נאבד הרשיון..

yany11

New member
נאבד הרשיון..

שלום לכולם, נאבד לי הרישיון פלסטיק, לפי מה שהבנתי אני צריך ללכת למשרד הרישוי, הבעיה היא שאני לא נמצא כרגע בעיר שאני גר ומשרד הרישוי שם גם ככה סגור אני מניח (כרמיאל) אז השאלה היא האם אני יכול ללכת למשרד רישוי בעיר אחרת? תודה

yodan

New member
קודם כל, הרישיון אבד ולא נאבד

על פי מה שאני מבין מן האמור להלן (מתוך אתר משרד הרישוי), אפשר לקבל כפל רישיון בכל משרדי הרישוי וגם באמצעות הטלפון. כפל רשיון נהיגה או רכב במקרה של אובדן ניתן לקבל במשרדי הרישוי עם הצגת תעודת זיהוי של בעל הרכב הרשום או באמצעות הטלפון, כפל רשיון הנהיגה ניתן לקבל בתנאי שאין הגבלה כגון שלילת רשיון נהיגה, וכו'. כפל הרשיון תקף עם התשלום בסניף הדואר או בבנק. ניתן לקבל כפל רשיון גם באמצעות המענה הממוחשב בטלפון 03-5024000.

offirla

New member
לך הטלפון לא נעזור...

אם אתה באיזור העימות, ויש אצלך חלוקת דואר סדירה, אז אפשר להתקשר בטלפון. אחרת, לך למשרד הרישוי במרכז הארץ. ובכל מקרה, אל תנהג ללא תעודת הזהות שלך. בטרם תנהג כאמור, נסה להיזכר - האם הוא באמת "אבד" או שמסרת אותו לקצין תנועה או שוטר בגלל עבירת תנועה כלשהי. רק אם הוא אכן "אבד" ולא מצאת אותו - גש למשרד הרישוי או הזמן לך עותק חדש בדואר. בדואר כאמור, תקבל רישיון נהיגה זמני (מנייר) ורק לאחר שתשלמו, תקבל רישיון מפלסטיק, גם כן בדואר.

yany11

New member
תודה לשניכם, ושאלה

כרגע אין עליי תעודת זהות, אם שוטר עוצר אותי, אני יכול להגיד לו את המספר ת"ז והוא יראה במחשב שיש לי רישיון לא?

recoil

New member
חחחחח

הוא מראה לו את ת.ז ... הוא מדבר איתו פנים אל פנים..

רן88

New member
הוא לא מראה לו כלום, הוא רק נותן לו

את מספר תעודת הזהות שלו, שזה באמת לא מספיק.

רן88

New member
../images/Emo45.gif צריך להיות עם תעודה מזהה כלשהי

תעודת זהות, דרכון, משהו...

yany11

New member
משום מה לא קפץ..

Superdror

New member
אין לו שום תמונה ובמידה ולא תהיה

עליך אף תעודה מזהה, אותו שוטר רשאי(וסביר להניח) לבקש ממך להצטרף אליו לתחנת המשטרה הקרובה. נהיגה ללא רשיון (כלומר, יש לך רשיון, אבל הוא לא עליך) דינה דו"ח ע"ס 100 ש"ח.

למעלה