נגינה בכלי נגינה

noam_ma

New member
נגינה בכלי נגינה

תהייה שעלתה בראשי לאחרונה, מיועדת בעיקר לכבדי השמיעה בינינו. מישהו מכם, או שמכיר כבד שמיעה, מנגן על כלי נגינה כלשהו? מעניין אותי אם יש כאלה (ומה רמת הירידה בשמיעה שלהם). אם יש כאלה, זה יכול להיות רעיון למופע שירת האדם הבא. להעלות כבד שמיעה שינגן יחד עם הנגנים הקבועים בשירים מסויימים (כמו שכיום עולים לשיר).

ליהיא2007

New member
כשאני קוראת על רעיונות ויוזמות מסוג זה

אני רק חושבת שאולי זה לא כל כך ראוי להציג אדם כבד שמיעה בנקודת התורפה שלו בפני קהל , בעיקר קהל שומעים, כשהוא בוודאי יזייף בנגינתו או בשירתו. לעומת זאת לדעתי להקת המחול של הרקדנים החרשים היא פשוט מדהימה.

noam_ma

New member
אני לא מציע יוזמות.

אני רק שואל אם יש כבדי שמיעה שמנגנים. מעבר לכך, שירת האדם זה אירוע שמטרתו להסיר את המחיצות בין שומעים לכבדי שמיעה, להגביר מודעות ולתת לכבדי השמיעה אפשרות לשיר ולזייף בלי להרגיש מבוכה.

זהבית135

New member
שאל שוב את עצמך את שאלת מיליון הדולר שלך

נראה לך הגיוני שכבד שמיעה ינגן וישיר?
כשהייתי ילדה למדתי לנגן בפסנתר, למרות ליקוי השמיעה שלי, אבל אז הוא עוד היה ברמה שיכולתי לדבר עם אנשים ללא מכשיר שמיעה. גם היום אני אוהת לשיר, יש לי כנראה קול לא רע, אבל לשיר ולנגן בפומבי זה כבר סיפור אחר. במקלחת לא שומעים את הזיופים שלי, או שהשכנים כן שומעים, אבל מה'כפת לי...
מוסיקה זה עניין של שמיעה טובה/מצויינת/מעולה. בדיוק ההיפך ממה שהגורל העניק לנו.

שירה אדם שפת סמנים....

גם שומע אילם נכה יכול לסמן שפת סמנים שומע בריא יסמן שפת סמנים חרש זה כבר סיפור אחר חרש נולד עם ידיים זהב אין לזייף ידיים יזכה יקבל כרטיס הופעה כוכב נולד 6 דורש מלחין חרש דורש שופט חרש דורש מתופף חרש דורש גיטרסיטי חרש דורש מורה חרש שפת סמנים דורש ילדה פסנתרית חרשת דורש מוצרט חרש דורש תמיכה להקמת להקת דממה שירה אדם חרש אין לזייף שפת סמנים זה קול שמיעה גוף אין שומע מזייף ידיים סמנים גוף אשמח לעמוד על במה מול שומעים בריאים יבריאו קהל את תנועה שפת ידיים סמנים גוף אמפיתיאטרון קיסריה כוכבת 1 נינט 2 3 4 5 6 כוכב דון חרש סקוטי

זהבית135

New member
היי, יניב

מה דעתך ללכת ללמוד לכתוב קצת יותר יפה, ולכתוב ספרים? יש לך כישרון כתיבה, אתה עם הרבה אנרגיה, חבל שאתה מתבזבז ומבזבז את הזמן שלך בכתיבת שטויות כאן בפורום. לך ללמוד, תשתמש בשכל שלך. זה יביא לך תועלת יותר מאשר מה שאתה עושה כרגע. מה אתה חושב?

יבוא נביא חרש יבוא משיח חרש

יפה מיצדך להחמיא לי ללכת ללמוד לסמן קצת יותר מצוין..יקחו אותי יניב לדעתך עלי בעל רב שטויות עם המון אנרגיה חיסכונית שמיעה שימוש השכלה שמיעה יביא תועלת שמיעה עושה בקולך מה המשך..?

זהבית135

New member
אם היית כותב עברית כמו שצריך, אולי

היית מגיע יותר רחוק. אני מתקשה להבין מה שאתה כותב. לכן, אני מציעה שקודם כל תנסה ללמוד לכתוב עברית כמו שצריך. בטח יש קורסים גם באח"א? למה שלא ייקחו אותך?

פיני זהבי 246...

תפתחי לך קורס אח"א בעלי רב כתיבה שטויות איהיה ברשימה הראשונה שלך אולי תגיעי יותר קרוב אלי מציע לך שקודם כל תנסי ללמד אותי לבד איתך כמו שצריך שפת סמנים בטח תכתבי עלי אם תצלחי לתרגם לעברית סבבה בשפה ידיים סמנים גוף יפרש אותך להבין מיהו דון חרש סקוטי אם היית היית מסמנת שפת סמנים כמו שצריך,אולי היית מגיע אלי יותר קרוב קחי אותי יניב גם לאח"א....למה שלא תקחי אותי אותך...

זהבית135

New member
אני לא אקח אותך לשום מקום, דון קישוט

בטח לא איתי. אני חיה בעולם הגדול. אתה חי בעולם קטן מאוד, של חירשים. בגטו. אין לי שום חשק לחיות בגטו. גם חרדים חיים בגטו של ימי הביניים. זה היה טוב פעם. זה לא טוב עכשיו. ומי אמר לך שלא למדתי שפת סימנים? לפני שאתה תוקף, כדאי שתשאל ותברר את העובדות. גם אני יודעת להעליב, אבל לא אעליב אותך. תמשיך לכתוב שטויות בפורום. אולי יש מי שקורא אותך. לי אין סבלנות. מצטערת.

אל תקחי בטח לא איתי בעולם הגדול חיה חופשיה

אין לי שום חשק לחיות בעולם שלך בימי הביניים חרודה חיה חופשיה זה לא טוב פעם תקראי שוב זמר חרש דובאי
..זה טוב עכשיו תקראי זמר חרש דובאי תסמני שפת סמנים לתקוף אלי בשפת סמנים חהחהחה תעליבי אם תקראי עלי שוב שטויות זמר חרש דובאי תקראי סבלנות מצטער תסבלי בקצת לחיצה פתיחה הודעה שטויות חדשה זמר חרש דובאי תכף ימריא אליך בסבלנות מבלי להעליב אותך..

ליהיא2007

New member
נכון.. בהחלט צודק

מה שסקוטי בעצם אומר : כמו שאת לא יודעת טוב שפת סימנים ותהיי עילגת בשפת סימנים.. ככה זה לא פייר להצביע על השגיאות הדקדודיות שלו. שמה לעשות.. השפה שלו היא שפת סימנים שהאיקונות התנועתיות נעזרות במרחב התלת מימדי ולא באוריינות הדו מימדית של הכתיבה המילולית אחד לאחד...

Kanish

New member
למה שלק"ש לא ינגן ולא ישיר?

יש כמה מוסיקאים מחוננים שהם חרשים, לדוגמא האנגלייה אוולין גליני שהיא מתופפת מחוננת עם הבנה נדירה לא סתם במקצב אלא בצליל עצמו, או אולי ב'תחושה' של הצליל. היא חרשת 100% ומנגנת בקונצרטים. בארץ נדמה לי שיש אחד מומחה למוסיקת ג'אז שהוא חרש, שכחתי מה שמו אבל מישהו אחר בפורום אולי יזכור. גם ארוע שירת האדם הוא דוגמא לעד כמה אנשים לק"ש דווקא כן רוצים לשיר (ואולי גם לנגן?). כילדה לק"שית למדתי לנגן על חלילית ולא היתה לי בעיה לנגן עם שומעים בקונצרטים של התלמידים. לא הייתי גרועה מהם: עד כמה שהבנתי מהמורה לנגינה, לא עשיתי יותר טעויות או זייפתי יותר מהאחרים השומעים - זה לא עניין של שמיעה, זה עניין של אימונים לפני המופע :) למרבה הצער חלילית לא היתה הכלי שרציתי ללמוד לנגן עליו אלא רק הפשרה שהציעו לי כי לא האמינו שאוכל ללמוד לנגן על חליל-צד או כינור. כתוצאה מזה גם לא השקעתי במיוחד באימונים ובאיזה שלב הפסקתי לגמרי, לא היתה לי מוטיבציה כי גם כשניגנתי מבלי לזייף והמורה חשבה שזה נשמע טוב, ההורים שלי וחבריהם היו מוכנים רק להודות שאני "יודעת לחקות טוב" ולא שהנגינה עצמה בסדר. זה מאוד דיכא אותי והפסקתי לנגן. מה שכן, זה הבהיר לי עד כמה יכולת השיפוט של השומעים מעוותת כי הם לא טרחו כלל להאזין לנגינה שלי, ורק שפטו על סמך השמיעה שלי. אני מאמינה היום שצריך להכניס שיעורי נגינה ללק"ש במיח"א או שמע כדי לעבוד נגד הדעות הקדומות ולתת לאנשים הזדמנות להתנסות גם אם יבחרו לא להמשיך עם זה בעתיד. כמו כן נראה לי חשוב שיש אירועים כמו שירת האדם גם אם קצת יותר מדי מדברים בהם עד כמה שאנחנו בעצם לא מסוגלים לשיר אלא רק לזייף - זה לא נכון! זו שאלה של שיטת לימוד!!!

זהבית135

New member
טכניקה - אפשר ללמוד; וירטואוזיות - לא

את יכולה ללמוד לעשות כל דבר כמו שומעים בלי הבדל אם את שומעת או לא, כל עוד הטכניקה ניתנת לחיקוי. גם טכניקת הנגינה ניתנת לחיקוי, בפרט משום שיש לה שפה - שפת התווים, וכל עוד תעקבי אחר התווים תדייקי בנגינה. אבל טכניקה אינה מספקת כדי להיות מוסיקאית מחוננת. לשם כך דרוש כישרון וגם שמיעה טובה, שיגידו לך היכן טעית וכדי שתוכלי לתקן את טעויותייך. כאמור, גם אני ניגנתי לא רע בילדותי, אך כשטעיתי התקשיתי להבין היכן הטעות. אני עדיין יכולה לאלתר על פסנתר ואנשים חושבים שאני מנגנת קטע אמיתי ושואלים היכן למדתי. כן, זה נחמד, וכשאני עושה זאת להנאתי זה בסדר גמור. אין לי שום בעיה עם הזיופים. לגבי גליני, נדמה לי שהיתה שומעת והתחרשה, ולגבי תיפוף - איני יודעת איך היא עוקבת אחר המוזיקאים אבל מקצב של תופים והקשה עליהם לא חייבים לשמוע כדי לבצע. אפשר להרגיש את הרטט ברגליים. בכל אופן, תודי שהיא די חריגה, כי אין עוד הרבה מוסיקאים כבדי שמיעה, ואם יש - הרי שאינם מודעים לכך ושמיעתם נפגעה לאחר שנות נגינה רבות (אני מכירה אישה מבוגרת אחת, שמנגנת על כינור וזה פגע בשמיעתה...מה לעשות). שירת האדם אינה דוגמה למוסיקה, שכן בשירה בציבור אף אחד לא מקפיד אם יש או אין זיופים. שלא לדבר על הזיופים של המנחה... אין איסור על שירה עם או בלי ליקוי שמיעה, לכן - שיהיה לכולנו כיף לשיר עד 120!

RayoDeLuz

New member
ממ..

אני אישית כבדת שמיעה ואני התחלתי לנגן על פסנתר..

זהבית135

New member
הצלחה בכל מה שתעשי, למה לא, אם את נהנית?

סבבה! בהנחה שאין לך יומרות להיות פסנתרנית דגולה? :-O

shiransis

New member
היי נעם הנה תשובה

חברה שלי מעיין יצחק שרה ומנגנת מצוין בגיטרה היא חצי כבדת שמיעה חצי חרשת והיא מוכשרת בטירוף אז בולשיט - לכל מי שאמר שמזייף אתם פשוט פוסלים ישר בלי לנסות לבדוק:)

shiransis

New member
ומה שאולי יעשה אתכם עוד יותר בהלם

היא הוציאה סינגל שרץ בגלגל"צ והיא מופיעה בפני קהל ויש לה להקה

ליהיא2007

New member
בהרכב הלהקה שלה יש גם לקויי שמיעה?

תראי לנגן זה קל יותר מלשיר.. באמת כל הכבוד לה שהיא יודעת גם לשיר אני אישית למדתי לנגן על אורגן 4 שנים מגיל 8 וכיום מאוד נהנת מהנגינה. אבל שוב, לנגן על קלידים או כל כלי אחר זה שונה מיכולות ווקאליות של השירה - ששם באמת נדרש כישרון ושמיעה מוזיקלית כדי להמנע מזיופים.

למעלה