נגינה וסולמות

mayakeren55

New member
נגינה וסולמות

שלום,
אני חדשה בפורום ויש לי כמה שאלות
אני עכשיו מנגנת את הפרק הראשון בסונטה השנייה של פרוקופייב, אטיוד אופוס 10 מספר 12 של שופן וכל מיני סינפוניות ואינונציות של באך
שאלה ראשונה - האטיוד של שופן , לאיזה רמה הוא מתאים? ז"א כמה שנות למידה נזקקות בערך לנגנו?
שאלה שנייה- אני לא מנגנת סולמות בצורה עיקבית, אני יודעת אותם באופן תיאורטי אבל ממש לא מקפידה לנגן אותם לפני כי אימון . האם זה ממש ממש הכרחי שאנגן אותם למרות היצירות שאני לומדת עכשיו?

תודה מראש,
מאיה

ItsikH

Member
אטיוד המהפכה הוא קשה אבל לא קשה מדי, אפילו אני הצלחתי לקרוא אותו פעם (לפחות את התווים). השאלה באיזו רמה תבצעי אותו, זה כבר ענין לאימון. גם בענין הזה וגם בענין הסולמות, התשובה נמצאת אצל המורה שלך - למשל, כמה צריך מכל דבר ודבר בכל תרגול.

ThePolonaise

New member
:)

נגני את כל הפרוקופייב! הפרק הרביעי כיפי ויפהפה (אמנם, קשה ממש, אבל מתרגלים להכל)
בקשר לשאלה הראשונה - האטיוד הספציפי הזה של שופן, קל באופן יחסי. (כמובן שלא מדובר ביצירה קלה באמת; ביחס לשאר האטיודים הוא קל) צריך רק לשים לב לדברים החשובים כשמנגנים אותו, כשמבינים אותו לחלוטין מבחינה מוסיקלית וטכנית הוא יושב ביד ללא קושי. ככל האטיודים של שופן הוא מתרכז באיזון בין השרירים הגדולים והשימוש במשקל לבין עבודת האצבעות, עם דגש על יד שמאל. לדוגמא, הדגשים בהתחלה: לה סול ~פה~ רה מי רה ~סי~ סול, לא נכתבו שם כדי להדגיש את התווים, שופן רומז על השענות המשקל דרך הפרק בקבוצות כדי להקל את העבודה. אין כאן עניין של "שנות לימוד" זה עניין של מספיק הבנה ומספיק עבודה :)
שאלה שנייה - לא הכרחי לנגן סולמות. יש לך מספיק סולמות, ארפג'י וכיוצא מאלה ביצירות שלך, אבל זה תמיד יכול להעלות את השליטה שלך לדעת שאת שולטת בסולם/ארפג' בדרכים שונות ומגוונות במהירות גבוהה בצורה אבסולוטית ללא קשר ליצירה, ככה כשמגיעים למשהו שמצריך טכניקה דומה ביצירה, קוראים את הפאסז' מהדף כאילו כלום.

mayakeren55

New member
תגובה :)

אתה מדבר מניסיון? כאילו ניגנת את הסונטה השנייה? וגם אני הכי אוהבת את הפרק הרביעי הוא מטורף אבל כנראה אני לא אנגן אותו בקרוב כי שנה הבאה אני אתחיל ללמוד יצירות לבגרות.. אבל כשהיה לי זמן למדתי לבד את שני העמודים הראשונים זה ממש כיף לנגינה גם באצבעות וגם ובצלילים המרהיבים!
לפי מה שאני הבנתי... זה בין האטיודים הקשים! אם לא אז מה כן? מספר 4?...
בלי קשר, אתה פסנתרן במקצועך?.. מה אתה מנגן עכשיו?

ThePolonaise

New member
תגובה לתגובה :)

נגנתי את הסונטה השנייה ואת רוב האטיודים של שופן, אם לא הייתי מדבר מנסיון, לא הייתי מדבר :)
4 גם לא קשה, אבל הוא נורא אפקטיבי ומרשים, החשיבה היא בקבוצות של 4 מחלק ה16 השני בתיבה, וזה נכנס ליד כמו סוכרייה.
האטיודים שהיו לי הכי קשים הם 2,7, 15,18 ו20. אבל שוב, עניין של קושי זה יחסי, צריך לעבוד מספיק ולדעת מה אתה עושה טכנית ומוסיקלית. וזהו.
אני עודני סטודנט למוסיקה, אבל גם מרוויח כספי לעיתים מנגינה.
מה אני מנגן עכשיו? יותר מידי יצירות, חבל לחפור :)

mayakeren55

New member
אתה לא יודע עם מי התעסקת

אתה הבן הראשון שיוצא לי לדבר עימו שלומד מוסיקה, מבחינתי זאת זכות! אז ככה:
איפה אתה לומד? באיזה שנת לימודים אתה? כמה שנים אתה מנגן? איך אתה מרוויח כסף ממוזיקה עכשיו? ז״א איפה אתה מנגן? כמה שעות בממוצע יוצא לך לנגן ביום? ומה אתה לומד עכשיו?? תחפור, לא אכפת לי!! ומה ניגנת בבגרות? ומה ניגנת בקבלה לאקדמיה?
תודה מראש! ;)

mayakeren55

New member
זה נשמע

שאני מתקיפה אותך, אבל אני לא :)
תיקון: " אתה הבן אדם* ......"

למעלה