נגינה בקלרינט

נגינה בקלרינט

שלום לכם חברי הפורום, אני אשה באמצע החיים שלומדת מזה שנה לנגן על קלרינט, קשה מאוד, בהתחלה היה נוראי עכשיו עליתי על דרך המלך ומתקדמת לא רע. האם אתם מכירים עוד אנשים מבוגרים שבחרו ללמוד כלי זה. אם יש טיפים אשמח לקבלם. תודה מראש

כל ההתחלות קשות בעיקר בכלי נשיפה

הגיל לא כ"כ משנה.אני בעד פיה-עלים ותופסן מסוג טוב.זה בהחלט מקל על החיים.תכתבי באיזה קלרינט מדובר ובאיזה עלים ופיה את מנגנת ואני אנסה לעזור:)

meir99

New member
בכלי נשיפה הכי חשוב ללמוד טוב את

הנשימה דהיינו עבודת סרעפת וכשנושפים להחזיק את הבטן בכיוון ההפוך .יש מורים שלא מקפידים על זה .תרגיל טוב שנתנה לי המורה שלי(ניגנתי שנה וחצי לפני שעברתי לכינור ואני מעל 40) זה לשכב על הגב לשים כמה ספרים בשיפולי הבטן ולנסות להרים עם נשימת בטן תחתונה.יש גם סוג של מכשיר פשוט המורכב מבקבוק פלסטיק עם כדור וכשנושפים הכדור עולה לאויר כי נמצא בווקום מחזק האמבוז'ור.יש מאמרים טובים בגוגל באתר של נגני קלרינט , של נגנים מקצועיים על האמבוז'ור צריך למתוח את הדפתיים קצת כמו בחצי חיוך ולהחזיק את הפיה ללא מאמץ מיותר האויר צריך לבוא מהגרון ולא מהשפתיים.תרגיל טוב לריכוז אוויר זה לנסות להחזיק פיסת נייר קטנה על שמשה באמצעות נשיפת אויר שלא תיפול וכמובן התרגיל של כלי נשיפה שמחזק שפתיים וצליל זה צלילים ארוכים איטיים עם הקשבה לצליל.מומלץ ע"י כל הנגנים המקצועיים והמורים בתחום. לגבי הגיל גם לי יש חששות כך שלא אוכל להפיג את חששותייך אבל נראה לי שעם התמדה אפשר להתקדם לא רע(אם אין אספירציות להיהפך לנגן ברמה מקצועית של תזמורת פילהרמונית)

נגינה בקלרינט

הי 99 Meir תודה על העצות הטובות, אני מאוד אוהבת את הקלרינט, נכון לגבי כניסת האוויר מהגרון ולא מהשפתיים אך קשה לי מאוד ליישם. לאחרונה מרוב מאמץ היה לי קונטרט ומרוב אימונים קיבלתי לחץ דם גבוה. נכון לעכשיו אין לי שום אספירציות לההיפך לנגנית בפילהרמונית אך מי יודע. שאלה: אני אוהבת מאוד כינור כל הכבוד לך, האם כינור גם הוא כלי קשה ללמידה? שוב תודה ובהצלחה.

שמות : עלה והקלרינט

שלום לך איש הרוח, תודה על העידוד ותגובה מהירה. העלים בהם אני משתמשת נקראים בשם: Vandoren ולקלרינט הוא מתוצרת TENON . הקלרינט שבו אני מנגנת הוא שכור ונראה לי שהוא לא מהסוגים הטובים במיוחד אך המורה שלי שהוא ממש מורה מעולה (נגן בתזמורת) ומלמד יוצא מהכלל אומר שניתן ללמוד עליו. לגבי פיה אני חושבת שאתה צודק מאוד. האם אתה מנגן בקלרינט ואם כן היכן? שוב תודה על העזרה ותגובה מהירה.

פיות ועלים

בשירשור הזה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=446&msgid=7466980&FlagSybase=1

meir99

New member
הי לך ,עלים ונדורן הם טובים פיה

נדמה לי שמומלץ ונדורן יש מאמרים טובים באינטרנט על נשיפה.הכינור הרבה יותר קשה מקלרינט והסיבה שעברתי זה שהתחילו לי בעיות בחניכיים ורופאת השיניים המליצה לי לא להחזיק חזק כי בהתחלה הייתי נושך את הכלי כנראה ממאמץ.בכל אופן אם תקפידי על לנגן בקלילות וכהשרירים נהיים כבדים להרפות אז תוכלי לנגן בכיף ולפתח אמבוז'ור טוב. הסיבה שהכינור כלי הרבה יותר קשה (לפעמים לוקח כשנה להפיק צליל נורמלי ולא צליל של חתולים מיללים)זה כי א)אתה קובע את התווים לפי שמיעה ומספיק זיוף קטן שזה כבר לא התו הנקי ב)עבודת יד ימין בקשת יש להרפות ולא ללחוץ אבל לשבת עם הקשת על המיתר בקיצור כלי מתסכל ,אלא אם אתה חולה עליו ומוכן לריצה למרחקים ארוכים דהיינו כ 5 שנים בממוצע להגיע לרמה חובבת סבירה(תלוי אינדיבידואלית)מה שבקלרינט יקח כשנתיים. האמת ששני הכלים דיברו אלי בעיקר בגלל המוסיקה היהודית.כעת אם יורשה לי לציין אני שם לב שבכינור יש הרבה ניואנסים בצליל שקצת קשה יותר להגיע אליהם(אבל אפשרי)עם קלרינט כל הויברטו סטקטו דוקא כיפוף תוים(קרכצן)הולך טוב בקלרינט.

shay or eli

New member
אמבוז'ור?

והעניין של "שנתיים" שרשמת בהודעה שלך הוא די אינדוידואלי. אני מנגן כבר שנה שמינית ורחוק ממקצוענות (אולי אני "חובב מתקדם"
). אגב, ויברטו נחמד בקלרינט זה לא הכי קשה: רק להרעיד את הריאות ולעשות עם השפה התחתונה כמו יאסר ערפאת. ואם רוצים לרמות, צריך פשוט לשחק קצת עם המנופים. כמעט לכל תו יש מנוף שיעלה אותו בפחות מחצי טון, ואם לוחצים עליו הרבה פעמים מהר (כמו טרילר) זה יוצר תחושה של ויברטו (למרות שהוא הרבה פחות נחמד מויברטו שנוצר מהסרעפת או השפתיים). וסטקטו... זה פשוט אימון, לתרגל את הלשון שלך...

meir99

New member
הי שי אוקיי הכוונה שלי היתה

לנגן איזה פרייליך ברמה סבירה שתשמע המלודיה בלי כל השטיקים שיש שליטה סבירה ברגיסטר הגבוה והאצבעות באות במהירות סבירה .בוודאי שמוזיקליות לוקח שנים לפתח ואנוכי חושש שאינני הכי מוכשר בכינור לשון המעטה.לפחות זה הרושם שהיה לי אחרי השעור היום עם המורה הקלסית שלי.אבל כמו שאמרת מנגנים ומקווים להשתפר אני לא מקצוען ולא שואף.כן רוצה להיות טוב לעצמי עם רצון לנגן בעתיד עם אחרים או בתזמורת חובבת. דוקא עכשיו אני קצת מנגן ניגון שכתב אותו ר' שלומקה בקרמן שהיה קלרניטן נדמה לי בשנות ה 30 וכמעט ואיננו נזכר בכתובים.(הוא אביו של סיד בקרמן)מישהו שמע עליו?

למעלה