צודק. גם נאייקס וגם סאפיינס מסתיימות עם "ס", אבל... גילת לא

הלכה התיאוריה
למשקיעים המתעניינים בתת נישת הפינטק אתה צודק. זה המעגל הראשון של המשקיעים ואלה מן הסתם מסכימים להחזיק מניה בתמחור מפולפל מכיוון שזה בדיוק בדיוק תחום העניין שלהם. תפדל, לא מפריע לי. כל אחד ותחום העניין שלו.
המעגל השני הוא משקיעי ריטייל כמונו, המתעניינים בענף ניירות הייטק ישראלים באופן כללי. נאייקס עשויה לעניין כאלה, כתלות בתמחור ביחס לביצועים בהווה ופוטנציאל הצמיחה העתידי. אלה כן ישוו לאלטרנטיבות אחרות בנישת ההייטק, שמראש מתומחרת יקר יותר ממניות בכלל השוק, אחרת הייתי יכול לציין שנאייקס נסחרת בשווי דומה ל... רציו, כשזו מרוויחה "טיפ טיפה" יותר, אולי פי 100. "בקטנה"

אבל אני לא עושה את זה ובוחר להתמקד בענף ההייטק המקומי, כאשר כאמור המשקיעים בתוכו מראש כן מוכנים לשלם יפה עבור מניות בסקטור, כך שאין לנאייקס על מה להתבכיין. בענף הזה, לדעתי, SPNS או GILT יותר מעניינות מ NYAX.
זה ממש בסדר אם הגישה שלך שונה, שכן שכפי שרשמת, אם כולנו היינו חושבים אותו הדבר אז לא היתה בורסה.
כקנדידט לשורט? כן, NYAX נראית די מעניינת לטעמי. גיהוק קטן בשווקים והנייר יכול להיחתך בחצי. משקיעי ריטייל כלליים כמוני לא יגיעו לתמוך בנייר הקורס. יותר מדי בועה לטעמי
נ.ב. יש עוד נייר הייטק ישראלי עם "ס" בסוף, ואפילו הזוכה להרבה הרבה יותר תשומת לב: נייס. NICE. כן, מבחינתי כמשקיע המעוניין בשילוב כמה ניירות הייטק בתיק זו מתמודדת על מקום בתיק שלי למול נאייקס, סאפיינס או גילת.
נייס אגב קיבלה מקום לאחרונה בתיק. קצת מופסד לצערי. נאייקס? לא מקבלת, לפחות לא בשלב זה, גם לא אחרי הירידה במניה היום. אחרי שיצליחו להרוויח פי 10 (!) מהיום, ולהיסחר בתמחור דומה, אז הם ידמו ל SPNS ואשקול להכניסם לתיק. זה לא יהיה מי יודע מה זול כן? אבל סביר. ככה זה בהייטק.
גם כנייר ת"א90 נאייקס זה נייר יקר להחריד. יש מצב שהם אפילו מתחרים על מקום בצמרת המכפילים במדד. לא בדקתי.