נבוך אבל שואל

גיל 110

New member
נבוך אבל שואל

במשך שנתיים היינו, זוג. בסוף שנות החמישים שלנו.
בתקופה הראשונה הודעתי שאני לא מוכן לנישואין וזה התקבל בהסכמה מלאה על אף שברור היה שזו מטרת הקשר בסופו של דבר.
אחרי כשנה הבשלתי וככל שדיברתי על נישואין התעוררו קשיים לא ברורים מצידה, עד שזה היה בלתי נסבל. הודעתי על ניתוק והסכמתי לטיפול זוגי משמעותי יקר וארוך בו רק אני עבדתי. לא הצליח. לא הסכימה להתנתק. עוד זמן ולא יכולתי יותר ועזבתי. ברקע נשאר הקושי שלה שלא הייתי מוכן לנישואין. עזבתי.
כמה חודשים אחרי עם תובנות נוספות שלי חזרתי עם תכנית ברורה לנישואין. כאן התחילה מסכת בלתי פוסקת של התנתקויות מצידה. שוב, שוב ושוב. בקשות שאקבל אותה בחזרה והבטחות. בלעתי את ההתנתקויות התכופות תוך התכופפות ועוגמת נפש גדולה. קול פנימי משכנע אותה שזה אל יעבוד על אף ההכרה שלה שזו הזוגיות שהיא מאחלת לעצמה ושוה הלכה. לא האמנתי כבר.
באחת הפעמים האחרונות כשהבינה שאין לי יותר כוחות לזה, בין השאר הבטיחה שאם תתנתק שוב תתחייב על סכום כסף. סכום משמעותי, לא עשרות אלפים. (כאן אולי הייתי צריך להתנתק). היו עוד שלוש חזרות שלה מאז. זהו. נגמר לי, סחוט ופגוע. היא נכנסה למערה בלי סליחה בלי הבעת צער.
מצד אחד רוצה לא לשמוע ממנה יותר ולהמשיך בדרכי לזוגיות בריאה. מצד שני אני מרגיש שלא יכול לתת לה לברוח ורוצה לדרוש ולא לוותר על סכום הכסף שתהיה בו לקיחת אחריות מצידה. מצד אחד זה מגעיל אותי מצד שני נראה לי לא נכון לשתוק.
תובנות?.
תודה

אם לא היית כותב שאתם בני חמישים

הייתי חושבת שאתם בני 5...
תראה, מה שקרה זה שיש לכם (לשניכם) צורך חזק בהרבה מאבקי כח, דרמה ובאלאגנים. לפי מה שכתבת נטפלתם לאיזה אישיו חסר משמעות כמו חתונה כן או לא והחלטתם להתאבד עליו - תגיד לי, את מי מעניין בגיל 50 אם הזוג מתחתן או לא? אמא שלה עומדת לכם על הראש? אולי סבתא לא מוכנה לתת את הירושה אם תחיו בחטא?...
אבל אל תדאג, אם זה לא היה על חתונה, הייתם מתפוצצים על משהו קריטי אחר, נגיד אם צריך לתלות את הנייר טואלט מתגלגל כלפי פנים או כלפי חוץ, או באיזה גודל צריך לחתוך את השפיץ של שקית החלב.
ובעניין הפיצויים והאחריות? אני לא חושבת שאם היא תשלם לך אפילו מיליון שקל זה יעזור לך להיות יותר אחראי או חכם, אבל עכשיו שאתם שוב פרודים, להיכנס לאיזה תביעה משפטית יכול בהחלט להכניס לך לחיים את הדרמה והבלאגנים שקצת שככו כשהבתזונה עזבה...

אייבורי

New member
ידעתי שאת בעייתית

&nbsp
שמה את הנייר טואלט עם המתגלגל כלפי חוץ
&nbsp
חרפה!
&nbsp
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
לפחות חצי סיפור לא הבנתי

המשפט הבא לגמרי גמר עלי: "הודעתי על ניתוק והסכמתי לטיפול זוגי משמעותי יקר וארוך בו רק אני עבדתי. לא הצליח. לא הסכימה להתנתק."

לא מצאתי בו שום היגיון. הודעתי על ניתוק (מה זה אומר?) ואז התחלת טיפול משמעותי וארוך? לא מסתדר לי. אז או שאתה ממש מבולבל, או שאתה
.
רק אתה עבדת? מה זאת אומרת?
לא הסכחמה להתנתק? גם לא מבין כלום. חשבתי שהמטרה היא להיות יחד, לא להתנתק?!

אחר כך אני יכול להבין שחזרתם אבל היא שוב ושוב "התנתקה" (נפרדה ממך?) ואתה נפגעת אבל הסכמת שהיא תחזור.
ובסוף יש את עניין הכסף שבכלל אין בו שום הגייון. ממתי קובעים קנס על פרידה? מה זה, משחק מונופול? גוגואים?

התובנה שלי היא שאתה מבולבל, ושהקשר סופר מבולבל, ומשהו מאוד בסיסי לא בסדר בצורת החשיבה שלך, ככל שיכולתי להבין אותה (ואני מודה שהבנתי מעט מאוד...)

בעניין הכסף אני יכול לומר שזה פשוט קישקוש. הרעיון ביסודו ילדותי, מבחינה משפטית כנראה שהוא חסר שחר, ומבחינה פרקטית זה פשוט מטורף.

במידה והסיפור שלך אמיתי (ועולה לי חשד של ממש, לאור היותו כל כך מוזר), הרי שאתה אדם אובססיבי שמחפש מישהי להיות איתה בסימביוזה של מאניה-דפרסיה. זה לא נשמע לי בדיוק קשר בריא.

עצתי: לך לבד לטיפול ותעשה קצת סדר בראש שלך.

שילה1

New member
קרובה לגיל ןצנסה להבין את הבעיה.

בקשת כסף כהתחייבות?זו גישה- לחיים.הכסף הוא הכל.ולכן במקומה-הייתי בורחת ומה שיותר רחוק.

niva99

New member
כמו שלנו כנראה שגם לה לא היית ברור

משדר מסרים סותרים ורוצה כסף כפיצוי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה