נגד קניית בע"ח

נגד קניית בע"ח

כבר כתבתי קודם שאני את כל הכלבים שהיו לי במהלך השנים מצאתי זרוקים ברחוב, וכמו כן את כולם סירסנו... אני נגד קניית כלבים, יש בעולם כל כך הרבה כלבים זרוקים, זה פשוט טמטום לקנות כלב... מה דעתכם בנושא?

זה מסובך

כי אם אנחנו מעקרים אותם אנחנו מונעים מהם את הזכות להתרבות אבל אם ה מתרבים רוב הצאצאים שלהם נזרקים לרחוב, חיים באשפתות , נדרסים, או נופלים קורבן להתעללות, או מתים ברעב. אז אולי.. עדיף לסרס ולעקר אותם. גלית.

pollak

New member
נדמה לי

שיש משהו מאוד בעייתי עד חולני בלסרס ולעקר חיות רחוב סתם ככה, עצם המחשבה שלנו יש את הכוח להחליט אם יש או אין לחיות הללו זכות להתרבות ולגדל צאצאים מאוד בעייתית בעיני. בהחלט יכול להיות שהרבה חיות רחוב מוצאות את המוות שלהן בדרכים לא סימפטיות, אבל לבוא ולקבוע בשבילן שאין להם בכלל את הזכות הזו... איפה עובר הגבול? בדוגמא קיצונית, בואו נעביר את הבעיה הזו שלב לרגע, לבני אדם- הרי גם צאצאים של מפגרים הם נטל בעייתי על החברה וגם הם מוצאים את עצמם בסיטואציה בעייתית בה. אולי נחליט שגם למפגרים אסור להביא ילדים לעולם? שנסרס את כולם? אולי השלב הבא יהיה כושים, יהודים? -יעל- (מזועזעת)

Neta558

New member
מוות טבעי, בערך

אם לא נסרס כלבים וחתולים, הם יתרבו הרבה יותר, וסביר להניח שבסופו של דבר הרבה מהצאצאים ימותו, פשוט כי יהיו יותר מדי. זה מה שקורה בטבע כשחיה מסוימת מתרבה יותר מהכמות שיכולה להתקיים על ידי כמות המזון שיש לה. השאלה היא אם הדבר טבעי גם אם התחרות לא תהיה על כמות מזון, כי אם על כמות בני האדם שירצו לגדל כלב או חתול. והאם הדבר לא יגביר את כמות האנשים שיגדלו חיה בשל העלאת מודעות חברתית וכו, כפי שמנסים לעשות כיום.

lionalx

New member
למה אתם חושבים שלחיות מחמד לשעבר

נשארו אינסטינקטים טבעיים כלשהם? מה עם הזנים המלאכותיים? האם הם יזההו אחד את השני כאותו סוג?? האם הם יוכלו להתחרות על המזון?

Neta558

New member
התחרות היום היא לא על מזון

אלא על מציאת בית. בין חיות המחמד אין מצב של "החזק שורד" כפי שאמור להיות בטבע אלא - "החמוד שורד".

lionalx

New member
לא נראה לי שהחיות יודעת את זה...

בין חיות רחוב, שעוד לא נראו מספיק חמודים לאף אחד, התחרות היא האוכל, יותר נכון - על הזבל שניתן ללעוס ולבלוע...

pollak

New member
המממ...

נראה לי שלהסתכל על כל המצב הזה כחלק מתהליך אבולוציה טבעי זו נקודת מוצא מוטעית, כי גם חיות שבעולם הנוכחי לא מגודלות על ידי בני אדם באופן ישיר לא נמצאות במצב של מאבק קיום טבעי. להאבק על שאריות אוכל משקיות זבל או משאריות מסעדות זה לא בדיוק כמו בטבע...

Neta558

New member
לא תהליך טבעי

אבל כך נעשה היום דילול אוכלוסית החיות, ברמת ההשרדות שלהם ברחוב או במציאת בית.

סירוס מול מוות וייסורים

אני מאמין שיש לנו חובה מוסרית לסירוס ועיקור בעלי חיים שחיים בסביבה עירונית. נכון, נטילת הכוח למנוע או להתיר את זכות ההתרבות של בעלי החיים בעייתית מאוד, אבל בעיני מצב בעייתי הרבה יותר נוצר כאשר כלבים וחתולים מתרבים ללא הרף ויוצרים עוד הרבה מאוד חיים נוראים שמסתיימים במוות נורא. בכך שאנו לא מחליטים למנוע את ההתרבות של החיות הללו, אנחנו בעצם מחליטים להתיר ייסורים ומוות. מוטב לפגוע בזכותן להתרבות מאשר לפגוע בזכות הולדים לחיות חיים מלאים ונטולי סבל. בקשר להשוואה שנתת; בניגוד לחיות רחוב, אנשים עם ליקויים שכליים בהחלט יכולים לחיות את חייהם ולהגיע לרמות שונות של סיפוק. נכון, זה יהיה הרבה יותר קשה עבורם, אבל זה אפשרי. עם זאת, אני כן מאמין שבמצב בו ברור לחלוטין שצאצאיו של אדם מסויים יסבלו כל ימי חייהם וסביר להניח שגם ימותו מוות מייסר ובלתי טבעי, יש למנוע מהאדם להתרבות, גם בכוח, אם יש צורך בכך. * אגב, העקרון כאן הוא לא הנטל על החברה אלא טובתם של כלבי וחתולי הרחוב.

lionalx

New member
עדיף לא לסרס ולמנוע מהם בכוח?

או ליצור חיות רחוב ורהיטים חדשים? ככה נגרם מהם פחות סבל.

מסכימה.

יש כל כך הרבה בעלי חיים מסכנים בעולם( תנו לחיות לחיות, אס או אס, מכלאות עירוניות) שאם לא תבואו ותיחקחו אותם הם פשוט יומתו!!!!!!! חוצמזה שזה יותר יקר לקנוצ בע"ח... וגם כל ההזיווגי גזעיים בתוך עצמם מחליש את הגזע!!!!! גלית

אבא קונה לילד בן שבע כלב...

הילד לא מסוגל לגדל כלב, אבל ההורים עובדים, אף אחד לא מטפל בכלב, הכלב מתחיל לעשות בעיות כי הוא רעב/ צריך להוציא מרץ/ צריך לצאת לטיול. אחרי כמה פעמים הם נפטרים מהכלב... זה הבעיה של קניית כלבים, זה ממש עצוב.

נכון.

שמת
שאפ חד ל הגיב לשאלה שלך? שירשרו להודעה אחרת וזהו. חבל. גלית

שמי שסותה מהנשוא פיו ייסתם

כמו שאני הרגע עשיתי, לא משנה בדיחה גרועה לא צריך לעשות מזה הרבה רעש.

למעלה