נא לשרשר לכאן המלצות

טל קר

New member
שרשור המלצה על סרט של FOUR SEASONS

המלצה לסרט /four seasons "כולם ביחד" השוודי, הסרט מספר על קומונה ונותן פרשנות שונה לג´נדר שלב אחד מעבר לשוביניזים או פמיניזים, או משהו בין סוציאליזים לקפיטליזים הסרט מוקרן בקולנוע "לונדון" בלונדון מיניסטור ממולץ ולשם שינוי סרט פמיניסטי, יש בסרט משהו סוריאליסטי

טל קר

New member
שרשור המלצה על מאמר של LIR42

(המאמר מדבר על שינוי שם משפחה לאחר נישואין) מצא חן בעיני/ lir42

עופר ב.ה

New member
המלצה על סרט

ונוס בוטה ("ונוס ביוטי" כפי שנקרא בארץ בהיגוי אמריקאי, משום מה). אני לא טוב בסיפור עלילות, אז אני אביא את התיאור של נחמן אינגבר מעכבר העיר: סרטה הנהדר של הבמאית הצרפתייה, טוני מרשל, העוסקת בעולמן של נשים, דרך דיוקן משעשע ואכזרי של מכון יופי בפריז. שלוש העובדות מייצגות שלוש גישות נשיות שונות. האחת מפנה עורף לגברים, השנייה מאפשרת לגברים עשירים לטפח אותה, להתענג עליה ולחשוב שהם מנצלים אותה, בעוד היא מנצלת אותם, והשלישית מתחבטת קשות בבעיות לב ורגש. תיאור תוסס ומשעשע של עולמן האינטימי של נשים, תיאור מעמיק של ייאוש, בדידות וריקנות רגשית... עדיין לא החלטתי אם מדובר במבט על עצמאות נשית, או בחזרה על האמירה שאשה ללא הגבר שלצידה היא אשה בודדה ועצובה. אולי מי שראתהראה תוכל/יוכל להציע תשובה. אני, בכל מקרה, מאוד נהניתי. כבר בהצגה של אישה בשנות הארבעים לחייה כאישה מושכת ובעלת חיים, יש משהו שקשה למצוא בקולנוע האמריקאי. באותו עניין, כתבה וראיון עם נטלי ביי, השחקנית הראשית בסרט. עופר

../images/Emo32.gif שירשור בקשה של אלון למחקר

עבודה אקדמית בנושא חילוף זהויות באיו jilazone [מצורף קובץ doc] שלום ! אני סטודנט בן 27 ובתור מכור לאינטרנט, אני כותב עבודה על החלפת זהויות של גולשים באינטרנט – תופעה די נפוצה... אני זקוק לאנשים שמוכנים לענות לי על כמה שאלות הקשורות למקרים של החלפת הזהות (בצ´אטים/ בפורומים/ אתרי היכרויות וכו´). הכוונה היא בעיקר לבחירת דמות או להזדהות בתור בן המין השני (גברים כנשים וההיפך) בין אם באופן נדיר (מתוך שעשוע למשל...) ובין אם באופן קבוע מסיבה כלשהי. השאלון אנונימי (מצורף כקובץ וורד) ואין לי כל עניין באיתור המשתתפים/משתתפות - רק בכנות ובשיתוף פעולה... כל פירוט רק יוסיף לעבודה אבל ניתן גם לענות בקצרה. אשמח לשיתוף פעולה מצדכם !!! השאלון הינו רק לצרכי עבודה קטנה באוניברסיטה ואין לי כל עניין לעשות בו כל שימוש אחר. ניתן לפרט ולהשיב בתוך שורת הרווח שלאחר כל שאלה וכמובן גם להרחיב. ניתן להעביר לי לפורום, לאימייל לאיי.סי.קיו. או אף לפנות אלי לראיון במידה ויש עניין להרחיב יותר על המופיע בשאלון (בשמחה). ואנא – כנות בבקשה... בתודה מראש – אלון. [email protected] icq 89292354

טל קר

New member
שרשור המלצה של בן טל שחר

מנהל פורום "דרך הלוחמים" על שתי הודעות אצלו בפורום שקשורות לנושא מגדר. מפורום פמיניזם לפורום לוחמים ובחזרה /בן טל-שחר לפני כחודש-חודשיים כתבתי כאן הודעה שהנושא שלה היה "וואו! איזה פורום!" בינתיים נפתח פורום חדש בתפוז בניהולי, בשם "דרך הלוחמים", שם פתחתי שירשור בנושא ההבדלים בין גברים לנשים - ובו הצבתי בין היתר קישור להודעה שלי בפורום זה. התגובות שקיבלתי להודעה היו מעניינות עד מדהימות - ואני רוצה להביא בפניכם תגובה מעניינת ומרתקת של בחור בנושא זה וגם הודעה מדהימה של אותו בחור, בהמשך לדברים. כאילו, לדעתי שתי ההודעות הללו של שלומי (time to fly) הן מה-זה מיוחדות ושוות קריאה והתייחסות... ולטעמי גם אפשר ללמוד מהן משהו על עצמנו. שלכן(ם) באהבה בן

ציפי ג

New member
המלצה להתרחק מספר

קראתי ספר ששמו כיסא הקשירה, שמספר על אשה סינית בראשית המאה העשרים. האשה הושאה בעל כורחה, לגבר שהתעלל בה ברחה מביתו, ונכנסה לבית זונות. שאר עלילותיה מסופרות בספר. הספר היה מרתק למדי, אם כי קצת חסר רצף. אבל מה שהקפיץ אותי יותר מכל, היה דווקא בעמודים האחרונים של הספר, (ומי שלא רוצה לדעת את הסוף שלא תקרא את המשך הודעתי) ובו מתגלה פרצוף מזעזע של האשה, כמתעללת בתינוקת שלה, בצורה כל כלך אכזרית, שאני ברחתי מהספר, ורצתי לנשק את התינוק שלי שישן באותה על שנת ישרים. סוף הספר, היה מזעזע ודוחה, ומיותר ובאיזה מקום נותרת השאלה באוויר, מה הוביל את הסופרת לתאר אכזריות שכזו? מאיפה הדמיון המופרע הזה? מה המטרה של הסיפור הזה? לא ממליצה.

אורלי_ל

New member
לא קראתי ולא מתכוונת לקרוא

אבל מה שאת מתארת בכלל לא נשמע דמיון מופרע, זה די נפוץ שמי שסבלה התעללות ולא טופלה בהתאם תעביר את ההתעללות לדור הבא. אם את מתכוונת לתיאורים פלסטיים זה סוג של אמנות, כמו ספריה של פטרישיה גרינוול על רוצחים סדרתיים.

Boojie

New member
פטרישיה קורנוול, את מתכוונת?

ואני מסכימה אתך לגבי ההסבר. אני מאמינה (בלי לקרוא את הספר) שהעמדה שהוא מציג היא עמדת "התעללות מולידה התעללות". אני חושבת שזה דווקא מסר חשוב.

Boojie

New member
אני מאד אוהבת את הספרים שלה.

אבל מצד שני, אני אוספת ספרי מתח פסיכולוגי שמתמקדים ברוצחים סדרתיים, אז אני לא דוגמה לכלום... מה אני אעשה, אני אוהבת את הספרים האלה. אוהבת לצלול אל התהומות האפלים של הנפש האנושית. בינתיים לא רצחתי אף אחד.

אורלי_ל

New member
היתה תקופה

שאהבתי את הספרים שלה. אגב אם את אוהבת אפלולית, קראת את "החלקיקים האלמנטריים"?

טל קר

New member
זה בדיוק הז´אנר האהוב עלי.

גם אני קוראת הספרים שלה, וגם אוהבת מאוד ספרי מתח פסיכולוגי שמתמקדים ברוצחים (סדרתיים או לא). זה התחיל מאוסף ספרים ענק של אגתה כריסטי שיש לי (ישנים כאלו משנות השישים והשבעים שאני קונה מחנויות יד שניה) וכמובן גם בקורנוול. אהם. אמרת אוספת? אפשר לקוות שבעברית?

ציפי ג

New member
הדמיון המופרע

התיחס לרמת ההתעללות והדרך שלה. יש גם משהו בזה שבונים הזדהות של קוראת עם הדמות הראשית, (ילדה עם ילדות מאושרת למדי, אבל עם בגרות קשה) ושני דפים לפני הסוף חושפים דמות מעוותת לגמרי. זה עלול לתת לגטימציה לכל אחד.

אורלי_ל

New member
את חושבת

שמישהו צריך לשאוב לגיטימציה להתעללות מספר? (אני לא צינית) תראי, כשאני שומעת מקרה מזעזע כלשהו בחדשות יש התלבטות: מה עדיףלחשוף כמה שיותר, לא לכסות על שום דבר או להמעיט בסיפורים ותיאורים. כי כשמביאים למודעות את רמת הההתעללות זה נותן לגיטימציה לשני הצדדים, לקורבנות לא להתבייש ולהרים ראש אבל גם למקרבנים, כי זה נכנס למודעות של כולם.

ציפי ג

New member
אנשים לא צריכים לשאוב לגטימציה

אבל הם שואבים. ספר הנותן רציונליזציה להתעללות, במרומז, מבלי לתת לקורא את האפשרות לרכוש שנאה לדמות, בעצם נותן אישור להתעללות. ושוב, הגם שהיום מפרסמים מקרים של התעללות, ואנו רואים זאת חדשות לבקרים (לצערנו) התעללות כמו שפורטה בספר, לא קראתי עליה בשום מקום.

טל קר

New member
המלצה של GUYBA על ריכוז כתבות

בנוגע לנשים וקריירה נשים וקריירה עכשיו ברשת/guyba כתובות אינטרנט נילוות: נשים וקריירה - עכשיו ברשת

המלצה חמה לחובבות ביוגרפיות

הביוגרפיה שכתב פיוג´י על ברכט. הזכרתי את זה כאן בשבוע שעבר. מסתבר שעיקר מעיין היצירה של ברכט נשען על יחסיו עם נשים - שכתבו עבורו חלקים ניכרים מיצירותיו הידועות כמו אופרה בגרוש, שירי מהגוני, שירים מתוך מחזותיו השונים וכולי. הוא בנה מערכת יחסי תלות רגשית / מינית / נפשית של אותן נשים בו ושימר כך את תלותן בו גם מבלי לאפשר להם להנות מהפירות הכלכליים של עבודתם ומתוך תלות שלו ביכולתן אותה הוא לא העריך כגבר וכשובניסט... לאוהבות ברכט ולאוהבות ביוגרפיות וכמובן למי שמכירות את יצירות ברכט (אני הייתי "מכורה" לו שנים - מגיל העשרה ועד שלהי גילאי העשרים)- חומר קריאה שלמרות 650-700 עמודי הספר, קריא וקולח ומרתק. עם סיום הספר קראתי שוב את הרומן הקצר "לאהוב את ברכט" מאת איליין פיינסטיין - סיפור חייו מובא מפי אישה שניהלה עימו רומן וקשר במהלך השנים. פתאום כל הדמויות מוכרות, הכרונולוגיה מבוססת כנראה על הביוגרפיה של פיוג´י, ורואים גם צמיחה מולאה של אישה ממצב של קורבן אביוז כנערה לאישה בשלה ומגובשת בבגרותה. מומלץ גם.

למעלה