נגישות

נגישות

מכבי שירותי בריאות בונה מבנה חדש לסניף מרכזי של הקופה. ביקשו ממני להיות יועצת לארגונומיה ונגישות לפרויקט. אשמח מאוד לקבל חומר או הפניות לחומר לגבי נגישות לאנשים בעלי לקות בראיה ו/או בשמיעה. תודה מראש.

עשיתי בשבילך כמה חיפושים באינטרנט

היי דגנית, מספר המלצות לאן לפנות ועם מי להתייעץף 1. עמותת נגישות ישראל - באתר שלהם ישנו מנוע חיפוש המאפשר למצוא מקומות נגישים (גם מבני ציבור וממשל) בארץ. כדאי לעשות חיפוש ולראות את הקריטריונים לפיהם נקבעים מדדי הנגישות. כדאי גם להפגש עם יובל וגנר - יו"ר העמותה ולהחכים ממנו. 2. מצאתי בשבילך גם פרוטוקול מסודר של ה-ADA - הנותן קווים מנחים לנגישות במבנים ומתקנים ציבוריים. 3. ד"ר נאוה רצון הציגה בישיבה האחרונה בכנסת של הועדה לקידום מעמד האשה נתונים מזעזעים שעלו ממחקר של סטודנטים לריפוי בעיסוק, לגבי נגישות קופות חולים לנשים עם מוגבלות. כדאי להתייעץ איתה. 4. אני ממליצה לך להיעזר גם בלקוחות עצמם, דרך פורום אנשים עם מגבלות וכו´. בהצלחה, סיגל

../images/Emo39.gifרעיונות נוספים

דגנית שלום, כמה רעיונות נוספים: 1. לפנות לארגון מיח"א , לקבלת חומר בנושא בהקשר לליקוי שמיעה. 2. שמעתי הרצאה מדר´ אורנה עירן ממיח"א י-ם, אני חושבת שהיא תוכל לעזור (ואני מתרשמת שהיא נחמדה וקואופרטיבית). 3. חנה זיו היתה שותפה בתכנון גן עלי"ה בפתח תקוה, לליקויי ראיה. אני חושבת שהיא תשמח לעזור (כרגע היא בחו"ל עד אמצע אוגוסט).

עינתד

New member
נגישות לאנשים עם ליקוי שמיעה

דגנית שלום. עבדתי במיח"א חיפה מספר שנים וגם עזרתי להם בתכנון הבית החדש. יש לי רעיונות אך זה תלוי במבנה עצמו, שרותים שיתן ולאיזה אוכלוסיה. ד"ר אורנה ערן ממיח"א י-ם מאוד נחמדה יש לה ידע רב בנושא אודיולוגיה ובכלל, אני לא בטוחה שהיא מביטה על הדברים מהעיניים שלנו אלא מזוית אחרת שבהחלט יכולה להוסיף. היא גם תוכל להפנות אותך לארגונים השונים. אם את מעוניינת במידע את מוזמנת להתקשר 946100-054 עינת דותן

למעלה