רונן,הפרידה ביניכם היא ניתוק של
קשר עמוק,ניתוק הכרוך בצער ובסבל.פרידה חד צדדית,הפי שנכפתה עליך אכן פוגעת פי כמה מפרידה הדדית.פרידה כזו שאתה חווה עלולה לעורר אצלך חרדת נטישה קדומה משחר ילדותך,עירערה את הבטחון שלך בעצמך,ובשולת,ומאיימת כפי שאני חש דרך מילותיך,בגזר דין של בדידות,מגבירה געגועים שקשה להתעלם מהם, מלבה קנאה,גורמת תסכול עצום מאחר ואינך יכול לשנותה.יחד עם זה רונן,כל אחד מאיתנו עבר חוויה קשה כזו של אכזבה..ומרביתנו,זולת בודדים ,שרדנו. להשתחרר מאהבה,זה בדרך כלל תהליך טבעי,אם כי מאד כאוב.מרביתינו משתחררים ממנה בלא עזרה.כן הזמן מרפא.פוגשים אנשים חדשים,יוצרים הכרויות חדשות וחייהם נמשכים.אולם אצל אחדים,עלול אובדן האהבה להביא להרס.אהבה נכזבת יכולה לגרום לדיכאון,מחשבות כפייתיות,הפרעה בתפקוד המיני,חוזר יכולת ללמוד או לעבוד.קשיים במציאת חברים,כאב מתמיד ומשתק,תאוות נקם או ענישה עצמית,עד כדי נסיונות התאבדות.יש כאלה הנצמדים לזכון האהבה,כאילו הזכרון הוא הדבר האמיתי.אהבה היא דבר כל כך יקר שאנו פוחדים לוותר עליה,חוששים מהריקנות הגדולה שנותרה אחר כך,מהבדידות,מתחושת הדחייה והמועקה..יותר מכך,אחד הביטויים של אהבה בשיאה,היא ההתחושה של השניים,שהם בעצם חלקים של גוף אחד,מעין יחסים סימביוטיים,כאלה שפרידה נתפסת כקטיעת חלק מהגוף, ולכן היא כל כך קשה ויוצרת את התחושה שאי אפשר להמשיך לחיות ככה. רונן,ניסיתי מעט להבהיר לך את משמעות התחושות הקשות שלך,שהסתכמו במילה אני הרוס..ובתחושה הקשה שאתה מעביר כאילו אינך יכול להמשיך לחיות בלעדיה. אתה להבנתי נמצא לפי שעה בתקופה קשה מאד של אבל,בעקבות אובדן אהבתה של חברתך,בנסיבות שלא היו בשליטתך..ולכן הרגשות הקשים שלך,וכל המחשבות הטורדניות כפייתיות לפעמים,מה היה קורה אילו..שכיחות ואופייניות למצב של אבל..וככזה,כל הרגשות הקשים שאתה חש לגטימיים,וטוב שאתה מבטא אותן,ובכך מקל על עצמך במידת מה...אבל רונן,בדומה להתמודדות עם אבל על מות אדם יקר,כאשר המתאבל חוזר די מהר לשיגרה היומיומית של החיים,זה גם מה שעלייך לעשות..וודאי נוכח העובדה שאתה עוד כמה ימים חוזר לתיכון..זה לא אומר שאתה שוכח,זה לא אומר שאתה סולח,אבל זה אומר שאתה הדרגתית מצמצם את מרווח הרגשות והמחשבות שלך ,ונותן לרגשות חדשים להתפתח..פחות פחות מתמקד בפרידה ובאבל,ומפנה את מחשבותיך ורגשותיך לשיגרה היומיומית..אני מבין שלא בדומה למוות,חברתך לשעבר חיה וקיימת,רק שאינה נגישה עבורך,ולכן תהליך החזרה לשיגרה יותר קשה..אבל זה מה שאתה חייב לעשות בשביל עצמך,ובשביל עתידך. רונן,אתה יכול כמובן להעזר בחזרה לשיגרה בשיחות עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש.תוכל ללמוד בכמה פגישות את הדרך כיצד להפסיק לאהוב את חברתך לשעבר מכיוון שאתה רוצה להפסיק את הכאב והסבל הנפשי הרב שלך.רונן,שיהיה לך רק טוב..