נבחרי ציבור

sprint10

New member
נבחרי ציבור../images/Emo150.gif

חברי איגוד א"ק האם חשבתם פעם שצריך לבנות בסיס לתת סיוע לאתלטים ישראלים ודגש על ישראלים צעירים (יבלונקה לדוגמה)אולי במקום לחשוב איזה אתלט/ית אפשר "לגייר" (ואברבוך זה לא תרוץ) ולמי לשלם כסף טוב כדי שיבוא לארץ הקודש כדי ליצור עניין ותחרות לאלכס "שלנו" כפי שאתם אוהבים לומר, אז לפני זמן לא רב היו כמעט 3 קופצי מוט באולמפידה יש חבורה של צעירים מוכשרים שצריך לדאוג שיהיה דור המשך (לא רק אולה דור). המשך יבוא

shposh

New member
זהו שלא...

חמוד יקר שלי... בוא נתחיל בזה שעם לא האתלטים שהגיעו לארץ מארצות מזרח אירופה או יותר נכון ברית המועצות לשעבר לא היתה כאן בכלל רמה בסיסית של אתלטיקה. דבר שני שנוח לטזה שלך לשכוח זה את כל אותם המאמנים שהגיעו יחד עם אותם הספורטאים שכל כך מפריעים לך. אז תרשה לי להזכיר לך שלרוב אותם הכשרונות הצעירים שאתה כל כך כואב את כאבם יש מאמנים ש90% מהם עלו לארץ ממדינות שונות ... רוצה דוגמאות אז קח: יבלונקה - קרלו וגגואה ז"ל עולים מגרוזיה, קופצי המוט - קוגן/ים , קופצי המוט מירושלים - אריה רוזנוייר , אבי טיירי - מקסים... והרשימה עוד ארוכה. ועם מכל מי שהגיע לארץ נפלת על אלכס... אז דוקא הוא , וגם אירנה לנסקי הם בעלי הקשר הכי רציני לישראל שניהם גרים בארץ על משפחותיהם, בני זוגם עובדים בארץ ועבור ילדיהם הקטנים עברית כבר מזמן השפה הראשונה. ככה שלפני שאתה בוכה פה את בכיים של ספורטאינו תבדוק מה אתה כותב. מה שכן זה באמת אין שום תמיכה לאתלטים צעירים כדי שיוכלו בעתיד להגיע לרמה הישגית גבוהה כלשהיא , אבל זה ממש לא קשור לאלכס או אירנה או כל עולה חדש אחר שיש לו תוצאות ברמה גבוהה. זה שלא נותנים למישהו זה לא אומר שלא צריך לתת ולתמוך במישהו אחר. אין קשר או סתירה בין הדברים.

BLINKI BILL

New member
לשפוצניק החביב

אני מתאר לעצמי שהכוונה לא הייתה להפסיק לתת לאתלטים רוסיים, אתיופים, או מה שלא יהיה אלא רק לא לשכוח שיש כמה כשרונות "שלמזלם הרע" נולדו בארץ וכנראה שההנחה הבסיסית היא שהם ימשיכו בעזרת התמיכה של הוריהם ולכן ניתן להשקיע בהם קצת פחות או אולי לא להתיחס אפילו.

shposh

New member
blinki bill יקירי...

זאת בדיוק הנקודה הבעיתית אחי... שלצערנו במוסדות הספורט בארץ מקטלגים אתלטים לרוסים אתיופים ישראלים וכו' . התגובה שלי באה בדיוק על זה ולא על זה שלא תומכים. זאת ביעה קשה כי עם נראה אותי כדוגמא אז למרות שאני הגעתי לארץ בגיל 8 עדיין מקטלגים אותי כאתלט יבוא... שמעתי את זה במו אוזני מכמה וכמה עסקנים באיגוד. ההודעה המקורית דיברה על זה שתומכים באלכס ולא באתלטים יותר ישראלים וזה מה שהרגיז אותי... כי דוקא הוא לא דוגמא טובה. והעובדה שהוא נתמך על ידי הממסד היא בגלל שיש לו תוצאות שאין לאף אחד. וזה שלא תומכים בסגל רחב של ספורטאים בכלל וצעירים בפרט לא קשורה לזה שתומכים באלכס. מי כמוך מכיר את הבעיה... הבעיה שניצבת לפני הרבה ספורטאים בני גילנו ,שאתה מגידי ושוסטר הם הבולטים... (81-82) שמשתחררים בתקופה זאת מהצבא ולצערינו חלקם כבר בחרו באופציית הפרישה בגלל שאין להם אפשרות כלכלית להמשיך. המחזור שלנו היה הכי מוכשר מזה הרבה זמן ולא נראה לעין מחזור כזה בעתיד... עם תראה את הסגל לגביע אירופה השנה תראה שכמעט חצי היו בני 20-22... חבל שלא חושבים עלינו כי עם נלך אני לא יודע מי ימלא את החורים. אבל אין לזה שום קשר לעובדה על נותנים כסף למישהו . חוץ מזה יללה ביי בהצלחה היום ונתראה באצטדיון

Cfox

New member
תוכל קצת לפרט?

איזה תנאים ספורטאים כמוכם היו מקבלים במדינה שבאמת משקיעה בספורט? אני לא אומר שאתם מתפנקים או משהו כזה, אני באמת מעוניין לדעת

BLINKI BILL

New member
השנה למרות שאני

כרגע מוביל בתחומי ולא ברמה נמוכה אלא בערך מה שתמיד מוביל לא נשאלתי פעם אחת אפילו אם אני צריך עזרה בטיפולים, תוספים וכו... אני בכלל לא מדבר על כסף אלא דברים מינימלים שלא דורשים תקציבים מרקיעי שחקים אך יכולים לתרום לפחות כמו כסף.

BLINKI BILL

New member
צודק במאה אחוז יקירי

אבל בקשר למה יעשו אם הדור שלנו יפרוש אז בוא נגיד שדיי הבנתי שזה לא מעניין פה אף אחד לצערי.

jablonka

New member
משחק מכור? או מחיר המחר....

ספורטאי ישראלי, מבחינתי, הוא כל אדם שנולד בארץ או עלה לכאן במטרה להיות ישראלי. אני חושב שכולם יסכימו איתי שאטילה פרקש ואלכס פרחומובסקי מעולם לא היו כאלה (למרות שהם מאוד נחמדים). אני מאמין שמרבית התמיכה שאנחנו מדברים עליה היא תמיכה מאגודות שמנווטות את הכסף לכיוונים עם פוטנציאל מיידי להבדיל מפוטנציאל עתידי. הרי כל מה שהאגודות רוצות זה לנצח את הליגה הבין אגודתית, לנסוע ללא משנה איפה ולסגור קופה עד שנה הבאה....והאתלט- אמצעי להגיע למטרה. אני אישית מעולם לא קיבלתי קיצבה שנתית מאיגוד האתלטיקה על מנת שאוכל להתאמן בצורה סדירה. מה שקורה הוא: ברגע שתחרות גדולה מתקרבת, האיגוד נזכר שבעצם צריך להתכונן אליה ואז בא איזשהו תגמול כספי רגעי - רק כדי לסתום פיות....ולא להאכיל אותם. בנוסף אין מעקב רפואי אחר הספורטאי אלא פעם בgod knows how מגיע איזה מאכר חדש שמנסה לטפל ב30 אתלטים מפורקים בארבעה ימים. לסיכום: לאיגוד האתלטיקה כוונות טובות. אבל יכולת ביצועית פטאטית. הגיע הזמן שהאיגוד יפעיל את כל חבריו כל השנה על מנת לקדם ולשפר את התנאים. ומי שבא לחמם כיסא...תודה אבל לא תודה. נ.ב: ההערה אינה מיועדת לאף אדם ספציפי. אלא לאיגוד כולו כגוף "ביצועי".

Cfox

New member
מה עם איזו פשרה?

למה שלא יעשו משהו כמו בענפי ספורט קבוצתיים עם השחקנים הזרים- אתלטים טובים שרוצים להתחרות בישראל ישתתפו בליגות אגודתיות בכדי להעלות את הרמה והתחרות לישראלים, אבל לא יגוירו מתוך "ציונות" ולא יצטרפו לנבחרת לתחרויות בין-לאומיות?

BLINKI BILL

New member
cfox היקר אם

היה מישהו שבאמת רוצה לשבור את הראש באיך לעזור לאתלטים זה היה מעולה אבל כל הכבוד לך על הרעיונות.

shposh

New member
עצוב

בקשר לכוונות איגוד האתלטיקה ... אני לא בטוח לגבי כל האיגוד , אכן יש מספר אנשים שיש להם כוונות טובות אבל לצערי הרב יש יותר מדי כאלה שסתם לא מזיז להם ואני לא רוצה להרחיב על אילו שרק מנסים והזיק וכולנו נתקלנו בהם לא פעם. לצערנו , האגודות רואות בספורטאים שאיכשהו מנסים להגיע לרמה מסויימת כגורם מפריע , זאת מכיוון שספורטאי תחרותי דורש השקעה ובמקומו אפשר להביא שני ילדים שיסגרו בליגה את אותן הנקודות ולא רק שלא צריך להשקיע בהם אפילו שקל , אז בנוסף הם גם משלמים עבור הפעילות שלהם באגודה/חוג א"ק. לא צריך להיות כלכלן גדול בשביל להבין את הנושא. רציתי רק להדגיש פה... אולי אף אחד חוץ ממני לא שם לב... אבל התחרויות נהיו עצובות . אני לא יודע איך אפילו להסביר את זה... אין אנרגיה של תחרות אין אוירה הכל סתמי. והכי מעציב זה שנושא השיחה הכי "פופולרי" בין האתלטים הבוגרים זה פרישה , מי עובד איפה, כמה שאין כוח לאימונים אחרי עבודה...אף אחד לא מדבר על אימונים , תוצאות וכו'... ומה שהכי עצוב זה שזה שיחה של אתלטים בוגרים בני 20-26 אנשים שהכל עוד אמור להיות לפניהם.

Arnavoth

New member
בעד ונגד

בעד- כמובן(!!) שאתם צודקים במאה-מליון אחוז כשאתם אומרים שספורטאי לאומי כזה שבכל ארץ אחרת היה מקבל אלפים של דולרים על הכבוד יחד עם הכרה, מגורים וכאלה, חי כאן, בארץ ישראל, על הגרושים שיש להורים לתת לו או אולי על הגרושים שהוא מקבל בעבודה שלו, אותה העבודה שבגללה קשה לו מאוד להגיע רענן לאימונים ולהשיג הישגים גבוהים. גם הנוער, ברוב הארץ מתאמן בתשלום ובתנאים לא משהו. בהחלט שצריך לבוא מימון מסוים ואיש מיוחד (אין לי הצעה לאדם ספציפי) שיחזיר לאתלטיקה את האש בעינים. המימון לספורטאים הייצוגיים של המדינה צריך לגדול ולא צריכה לבוא שום טענה כלפי העולים הזרים (כי אנחנו ביקשנו מהם לעלות, לא הם מאיתנו, נכון?). עד שכל זה לא יקרה, מלכת הספורט הישראלית תמשיך להראות זקנה ועיפה. נגד- אתם שוכחים כמה דברים, במדינה שלנו אין אפילו כסף לבטחון...קשה לבקש כסף לאתלט בזמן שאי-אפשר לממן חייל (עשו את סדר העדיפויות בראש). דבר נוסף הוא העובדה הדי-לא-מרעישה שאתלטיקה, אהובה כשתהיה, היא לא הספורט הפופולארי בארץ ורבים עוד לא פנו אליה. ענפי ספורט כמו הכדורגל והכדורסל, ענפים יותר פופלארים בכמה מונים, סובלים גם הם מבעיות תקציביות גדולות ולכן, לאתלטיקה אין הרבה על מה להתלונן. ענפי ספורט כמו הכדורעף או הכדור-יד, למשל, עומדים על סף-התמוטטות מאותה הסיבה ובהם נצטרך לטפל קודם. הדבר האחרון הוא באמת אותו הגלגל, התרחיש המחזורי- עתיד האתלטיקה בארץ לא מניב תוצאות ברמה עולמית ולכן הוא לא נראה כאפיק טוב להשקעה בעיני המתבוננים מהצד. למעט הישגם של האתלטים העולים אני בספק אם הינו שומעים על האתלטיקה אפילו בעיתון (שתי שורות וחצי עם מסגרת בצבע כדי להראות שהשקיעו). לסיכום: האתלטיקה בארץ סובלת משתי בעיות מרכזיות- חוסר הפרסום שלה והתקציב הנמוך אותו היא מקבלת. שני הנושאים הנ"ל משלימים זה את זה וחופרים את אותו התהום שמפיל את האתלטיקה עד להתמוטטות. הנוער לא מתאמן בתנאים שיהלמו ספורטאי, לא מוצא ענין בענף הגוסס (כמו שתואר בהודעה של "shposh" ולכן אין תקציב גדול לענף, כתוצאה מכך, הוא גם נשאר מסוגר בתוך עצמו (עובדה לכך היא מבט על הקהל שמגיע לאליפות ישראל, אותם שלוש מאות אנשים בקושי אשר רובם אתלטים או קרובי משפחה של אתלטים שמשתתפים בתחרות. הפתרון צריך להיות אדם כריזמטי בעל אש בעינים ואהבה לספורט שירים בחזרה את כבוד האתלטיקה, יותר ארועי ספורט בתשלום שקלים מועטים בלבד (הכנסה ישירה למשתתפים ללא כל בירוקרטיה!!), תוצאות מרשימות של אתלטים בארץ איתן ניתן יהיה להתמקח בעבור תקציב ופרסום רב של תחרויות אתלטיקה בארץ.

BLINKI BILL

New member
שטויות

הרבה דברים שכתבת נכונים אבל הרבה גם לא והם מהווים תירוץ עלוב לכל המשק הישראלי לא רק לספורט התקציבים שמדוברים פה הם בסך הכל שקלים בחריצים של הספות בממשלה, שממש צריכים כסף אז פתאום יש לדוגמא, שאתלטים ביקשו טיפולים השנה נאמר כי אין כסף אולי שמרו אותו לכוכבים שמגיעים כרגע לאליפות ועוד שבוע כוךם ישכחו את קיומם אך האתלטים בארץ ימשיכו לסבול מחוסר תקציב. לגבי כדורגל שחקן אחד מהמפורסמים מרוויח בעונה כמו איגוד שלם אז אולי יש מקום לאיזון קטן, חוץ מזה שאולי לכדורגל יש יותר רייטינג אבל הוא לא יותר רווחי מה עוד שאני לא זוכר איזה הישג מיוחד של הנבחרת לאחרונה כגון העפלה למונדיאל או אליפות אירופה ודווקא לכדור יד יש הישגים דומים, ואף לחלק מהאתלטים. יש הרבה אתלטים צעירים כמו שוסטר בגובה ואיתי מגידי במכשולים ועוד... שמראים רמה לאורך שנים ועכשיו שמגיע השחרור מהצבא זקוקים הכי הרבה לתמיכה הם נופלים בין הכסאות. אז בלי תירוצים של אין כסף אפשר להגיד "לא רוצים לתת כלום"

Arnavoth

New member
איתך אני לא אתווכח

אני רק אומר שאפשר בקלות לקשר "אין" לא "לא רוצים לתת"... אם היה יותר היד היתה פתוחה, כרגע אנחנו רואים אגרוף. ניסיתי את דרכי, אם לך יש פתרונות נוספים נשמח מאוד לשמוע!!

למעלה