נאצים?????????

י עלה

New member
יש צדק

בדברייך ומוצאת שכל צד נפגע בצורה זו או אחרת מההיתנתקות, והקרע הפוליטי מדיני השרוי 57 שנה בארצינו.חיילים/ילדים שלנו עומדים בשם הפקודות ומפגינים ומתנחלים נמצאים בשם אידיאולוגיה וכאב עמוק של ביתור. כואב ההליך לשני הכיוונים ואמפתיה לשניהם יש לי,מבינה את ההתלהמות<לא אלימות>ומבינה את הקושי של חיילינו והוריהם במעמד המביש שהם התבקשו לעמוד. גם ככה הכל במדינה הזו קשה,סובלנות להליך שיהיה על אפינו וחמתינו לא יזיק גם בשירשור הזה.אמא שקד,כולי תקווה שבנך יצא משם בריא ושלם.

Lonely In Blue

New member
מורה נבוכים לתמימים, או למיתממים

1. חלאות - נאמר על אלה המשתמשים במילה "נאצים" כלפי חיילי צה"ל, אותם חיילים שחירפו נפשם כדי להגן על ההתנחלויות והמתנחלים אשר מהן באים המשתמשים במילה המחליאה הזאת. נאצים - לעומת זאת, נאמר על חיילים ושוטרים הממלאים את תפקידם. 2. ה"מחאה" אינה מכוונת למחות, אלא להכתיב עובדות. ורק תמים, או מיתמם, אינו מבחין בזאת.

אתה בטח לא הכתובת לדברים הבאים,

אבל כתבת,,מה שכתבת, אז חשבתי לענות רציתי לומר לך, שלמרות שאני בעד ההתנתקות, שלמרות שאני בעד להקים מדינה פלשתינאית <איך זה נשמע, להקים??..>, לא מתוך איזה אידיאל נעלה, באמת שלא, אלא מתוך ראיה <פרטית שלי> את המציאות, ומסקנה שלי, עוד לפני הרבה זמן שהגיע זמן ההתנתקות... ושיפסיקו עם השטות הזו של אוטונומיה, שיקימו להם גם מדינה. וזהו. <וזה לא המקום לפרוט> אז למרות כל זה, תמיד, תמיד הערכתי את המתיישבים <שונאת את המילה מתנחלים, כי במילה עצמה יש כבר הבעת דיעה מסויימת>. המתיישבים שרובם <?!> נמנים על בני עקיבא, יוצאי יחידות קרביות, אנשים באמת לתפארת עם רמת ערכים גבוהה וכו <כמובן הכללה , אבל למה לא לעשות הכללה לטובה, אם אפשר כל כך בקלות לעשות הכללה לרעה???......> גם שדרכי שונה, הערכתי אותם. כי הבנתי שהם מחונכים על ערכים מסויימים, שלי כבר לא אומרים דבר, כמו למשל קידוש האדמה. והם הולכים וחיים במקומות, שאני לא הייתי הולכת לחיות בהם. הם חיים עם האמונה שלהם, בדרך שלהם. באמת, באמת, תמיד נדמה היה לי שהם האחרונים עם הערכים הטובים של פעם, ערכים של בין אדם לחברו ועוד כהנה וכהנה. אבל בשביל מה היו צריכים לפזר מסמרים על הכבישים שהם חסמו???????? לפזר גולות על הכבישים??????????????..............<זה מייד הזכיר לי את המתאבדים עם מסמרים ושלל מנעמים, שהתפזרו ופגעו באנשים בשעת הפיצוץ...> אוקיי, אני מבינה רוצים להפגין.... אבל מה בין פיזור מסמרים, חסימת כבישים לבין ההפגנה??? האם כל דבר משרת כל דבר???? לפזר מסמרים???? מה הרוע הזה???? האם פתאום הכל נהיה כשר?...... במחיר פגיעה בחיי אנשים חפים מפשע?....רוכבי אופנועים יכלו להחליק עליהם, אמבולנסים להיתקע, אני לא מתכחשת לכך שיש מידה רבה של "עליהום" באמצעי התקשורת, ונסיונות רבים ליצור פאניקה מעבר למה שבאמת קורה. ראה למשל את תשדירי החדשות ההיסטרים, המתייחסים לנושא. אבל עדיין. חבל שהם בחרו בדרכים כל כך לא ראויות. האמת, שעכשיו קשה לי להאמין להבטחות שלהם, שהכל יתנהל כשורה. לא פלא, שהמשטרה סגרה אותם ולא איפשרה להם להמשיך בתנועתם. אי לכך קשה לי לשמוע אותך מתאר את נוסעי האוטובוס כנוסעים תמימים ואומללים. סביר להניח שכמה מהם אכן כך, אך סביר להניח שאחרים אינם כך. מה חשבו ש"הפגנות" אלימות שכאלה, לא ישנו את דעתם של רבים, שהעריכו את דרכם, שהעריכו אותם????? האם חשבו שבדרכים הנ"ל יביאו לשינוי ההחלטה???? הרי ההחלטה כבר התקבלה, הרי לא ציפו שפתאום ראש הממשלה יודיע לאומה כולה, שהחליט לחזור בו?.............. חבל, שבחרו בדרך הזו. יש דרך להפגין, ויש דרך להפגין. חבל!

ת י א ה

New member
../images/Emo127.gif סולחת לך שיצא קצת ארוך

ואפילו קראתי הכל. בהבנה, בסובלנות.

מתנצל...

שלא מרגיש אשם...ולא,לא שלחתי אף אחד לשם.ארבעים שנה וכולם יודעים,מי שלא הבין חי בסרט והעובדות עכשיו,לא יעזרו בכלל.

naama78

New member
הבת שלי...

גם שם... והיא, מרחמת עליהם, על המתנחלים... היא מרחמת על הילדים, על התינוקות, על כולם. היא מוחה על התנהגות הצבא ( והיא בינהם) כלפי האנשים, על כך שקבלו פקודה לא לדבר עמם, לא לחייך לילדים... היא נקרעת בין פקודות הצבא לבין " קצת אנושיות, אמא..." ת'אמת... גם אני די מבולבלת...

דנדי1

New member
ברצוני להתנצל.....ולהסביר...

קודם כל מתנצל בשם אבא שלי, אבא שלי היה בין אלה שקרה לחיילים נאצים היום הוא סיפר לי, ואני....אני צעקתי עליו אמרתי לו שאני מתבייש בו שאלתי אותו אם הוא שכח שיש לו ילד ששירת 12 שנה בצבא, ויש לו עוד אחד שלובש מדים בימים אלו... שאלתי אותו איך אני או אחי היינו מרגישים אלו היו קוראים לנו נאצים כעסתי נורא עליו...ואז הוא הסביר לי, הסביר לי למה? למה המילים האלה יצאו מהפה שלו נוותר על כל המחסומים שהיו בדרך לשם, נוותר על הנסיעה דרך השדות ופרדסים כדי להגיע ליישוב הגיעו ליישוב, מאות אם לא אלפי חיילים מסביב ליישוב כח 2-3 מטר עמד חייל לא נותנים להכנס, התחילו לחפש פריצות בדרות, אבל גם שם היו חיילים עד שהצליחו לדובב חייל ש"יסתכל" לכיוון השני לכמה דקות ואז הגיע הלילה, הילדים רעבים, רוצים לישון... מנסים ללכת להביא כמה דברים מהאוטו....אבל מה... עכשיו גם לא נותנים לצאת תוצאה : מלא גברים, נשים, ילדים, תינוקות, זקנים וזקנות ישנו על הדשא בלי כלום....ולמה? כי החיילים קיבלו פקודות !!!! אבא שלי אמר לי , למזלי לא הייתי בגטו בזמן המלחמה, אבל אתמול... אתמול הרגשתי שאני בגטו מנסים להתגנב פנימה או אחוצה, כדי להביא קצת אוכל, שמיכות... אז נכון, זה לא מצדיק, נכון החיילים לא אשמים (הם בסך הכל ממלאים אחרי פקודות), אבל....אפשר גם להבין מאיפה זה בא שוב מבקש ממך להתנצל בפני הבן שלך בשמי ובשם אבא שלי אבל רק רוצה להוסיף, שהמקרה הזה הוא לא דוגמא למה שהיה שם אתמול לרוב היה שם שקט ורגועה היו הרבה מקרים לא נעימים (הורים שפוגשים את הילדים שלהם - חיילים), אחי, גם אמור להיות מעגל ראשון בפינוי, וזה לא קל לו הוא לא יסרב פקודה, אבל הוא יודע שזה יהיה קשה קשה נפשית, הוא יצטרך להוציא את החברים שלו מהבתים שלהם אז שוב שקד...סליחה, אבל אני מבקש,לא לשפוט אותם כי הם נלחמים על הבתים שלהם, הם נלחמים על דבר שהם בנו , השקיעו, נלחמו עבורו במשך 30 שנה אם המצב היה הפוך, אני בטוח שגם את היית נלחמת בכל כוחך

י עלה

New member
רק הערה קטנה

להשוות את מה שנעשה שם אל מול השואה זה עוול!בשואה החליטו עבורם,כפו עליהם להיות בתוך גטו.היום סביב כפר מימון,הבחירה היתה בידיים שלהם <של המיתנגדים>ולא של החיילים או השוטרים.

דנדי1

New member
אני מסכים איתך....אבל...

המתנגדים לא בחרו להכנס לגטו המתנגדים רצו בסך הכל להפגין, להגיד את מה שהם חושבים דבר שהוא מקובל בכל מדינה דמוקרטית רק שבמקרה כזה, החליטו שאין להם זכות דיבור

י עלה

New member
ישנם

החלטות שלנו לא ידועות-בטוחה שיו"ר יו"ש הגיעו להסכמים עם כוחות הביטחון ובדרך המיוחדת להם הגיעו עד הלום.אני לא מביעה את דעתי לגבי הנחישות שלהם ,אני רק חושבת שאנחנו כיהודים/ישראלים צריכים להיות מאד רגישים בהשוואות כאלו או אחרות בכדי לעורר "רחמים".

מיקי 43

New member
צר לי שאני מתערב אבל

כפר מימון זה לא גטו ולגיטימי לרכז את כל פורעי החוק האלו במקום אחד ועדיף מגודר בשיקול דעת של מי שעוקף את החוק ההחלטה הזאת לדעתי כמי שמבין קצת היתה החלטה נבונה מאד גם מטעמים הומניים אין ולא תהיה לעולם הצדקה כל שהיא לקרא ליהודי כל שהו נאצי זה פסול מהיסוד כשם שפונדמנטליזים דתי יכול להיקרא חמס יהודי וגם זה פסול מה גם שכל מהלך הצעדה וההפגנה הזאת הם לא חוקיים כי המטרה הסופית היא עבירה על החוק ובכך החלו לבצע את העברה ויש לעצרם באופן מוחלט ואת המסיתים לסגור מאחורי סורג ובריח

מיקי מעניין ביותר מההההההההה

היה המצב באירופה או באמריקה במידה ו 50000 איש ייצעדו ליעד מסוים לעולם לא היה נוצר מצב בו הם לא היו מסוגלים למחות מה העניין אין זכיות מחאה. מיקי תן להם להגיע לגוש כמה זמן אתה חושב שהם ימתינו שם שבוע לאחר כולם יחזרו לביתם למשפחתם ליום יום שלהם השיגרה. לגבי המסיתים אני מסכים לחלוטים. לגבי המחאה זו זכותם ודעתם. מה יש איסור לצעדה זה לא נורמלי היכן הדמוקרטיה נעלמה נבלמה. מיקי תחשוב כמה כוח זמן או אויר יש להם להיות בגוש מקסימום שבוע.

מיקי 43

New member
עקב צר לי אך אתה לא קורא נכון

את המפה ולגביי הצעדה גם באירופה וארה'ב היו נדרשים לתנאים ושם להבדיל מכאן לו היו נוהגים כך היו נכנסים בהם עם אלות ומים וגז ומפרקים להם תעצמות כך שכאן המשטרה מאד הומאנית ושם בגוש הם יכולים לשבת הרבה לא שבוע ולא נעליים זה פונדמנטליסטים האמונה מחזיקה אותם גם אם זה אחיזת עיניים

מיקי לדעתי יש הומאנית

רק אני לא חושב כמוך זה עניין של מה אני חושב איש איש ומחשבתו לחיוב וגם לשלילה

מיקי 43

New member
צר לי שאני מתערב אבל

כפר מימון זה לא גטו ולגיטימי לרכז את כל פורעי החוק האלו במקום אחד ועדיף מגודר בשיקול דעת של מי שעוקף את החוק ההחלטה הזאת לדעתי כמי שמבין קצת היתה החלטה נבונה מאד גם מטעמים הומניים אין ולא תהיה לעולם הצדקה כל שהיא לקרא ליהודי כל שהו נאצי זה פסול מהיסוד כשם שפונדמנטליזים דתי יכול להיקרא חמס יהודי וגם זה פסול מה גם שכל מהלך הצעדה וההפגנה הזאת הם לא חוקיים כי המטרה הסופית היא עבירה על החוק ובכך החלו לבצע את העברה ויש לעצרם באופן מוחלט ואת המסיתים לסגור מאחורי סורג ובריח

שקד45

New member
מצטערת

צר לי לשמוע ובדרך כלל מקבלת התנצלויות אבל קשה לי ראה ההחלטה להפגין הינה חופשית והיא זכות לגיטמית. בל תשכח אנו מדינת חוק.הוחלטה החלטה בכנסת .עם כל הצער והכאב אנו חייבים לישם אותה . האם לרגע אתה מעלה בדעתך שההפגנות האלו ישנו את "רוע הגזירה"? ונקודה נוספת ההפגנה הוכרזה כלא חוקית!!!!והם מפירי חוק!! עם כל הצער שהם "כלואים "שם. זה מבחירה!!! אז שלא ילינו על כך . חשוב על החיילים והשוטרים שנמצאים שם ללא מקום לינה עם תת תנאים והם לא בחרו בזה . איך לדעתך היה צריך לנהוג אחרת? וחשוב על תרחיש אחר לו היו מגיעים המפגינים ליעדם ונשלח פצ"מר ?

דנדי1

New member
מצטער גם...

אבל תשובות כמו שלך גורמות לי לחייך... להסתתר אחרי משפטים כאלה... שקד, אם היו באים אלייך היום הביתה ואומרים לך לארוז את הכל, ולעזוב.... האם באמת היית אורזת והולכת בלי להלחם על שלך? האם באמת לא היית מנסה לצעוק לכל העולם וגרושתו את כאבך? האם לא היית הופכת את הכל כדי להציל את מה שבנית בידיים שלך? נורא קל לשפוט אותם, להגיד שזו הבחירה שלהם, שההפגנה לא חוקית..... החלטות מפגרות של ממשלה שלא יודעת איך להתמודד עם החלטה שהיא קיבלה ולצערי חלק המאוכלוסיה מסכימה עם זה את מדברת על פצ"מר, כשהם תחילו ליפול על אשדוד ואשקלון נראה מה תגידו (או שגם את זה נתן להם)

למעלה