נאט אוברלודינג,cisco1601

roy27787

New member
נאט אוברלודינג,cisco1601

אמממ,אני רוצה לבצע PAT,בנתב שלי,יש לי סיסקו 1601,מריץ IOS 11.3(T) קראתי והבנתי שעושים OVERLOADING,ביצעתי את השלבים הבאים: יצרתי אקסס ליסט סטנדרטי,הרשתי לכולם להיות ב NAT,קבעתי ip nat inside source list 1 interface e0 overload והגדרתי על ה E0 nat outside ואני לא מוצא ,איפה אני יכול להוסיף פורטים ו"להפנות" אותם אל הוסטים בתוך הרשת.. לכן ניסיתי את הדבר הבא,יצרתי אקסטנד אקסס ליסט,הוספתי שם את הפורטים שאני רוצה לאפשר להם להיכנס.. ועשיתי אותם פקודות כמו למעלה....עדיין לא פועל,אולי להוסיף את האינטרפייס לאקסס גרופ הזה?

אההה....

בוא נתחיל מהתחלה. מה בדיוק אתה רוצה לעשות? אתה רוצה בנוסף ל- PAT גם למפות פורטים מהכתובת החיצונית לכתובות הפנימיות? איך זה ש- eth0 אצלך זה הממשק החיצוני? בדרך כלל Ethernet זה הממשק הפנימי, לא? ספר קצת על הטופולוגיה ומה בדיוק אתה רוצה לעשות.

roy27787

New member
אוקי...

כן,פורטים מהחוצה פנימה..... הטפולוגיה בנויה כך: לינקסיס שמתחבר למודםאלקטל ב PPPOE,מחשבים מחוב רים לללינק סיס(הוא מכיל רכזת...)ואליו מחובר גם הנתב סיסקו,על הלינקסיס מוגדירם סטטיק ראוטס שמעבירים מידע שמיועד לרשת הפנימית קודם כל לסיסיקו והסיסיקו מעבירים ללינקסיס חזרה ומשם למחשבים. בפורט פורוורדינג של הלינקסיס מוגדר הסיסקו לכל הפורטים שהפנתי בעבר....

אז ככה

עבור כל פורט שאתה רוצה להפנות מהסיסקו אל הוסט מסוים אתה מוסיף שורה כזאת בנוסף לשורה של ה- Overload: ip nat inside source static tcp 10.0.0.5 25 interface e0 25 דוגמא להעברת SMTP מהכתובת של הנתב לכתובת הפנימית 10.0.0.5. ניתן למפות גם UDP, פשוט תחליף את ה- TCP ב- UDP. לא צריך שום אקסס ליסט בשביל זה מעבר לסטנדרטי שיצרת בשביל ה- Overload.

roy27787

New member
המממ לצערי אין לי את האפשרות..

לצערי אין לי את האפשרות לעשות STATIC,ואין לי מושג למה,פשוט זה לא מראה את הפקודה ועושה UNRECOGNIZE...יכול להיות שהוא תומך רק ב NAT? רק פנימה->החוצה? 11.3 כמו שאמרתי...

כנראה שזה לא נתמך

ב- IOS שיש לך. הוא באמת "קצת" ישן. כמה זכרון וכמה Flash יש לך? אולי יש מצב לשדרג למשהו יותר נורמלי. (פקודת show version)

roy27787

New member
לצערי,זה נראה לי הגרסא הכי חדשה

שאפשר להכניס.. יש לי 2 DRAM ו 4 פלאש... :(

למעלה