נבדלות מהאחר...

נבדלות מהאחר...

שלום לכם ושאלה... אני עוקבת אחרי הפורום שלכם זמן רב ורציתי לדעת - האם במסגרת פתיחת פורום המוגדר כ"שמנות" ויפות, אין בזה כדי לבדל את עצמכם משאר האנשים אשר אינם מגדירים את עצמם כ"רזים" ויפים. מדוע הרגשתם (עופר וליאור) צורך לקטלג את עצמכם באופן כזה שיבדיל אתכם מאחרים ??? השאלה כמובן כנה לחלוטין ולא מגיעה חלילה ממקום של ביקורת. נ.ב. - אני שמנה בעצמי. שיהיה יום נפלא - רונית

אני איתך אחותי.

אבל הגבול כאן הוא מאוד דק. באופן אישי אני כמעט לא מקבלת ייחס שונה מאנשים בגלל היותי שמנה (או הערות מעליבות), אבל מהסיפורים כאן נראה שהמצב שהמצב שונה אצל אחרים. נראה לי אבל הפורום בא לתמוך בשמנים שעדין מרגישים שונים.. ולהפוך אותם ל"רגילים".

עופר 123

New member
אנחנו לא יצרנו את הבידול

החברה כולה היא זו שהניחה חוצץ בלתי נראה בין השמנים לרזים: החל מהתקשורת, שלא מוכנה לקבל אליה אנשים שמנים, דרך מקומות העבודה, שמעדיפים להעסיק רזים, עבור בצבא, שלא מגייס שמנים, חלוף בחנויות הבגדים הנפרדות למידות גדולות, וכלה בסובבים אותנו, שלא מניחים לנו לרגע בגלל שאנחנו שמנים. הפורום אינו מתבדל והוא ולא יצר את ההתבדלות. הפורום הוא תגובה לחברה שמעדיפה שלא יהיו שמנים, ואם כבר יש, אז שיהיו רחוקים מספיק. בנוסף, הפורום הזה מקנה למשתתפיו כלים להתמודד עם העולם שבחוץ - איך להגיב למלעיזים, איך להתמודד עם התחושות הפנימיות שגורמות לנו לחוש רע עם עצמנו, ואיך להבין שאם את שמנה, זה לא הופך אותך לפחות טובה מאף אחד. אולי השיחות בפורום הן בין אנשים שמנים, אבל התוצאות שלהן לאורך טווח יוצאות החוצה הרבה מעבר לתחומי הפורום. יופי של שאלה, ממש לא ביקורת
עופר

לי יש בעיה אחרת עם השם של הפורום

העניין שזה לא יכול להיות סתם פורום של שמנות....זה חייב ללכת עם איזשהיא מחמאה עצמית בואו נודה....קשה להתמודד עם המילה זמנה בלי להוסיף לה איזשהו ריכוך וזה בדיוק מה שקורה כאן לא כל השמנות יפות....לא בעולם ולא כאן בפורום חלקן סתם שמנות. ויש פה משהו מזוייף בהחמאה העצמית הזו זה כמו שהייתם קוראים לפורום השמנות המצחיקות... סתם כי יש מין מיתוס מטופש כזה שלשמנים יש חוש הומור מפותח......זה קישקוש. בסך הכל הפורום מקסים והוא מספק תמיכה והעלת רעיונות ועידוד ומקום ליצירת קשרים ואני מאוד בעדו...רק השם שלו מזכיר לי את כל האנשים האלו שהיו קוראים לי -מלאה, עגלגלה שמנמונת.... כשבעצם כל הזמן הזה הייתי סתם שמנה...בלי ריכוך ובלי עיגול פינות...... לפעמים צריך להתמודד עם האמת בפנים....ולדעתי רב הזמן הפורום הזה עושה את זה...רק הכותרת עדיין תקועה באשליות

ואולי הגיע הזמן גם להחשף קצת....

אז זו אני נעים מאוד מיכל בת 24 ושבוע תל אביבית סטודנטית לעיצוב אופנה בשנקר מאפרת- בעבר מורה ומדריכה בירין שחף משתתפת בווינלייף כבר חצי שנה שמנה נצחית..:)....עם עליות ומורדות..(מן הסתם פחות מורדות מעליות) לאחרונה 11 קילו פחות.. נעים מאוד

צפרדעית

New member
סחתיקה על הירידה במשקל

אבל אבוד לך, את יפייפיה גם עם ה-11 ק"ג הנוספים

אני חושבת שגם..כנסי

את יכולה לשמור על הירידה הזאת של ה11 קילו אם תעשי את זה בדרך הנכונה והבריאה ולא בדרך של דיאטותש מרעיבות את הגוף

../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

in your face baby! הנה בלי ריכוך ובלי עיגול פינות: כן, אני שמנה, כן, אני יפה. מה הבעיה? לא צריך אומץ לומר את זה, צריך אומץ לחשוב את זה בפנים, בלב. מפני שאלוהים וכל אחד ואחת יודעים פה שהשילוב "שמנה/שמן" ו"יפה" הם שני קטבים שלא נפגשים, לא מסתדרים, לא מתיישבים יחדיו לא רק בעיני החברה הרחבה, אלא קודם כל אצל כל אחד ואחת מאיתנו. השם לדעתי מבטא את הדרך לקבלה העצמית, לא ליופי החיצוני, ומה שאת אמרת רק מחזק יותר את הדעה שלי.

שמנה ויפה../images/Emo13.gif

אני חושבת ששם הפורום בא קצת בשביל לתת "אגרוף בבטן". הכוונה היא לצאת נגד המיתוס שרק רזה זה יפה ולהביא לתודעת העולם שגם שמן הוא יפה בדיוק כמו שרזה יכול להיות. אני מסכימה איתך שיש שמנות לא יפות, אבל אני חושבת שהמילה יפה מיוחסת הרבה יותר עמוק מהמראה בלבד. כל אדם באשר הוא צריך להאמין שהוא יפה, מוצלח ומגיע לו הכי טוב שהוא יכול. וגם אם שמנה אחת (או רזה לחילופין) בעיניך לא יפה, יהיו הרבה אחרים שיחלקו עליך בעניין. וכלן כולם יפים, רזים כשמנים, ושם הפורום בא רק להגיד לא רק רזה יפה, גם שמן יפה.

צפרדעית

New member
אני דווקא חושבת שיש משהו מיוחד

בשם של הפורום. הוא בא להבהיר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שניתן להיות יפה בכל צורה משקל או צבע. הוא לא אומר שבהכרח כל שמנה היא יפה אלא שכל אדם ומכאן גם השמן או השמנה הם יפים לכשעצמם. החברה המודרנית בשנת 2007 מנסה להוקיע מתוכה את האדם השמן. ברגע שכל שמן או שמנה יפנימו שמותר להם להרגיש יפים גם אם הם לא ממש סובלים מאנורקסיה או תת משקל וברגע שאנשים פשוט יתחילו לאהוב את עצמם ויפסיקו עם השנאה העצמית העולם יראה קצת יותר נעים
צפרדעית (שטוענת שאולי נפסיק לפחד מכינויים
)

אתם יודעים מה?..

מקבלת....אהבתי את הכיוון חשיבה הזה ... אולי יש משהו בשם.... אני לא יודעת אולי לי באופן אישי קשה עם השילוב מילים הזה בגלל שכל החיים שלי שמעתי את המשפש הנצחי את יפה אבל....אם רק תורידי במשקל .... אולי זו שריטה אישית שלי אבל אני מקבלת את התגובות שלכם.......הן שמות לי קצת את הדברים בפרופורציה תודה

smadmad

New member
אין כמו הפורום הזה

זה כבר זמן מה שאני מחפשת הזדמנות להודות על קיומו של הפורום הזה, אני מסכימה עם הדעות לגבי השם שלו, לכאן ולכאן, בסופו של דבר, הפורום הזה נתן לי ועדיין נותן לי המון כוח להתמודד עם מצב לא פשוט שאני נמצאת בו ושגרם לי להרגיש אי נוחות כמעט מתמדת בעבר. היום קצת יותר קל להתמודד. אז לכל חברי הפורום ולמנהלים היקרים: ת ו ד ה, ת ו ד ה, ת ו ד ה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוהבת אתכם (גם אם אנחנו לא ממש מכירים אישית),

למעלה