נגינה - מן סקר קטן

TaraSky

New member
נגינה - מן סקר קטן

באיזה גיל התחלתם/תתחילו עם לימוד כלי נגינה לקטנטנים? האם אתם בחרתם/תבחרו את כלי הנגינה או שתשאירו את זה לבחירת הילד/ילדה?

../images/Emo99.gifנגינה

הגדולים שלי ביקשו להתחיל לנגן על פסנתר לפני כשנתיים - ונטשו את זה דיי מהר - הצורך בלהתאמן התיש אותם בתחילת החופש הם ביקשו שוב - אז אולי השנה ארשום אותם ולגבי הכלי - הם ביקשו פסנתר, אבל הייתי זורמת עם כל כלי [חוץ מתופים
]

שבי38

New member
עונה

הגדול ביקש כשהיה בן 10 גיטרה, רכשנו לו גיטרה ושלחנו אותו לחוד במתנ"ס הוא החזיק מעמד שנה אבל הרבה לא יצא מזה , הוא לא התאמן והמורה גם לא ממש השקיע , גם הקטן ביקש בערך בגיל 11 לקחנו את אותה גיטרה ופנינו למורה פרטי , אבל גם משם לא יצאה הבשורה והוא ויתר אחרי שני שעורים. אני חושבת לקחת את נועה לקונסרבטוריום השנה יש שם חוגים של טרום כלי לגיל הרך . נראה כמה זמן יהיה לי כי יותר חשוב לי למצוא בשבילה חוג המלווה פעילות גופנית ואחר כך מוסיקה.

דינהלה1

New member
אצלנו

הגדולה היא יותר בכיוון של ספורט והיא מתמידה בחוג התעמלות קרקע. התאומים עוד קטנים בני 3.5 ועדין הנושא עדין לא עלה אז איתם צריך לחכות עוד קצת שיגדלו. אם כי אני רואה שאחד מהם מאוד אוהב לשיר אז אולי זה מבשר את הבאות
טרה, האם אצלכם נהוג להקנות לכל ילד לימוד כלי נגינה בכל מקרה חלק מהחינוך התרבותי שמעניקים לילדים?

TaraSky

New member
תשובה

זה נכון שכאן כמעט כל ילד מנגן על איזשהו כלי נגינה, ואם מדברים על בי"ס פרטי אז אין בכלל שאלה. כולם לומדים. בכל אופן בגיל הזה לא כולם מתחילים ממש כלי נגינה ספציפי אלא בין כתות א-ג. לי זה חשוב גם אם זה לא היה חלק מהסטנדרט. הבן שלי רק בן 5 ואני כבר מעכשיו חושבת כמה שנים קדימה וחושבת שטוב שילד יתעסק בנגינה ובספורט ולא יהיה לו זמן לעשות שטויות...
העניין הוא שהילד אהב מאוד פסנתר אבל עכשיו הוא מתנגד כי זה "girly"...והוא ביקש תופים... אני בכל זאת הלכתי על פסנתר אחרי שיעור אחד של תופים... הוא בכל זאת התחיל פסנתר והולך מצויין. אז נראה. רק התחלנו.

דינהלה1

New member
כל הכבוד לך שאת מוכנה לקנות לו תופים

אתם הורים אמיצים...הבנתי מחברות שפופולארי אצל בנות ללמוד אורגן. בדרך כלל ההורים קונים אורגן חשמלי ומזמינים מורה שמגיעה ללמד בבית הילד. זה מזכיר לי שכאשר הייתי תלמידה בבית ספר יסודי הגיעו מהמתנ"ס השכונתי לבית הספר ועברו בין הכיתות כדי לצוד ילדים עם כישרון ולשכנע ללמוד נגינה. אין לי מושג איך אבל אני התעניינתי בלימודי פסנתר ואיכשהו מצאתי את עצמי לומדת במלגה בשיעור מנדולינה, טוב שלא הביאו לי בוזוקי...
...

TaraSky

New member
לא ממש

לא לא לא הבנת...בסוף הלכנו על פסנתר
הרגשתי קצת רע שהורדתי אותו מהתופים ודי דחפתי לפסנתר אבל נראה איך ילך. יש לו בבית תופים אלקטרונים מטויס אר אס אבל הלימוד זה פסנתר. בינתיים בבית אנחנו עובדים עם קלידים ולא ממש פסנתר.

למעלה