נא דעתכם

אורןב2

New member
נא דעתכם

במסגרת השיחות המשפחתיות לא פעם עלתה השאלה תואר או נסיון? עד כמה התואר עוזר היום?( הכוונה היא לתואר ראון) שבת שלום

צביקה38

New member
דעתי

אורן בוקר טוב. לדעתי אין ניגוד בין תואר ונסיון אלא שיתוף.תואר ראשון נותן את הנסיון התאורטי המטווה דרך ראשית,אל הדרך הזו יש ליצוק תכונות אישיות,יצירתיות,לאפות יחד עם נסיון להוציא מהתנור ולצקת תואר שני. אפשר גם ללא תואר ראשון להגיע ולהצליח אבל זה תמיד יחסר באיזה מקום אם תבחר בדרך עצמאית. בבחירה בדרך של שכיר במגזר הציבורי או הפרטי אני חושב שתואר ראשון זה אישור כניסה לכל מקום ובלעדיו חלק מהדרכים חסומות. יום נפלא צביקה

גם ולא רק.

תואר ראשון אינו מקנה רק ידע בתחום הספציפי בו בחרת. תואר ראשון מלטש מיומנויות: למידה, כתיבה, שפות, ריכוז, תמצות נושאים, הצגת נושאים, התמודדות עם עומס ומצבי מתח וכו'. תואר ראשון מקנה גם נסיון - נסיון מסוג אחר. התמודדות מורכבת וייחודית מבחינה אישית, חברתית וקוגניטיבית (פיתוח כישורי חשיבה). לכן, לכל מקום אליו תגיע, הידע והמיומנויות אותם רכשת במהלך הלימודים - מקנים ערך מוסף עצום. לכן, אני גם בעד תארים ראשוניים כלליים בתחומים שאינם פרופסיונאלייים דווקא. קשה לדעת למה מכוונת השאלה שלך (תחום האימון, גישה כללית, מקצוע מסויים) - אבל מהיכרות לא קטנה עם סטודנטים רבים ובגילאים שונים, קל הרבה יותר להתחיל בלימודים אקדמיים ןלצבור נסיון אח"כ מאשר לקיים את הדרך ההפוכה ובגיל מאוחר יותר, אחרי הנסיון, להגיע ללימודי התואר. וכמו שצביקה כבר אמר, תואר ראשון הוא סף כניסה בהרבה מארגוני העבודה, הפרטיים והממשלתיים. בחלקם - זה כבר התואר השני. ובכל מקרה, מה שתבחר שיהיה בהצלחה ענת

tlingit

New member
עוד צד - תשובות של מנהלים

מנהל ששאלתי פעם בנושא זה (מה חשוב בעיניך בקורות חיים עם תואר אקדמי לעומת בלי) אמר לי ש(בין היתר) בעיניו אדם שהוציא תואר אקדמי זו הוכחת רצינות ויכולת השלמת פרוייקט ארוך טווח, מטרה שאדם הציב לעצמו (בנוסף לידע הנרכש בלימודים) מנהלת בכירה סיפרה לי שהחליטה לצאת בעצמה ללימודים אקדמיים לאור התובנות שהיא אספה מניהול ראיונות עבודה ומסקנות מראיונות שקיימו מנהלים הכפופים לה כמו שאתה רואה מהדוגמה, היא אכן התקדמה רחוק בזכות יכולותיה הניהוליות, הנסיון שאספה והידע הנצבר שלה. אך היא אומרת שהיתה יכולה להתקדם יותר מהר וטוב לו היה לה תואר מה מציק לך בבחירה אם לצאת ללימודים אקדמאיים או לא?

אפשר הערה קטנה (ומקוה שבונה) ?

השאלה "מה מציק לך ..." עלולה ליצור תגובה טעונה משהו. אפשר להחליף אותה בשאלה כמו "איפה מצויה הדילמה שלך בין..." או "מה עומד מאחורי ההתלבטות..." או "אתה שואל אותי וגם את עצמך האם...." רק טוב ענת

tlingit

New member
בטח בונה ../images/Emo24.gif

תודה על ההצעה
אני תמיד מחפשת עוד דרכים ומילים לבטא שאלות כאלה ותמיד אוהבת לשמוע איך נשמעת מהצד (הניטרלי) שאלה שניסחתי, מידע כזה מאד חשוב בעיני, משום שבאמת כל אדם יכול להבין מילים מסויימות בדרכים שונות.

למעלה