העולל ינק וינק וינק, כאילו עשה זאת תמיד
. היה מאוד כיף, אך כמובן שבימים לאחר מכן היה קשה יותר... בסיכומו של עניין, יואב - בן חצי שנה היום (+שבועיים אבל מי סופר), עדיין יונק. התחלנו מוצקים בהתלהבות (גם שלו וגם שלי), אבל אנחנו ממשיכים לינוק לנו בכיף. מה שבעצם רציתי להגיד זה שאפשר להניק, גם אם התחלת מבקבוקים. וגם אם הייתה פטמת סיליקון באמצע. כל מה שצריך זה סבלנות, ולבדוק אם באמת יש אופציה להנקה יחד עם יועצת הנקה (כי יש מקרים שההנקה אינה אפקטיבית, אבל זה כבר סיפור להודעה אחרת...) שיהיה בהצלחה!

ליאת03

New member
ועוד משהו חשוב...

יואבי החל לינוק ברצינות כאשר הגיע למשקל של 3 ק"ג. לפני זה - היה לו קשה. פשוט ככה.

רינתפ

New member
כן, גם בפגיה אמרו לי את זה

שאפשר ורצוי לנסות לפני כל האכלה להניק אבל כוח לינוק ממש יש לקטנטנים רק בסביבות 3 קילו, אז אני מחכה. בנתיים היום שאבתי כל שעתיים והעלתי את כמות כדורי החילבה ע"פ ההמלצה בחוברת פגים, מקווה שזה יצליח. תודה

אגב- בנוגע לזה

לאור הערות שקיבלנו מחברת עמותה יקרה אנו מתקנים מעט סעיפים ועורכים שוב את הפרק העוסק בהנקה. אני מקווה שבתןך מכס. שבועיים ניתן יהיה לראות את השינויים בחוברת להורדה. בחוברות המחולקות יקח מן הסתם יותר זמן.

רציתי לעודד אותך - יש טעם!

בני דניאל נולד בשבוע 35 במשקל 1.900. חודש רק שאבתי ועם השחרור מהפגיה (אחרי 10 ימים) נפגשתי עם יועצת הנקה. בהיותו בן חודש ולאחר שהגיע ל-3 ק"ג החל לינוק (עד אז האכלתי שאוב ותמ"ל פגים מבקבוק עם צינורית בשיטת ה-Finger feeding) בהמלצת יועצת ההנקה המומלצת חנה לוינסון ממעגל משפחתי בהוד-השרון. כיום בגיל 4 חודשים דניאל עדין יונק. ב-3 שבועות האחרונים חזרתי לעבודה (6 שעות פר יום) ושואבת לו פעם אחת בעבודה כ-100 CC. הוא למעשה רק יונק כשאני נמצאת וכשלא נמצאת (עם המטפלת) מקבל ארוחה אחת שאוב ולפמים גם ארוחה או חצי ארוחה סימילק. כיום דניאל בן 4 חודשים ושוקל כ-5.700 ק"ג. המאבק להנקה היה רצוף תסכולים. כשרק שאבתי נהגתי לישון בלילה ובעלי קם אליו. הייתי שואבת כ-6 פעמים ביום. גם היום נעזרת בשאיבה כשנראה לי שהכמויות לא מספיקות - להגברת כמויות. שכרתי משאבה מדלה לקטינה. מומלצת בחום!!! צריך משאבה טובה. גם לוקחת 3 פעמים ביום 2 כמוסות חילבה בהמלצת יועצת הנקה. היום קמה בלילה להניק. לדעתי זה מגביר כמויות כי הורמון הפרולקטין מגיעה לשיאו בלילה. אם אני הצלחתי להניק - כל אחת יכולה. תאמיני לי שאני לא שופעת בכמויות החלב שלי ונמצאת במאבק תמידי להגברת כמויות. כמו-כן, השאלתי משקל מ:לחמיש ונהגתי לשקול לפני הנקה ואחרי בעיקר בהתחלת התהליך כדי לוודא שדניאל יונק מספיק. במבט לאחור זה שווה הכל כי שנינו מאוד נהנים כיום וגם אני יודעת שנתתי לו את הטוב ביותר שיכולתי על אף התחלת החיים הקצת מוקדמת שלו ובעיקר בשל כך. שיהיה בהצלחה ותעדכני, חוה.

למעלה