נאלצים למצוא בית חדש לחמוסה שלנו...

nitsan84

New member
נאלצים למצוא בית חדש לחמוסה שלנו...

שלום לאוהבי החמוסים,
יש לנו חמוסה כבר שש שנים, גרה איתנו חופשיה בבית בדיוק כמו כלב או חתול, גדלה לבד ולכן לא רגילה לחמוסים נוספים.
לאחרונה נולד לנו תינוק, לאור זאת אנחנו נאלצים לסגור בפני טופי, החמוסה שלנו, חלק מאזורי הבית, ולצערי גם נותנים לה הרבה פחות תשומת לב...
אנחנו רוצים למצוא לה בית חם, מישהו/י שיגדלו אותה חופשיה כמו אצלנו, ללא כלוב.
היא לא מורגלת כאמור לחמוסים נוספים, אולי תסתדר עם גורים אך אין לדעת (מחמוסים בוגרים היא לרוב בורחת או חסרת סבלנות כלפיהם).
יש לנו עבורה גם שק אוכל חדש שנרכש לפני כשבוע וארגז וחצי של חול מתגבש של אבר קלין.
נשמח עזרה.
שבוע טוב!
ניצן

WTR

New member
בגילה היא כבר עברה את תוחלת החיים הממוצעת

זה כמו למסור כלב בן 18, אתם באמת מוכנים לעשות זאת? אתם באמת חושבים שאנשים ירצו חמוסה כל כך בוגרת ויכלו להעניק לה בית חם ואוהב כמו שאתם הענקתם עד עכשיו?
אני בטוחה שעם קצת מאמץ ורצון תוכלו לשלב את גידול החמוסה עם גידול הילד שנולד...
אפשר להפריד כדי לא לסכן את התינוק ולדאוג לצרכיה
הרבה אנשים מגדלים תינוק עם חמוס

nitsan84

New member
את בטוחה לגבי תוחלת החיים?

למיטב ידיעתי זה בערך גיל 9 (ויכולים לחיות גם יותר)

בכל אופן, לצערי הרב מאד.... זה מקשה עלינו להשאיר אותה כי נראה שבגלל שהיא מקבלת משמעותית פחות תשומת לב, היא עושה את צריכה ליד החול במקום על החול...
זה בעייתי לנקות אחריה כל היום במקביל לטיפול בתינוק, מה גם שכמו עם חתולים, זה עשוי להיות מסוכן לתינוק :(
לכן אנחנו ממש מעדיפים למצוא לה בית חם שתקבל בו יותר תשומת לב (אנחנו באמת גידלנו אותה עם המון אהבה בשש השנים האחרונות)

nikita5s1

New member
גם לי יש ילדה בת שנה וחמוסה בת 5.5

נכון זה לא פשוט לשלב, אני משחררת אותה בחדר סגור כמה שעות כל יום, ונכון היא (וכל החיות) מכורח הנסיבות מקבלות פחות זמן איכות, אבל אני יכולה להגיד לך שחמוס זה לא כלב, הם לא זקוקים לתשומת הלב של אחד על אחד באופן קבוע, אני מקבלת ממנה מידיי פעם ליקוקים אבל בעיקר היא צריכה גירויים של משחק שיכולים להיות בכל חדר רגיל. אצלנו בחדר השינה היא אוספת גרביים משחקת עם שקיות ניילון ומתחת למיטה ומחביאה דברים מתחת לסדין.
בקיצור אני מבינה שזה לא אידאלי אבל גיל 6 זה ממש חמוס מבוגר, אולי אפילו זקן. זה נכון ששומעים פה ושם על חמוסים שהגיעו לגיל 8-9, אבל זה כמו שיש אנשים שחיים עד 100 ויותר זה לא אומר שזה נפוץ.
בכמה שנים שאני פה בפורום ראיתי לא מעט מודעות אבל על חמוסים שנפטרו ורובם היו בגיל 5-6.

אני מאחלת לחמוסה שלך חיים ארוכים ומאושרים אבל זה לא ריאלי בכלל לחפש בית לחמוסה בגיל הזה. ואיך אומרים... אל תשליכני לעת זקנה

nitsan84

New member
טופי שלנו רגילה להיות חופשיה לחלוטין

עם גישה לכל חלקי הבית, ולהגיע אלינו תמיד כשהיא מתעוררת משינה

בכל אופן, לא היינו שוקלים לחפש לה בית אחר אם היא לא היתה מחליטה להפסיק לעשות צרכיה על החול ולעשות אותם ליד החול במקום, כי זה מאד מסוכן ולא בריא עם ילדים...
(וכמובן גם בעייתי לנקות אחריה כל היום כשאני צריכה לטפל בתינוק בן שבועיים וחצי...)
נראה כאילו היא עושה את זה בכוונה, ואם הייתי יכולה למצוא דרך לגרום לה להפסיק לא הייתי חושבת פעמיים

WTR

New member
החלפתם חול? החלפת סוג ארגז?

את יכולה לשים מגבת מסביב לארגז החול ויכול להיות שהיא תעשה על המגבת ולא על הרצפה וככה לא תצטרכי לרוץ לנקות
הקקי והפיפי שלהם כל כך קטנים שהם בקושי מורגשים
ויש עוד הרבה חודשים עד שהתינוק יתחיל לזחול.. עד אז תוכלו לנסות לבדוק מה קורה איתה ולמה היא עושה מחוץ לארגז ולתקן את זה.

nitsan84

New member
לא החלפנו חול

אנחנו משתמשים באבר-קלין מאז ומתמיד כי המליצו לנו בהתחלה שזה הכי טוב

בחיי שאם זה לא היה לנקות צרכים מהרצפה כל היום (שלא לדבר על הסרחון שיש לנו בכל החלל בגלל זה
), אז לא היינו שוקלים לרגע לחפש לה בית אחר...
(זה משהו שהתחיל לאחרונה כאמור, שהיא נעמדת ליד החול ועושה, וגם פתאום בעוד נקודה שבחרה לעצמה)
אבל ברגע שהיא הפסיקה לעשות על החול, ואנחנו קמים בבוקר עם 4 קקי ופיפי במסדרון סביב החול (בעלי סוטף שם את הרצפה אחת לשעה בערך!) וכנ"ל במהלך היום או אם יצאנו ואנחנו חוזרים אחרי כמה שעות, זה ממש קשה...

אם אני אשים מגבת אז היא תסריח ואני אצטרך לזרוק מגבות לפחות שלוש פעמים ביום...

כמו שאמרתי היא מעולם לא היתה בכלוב אז היא סה"כ עדיין חופשיה בבית, בדירה החדשה יש לנו אפילו גינה שאנחנו מוציאים אותה ונותנים לה לשחק מדי פעם.
היא לא נראית/מתנהגת כחיה זקנה, ולכן לא ברור לי מאיפה זה בא פתאום פיזור הצרכים הזה... האם זה משהו שקורה לחמוסים לעת זקנה או שזה באמת יכול להיות סוג של 'דווקא'?

WTR

New member
שוטף את הרצפה אחת לשעה?...

סרחון בכל הבית?
זו רק חמוסה אחת קטנה!!
אני ממש חושבת שזו הגזמה... אלא אם כן יש לה בעיה רפואית כלשהי אולי כדאי שתקחו אותה לבדיקה
גם החמוסה שלי קשישה ועושה ברצפה בכל הבית, אני פשוט מעבירה מגבון והריח נעלם
בחיים לא הייתי חושבת אפילו על למסור אותה בגלל סיבה כזו (או אחרת...)
נשמע שאתם מאוד אוהבים וקשורים אליה ומצד שני זה נשמע שאת מחפשת סיבות למסור ולוותר עליה ולא ממש מתאמצת לחשוב על פתרונות
אני תוהה למה... מה היא עשתה לכם רע שמגיע לה לעבור בית בגיל 6? ושוב אני שואלת- אתם באמת חושבים שמישהו ירצה חמוסה כל כך מבוגרת? שיוכלו לגדל אותה באהבה כמו שגידלתם אותה עד עכשיו?

nitsan84

New member
אני אסביר

מיקום ארגז החול שלה הוא במסדרון.
היות וכבר כשבועיים היא עושה צרכים על הרצפה, האזור (המסדרון והחדרים ליד) מסריח מאד ואנו צריכים, מעבר לנקיון הצרכים כמובן, גם לשטוף את הרצפה באופן קבוע...
(אני מזכירה שאני צריכה במקביל לדאוג לתינוק בן 3 שבועות...)
באמת שאנחנו מאד אוהבים אותה, לכן לא פרסמתי סתם ביד 2 או משהו כזה, בוודאי שאם היינו מוסרים אותה היינו רוצים בית אוהב שמורגל בגידול חמוסים
את חושבת שהיא עושה זאת לעת זקנה ולא עושה לנו 'דווקא'..? :(
אנחנו נשמח למצוא פתרון, אבל הפתרון היחיד שעולה לבעלי בראש כרגע זה לרכוש עבורה כלוב, אני חוששת שהיא תתחרפן כי היא מעולם לא חיה בכלוב...

neimann

New member
נסיון לעזור..

אולי כדאי להעביר לה בהדרגה את הארגז לאיזור אחר? למשל לחדש שירותים? למקום שהוא לא כ"כ מרכזי בבית..ואז גם אם היא תפספס את הארגז זה לא ישפיע עליכם כ"כ..לא יסריח מסדרון..
ועוד אופציה- בחיים לא פגשתי חמוס שעושה שירותים כל שעה, אולי משהו באוכל גורם לה לעודף צרכים? אני יודעת שזה קורה בחיות אחרות כמו כלבים וחתולים..אולי היא עושה יותר מהרגיל ומסריח יותר בגלל האוכל? ניסיתם לבדוק שאין בעיה עם האוכל? כבר שמעתי על מקרים שהיו בעיות בחבילות אוכל מסוימות שגרמו לתוצאות כאלה...
ואופציה אחרונה- אולי באמת יש בעיה בריאותית שגורמת לזה? ניסיתם לקחת לבדיקה אצל וטרינר?

פשוט נשמע לי די הזוי, שחמוסה שעד עכשיו התנהגה בסדר, פתאום תשנה את המנהגים שלה ככה..זה לא קורה בדר"כ עם חיות אלא אם כן יש בעיה..וזה לא שהיא גורה או חדשה אצלכם..אז אין סיבה מוצדקת לתופעה כזו..כדאי לכם להשקיע ולבדוק מהיכן נובעת הבעיה..חבל לוותר עליה ככה..אין דבר יותר מושלם מלגדל חיות עם תינוקות ביחד. לא לוותר על חיות בגלל תינוקות..שני הצדדים יפסידו..

ponzik

New member
פתרון אפשרי לניקיון

לנו יש 2 חמוסים ומה לעשות אחד מהם אף פעם לא היה יותר מדי מחונך לצרכים (יאמר לזכותו שלאחרונה המצב ממש השתפר אז אני לא רוצה להשמיץ אותו סתם
). הוא היה נוהג לעשות צרכים ליד ארגזי החול, לרוב הוא היה נכנס ומחפש תנוחה טובה או עושה רברס עד שהוא פשוט היה יוצא החוצה ועושה ליד. דווקא מה שבעיקר מסריח זה השתן שלהם ואחרי יום עבודה לחזור הביתה ולגלות כתמי שתן וקקי זה בהחלט לא כיף. פתרון שמצאנו היה פשוט לשים ריבוע פלסטיק גדול (השתמשנו בפוליגל) מתחת לארגז חול ומסביבו וככה הצרכים והשתן היה נעשים עליו והיה ממש קל לנקות אותו (מגבון) והרצפה לא הייתה מסריחה. וכן אולי בהדרגה גם שווה להעביר את ארגז החול למיקום אחר - אולי בהתחלה למקם 2 ארגזים בבית ולראות שהיא מתחילה לעשות צרכים גם שם...

WTR

New member
קשה לי להאמין שזה דווקא, אני הייתי לוקחת אותה

לבדיקה וטרינרית אולי קורה משהו בגוף הקטן שלה שצריך בדיקות/טיפול
במיוחד אם את אומרת שלשתן שלה יש ריח מאוד חזק

nitsan84

New member
בסדר גמור

תודה, אני אבדוק את הדברים.
אתמול גם החלפנו לה אוכל.

nikita5s1

New member
נסו לשטוף את ארגז החול בסבון ולהוציא לחלוטין

את כל החול.

הסיבה שאני אומרת את זה, זה כי חמוסים הם חיה יחסית נקייה כמו חתול ואם משהו לא נראה להם בארגז החול, למשל אם הוא לא נקי או יש חרקים שאנחנו לא רואים או לכלוך אפילו בתחתית הם יעדיפו לא להיכנס ולעשות ליד.
קרה לי פעם עם פנדה שהיא התחילה לעשות מחוץ לארגז ולא הבנתי למה והארגז היה נראה לי נקי.
בסוף כשהוצאתי אותו לנקות את מה שסביבו ראיתי שהיו חרקים קטנים מאוד שבקושי רואים בחצץ, ואחרי שהחלפתי הכל חזר לסדרו.

אגב, העיצה עם לשים מגבת או בד, או משטח החתלה רך של תינוקת מתחת לארגז היא עיצה טובה, לא כי אני חושבת שהיא תעשה על זה במקום בארגז, אלא כי חמוסים לא אוהבים לעשות צרכים על משהו רך או פרוותי מהסוג שהיו מתכסים בו למשל. זה אינסטינקט כזה.

אני מחנכת את הגורים אצלי לעשיית צרכים בארגז על ידי ריפוד תחתית הכלוב בבד רך כמו פליז וככה הם אוטומטית מכוונים לאיזור הלא מכוסה (שבמקרה של גורים זה תבנית אלומיניום עם שוליים גזורים בצד אחד וחול בתוכה אבל לחמוס בוגר שמים שירותים רגילים).

ואולי כדאי באמת לקחת לוטרינר. יכול להיות שיש לה בעיה בריאותית כי היא כבר לא צעירה, סכרת או בעיות באדרנל יכולות לגרום למשל לשתן מרובה.

תעדכני אותנו :)

WTR

New member
הלוואי וזה היה 9!

שאלתי מס' וטרינרים מומחים פה בארץ והממוצע הוא בערך 5 שנים
אני מקווה שבכל זאת תשקלו מחדש ותחשבו על דרכים יצרתיות שבעזרתן תוכלו לתת לה קצת תשומת לב ביום יום ולא תוותרו עליה
הכל אפשרי אם רק רוצים.... וזה לא סתם סיסמא.

למעלה