מ"ת

מ"ת

אוקיי לפי מה שנראה לי שכולם הסכימו עליו בזמן שאני הייתי במקום קר-אכזר-מנוקר-וחסר אינטרנט, אז מה שאנחנו צריכים זה שמישהו לא יהיה הDM אלא סתם יחליט על סיטואציה, וכל אחד יבחר איזה דמות הוא רוצה להיות בלי איזה DM מעצבן שמחליט אם מותר או לא, אז בואו נתחיל מסיטואציה, למישהו יש רעיון?

רגע

צריך בכל זאת מטרה כלשהי שתהיה ידועה רק למי שמחליט על הסיטואציה וכולי (כי אתם מתעקשים לא לקרוא לזה DM). אחרת מה הטעם, אם אין בכלל לאן להגיע.

Dharmashetra

New member
הטעם הוא להנות מהמשחק

מה אתה רוצה שנשקם את שירות הדואר של אנק מורפוק? שנשיב את האוצר של גרוביצ? הסיבה שאני לא רוצה את המונח dm היא לא בגלל סמנטיקה אלא כי אני לא אוהב את דרך המחשבה של די אנד די שבה צריך מטרה ויש הרפתקה עם חוקים וXP וכל השאר. כמו שאמרתי, המודל שלפי דעתי צריך לעבוד על פיו הוא זה של "של מי השורה הזאת בכלל?" ומי שאחראי עושה עבודה כמו של דרו קארי כלומר לוחץ על הזמזם מתי שבא לו ואומר כל מיני דברים חשובים כמו מתי כל דמות נכנסת, שינויים בסיטואציה ואיזה אביזרים יש בסביבה.

פנחסון

New member
הבעיה ב- DM ובכלל ברעיון

הרי אנחנו מתבססים על נוכחות יומיומית בפורום, דבר שלמעשה לא קורה עם רוב אנשים הפורום.

פספסת את הנקודה

אני לא חושב כמו DND, כמו שציינתי, אני שונא DND. ואל תגיד לי שאני כן חושב כי גם אני בזמנו שיחקתי DND וזה ממש לא ככה. עכשיו, אתה צודק, מישהו אחראי "לוחץ על הזמזם" ומשנה או מוסיף פרטים. זה הכל נהדר, בתנאי שלמישהו האחראי יהיה משהו להגיע אליה. ז"א, הוא יכול לעצור הכל ולהגיד "יש לידכם עכשיו משמש כחול!" יופי, נהדר, רק זה יהיה דפוק לחלוטין אם למשמש הכחול הזה לא יהיה קשר מסוים לעלילה, אפילו חלש מאוד, או אפילו קשר של העובדה שהוא נמצא שם רק כדי שלא נשים לב לחפצים אחרים שהם בעצם החשובים. נגיד שהמטרה היא להגיע לאיזה פסל קדוש ולהרוס אותו. אז נגיד שהוא אומר "יש לידכם עכשיו חרב.", הוא לא יספר לנו שזאת החרב היחידה שבעזרתה אפשר להרוס את הפסל, הוא יגיד את זה וישאיר לנו את ההחלטה האם לקחת אותה או משהו כזה. יכול להיות שגם לא נדע את המטרה, ואז נחליט להגן על הפסל במקום להרוס אותו ואז העלילה משתנה לחלוטין. תפקיד האדם האחראי זה גם להתחיל את העלילה, נגיד "אתם יושבים לכם בבתיכם, או לחלופין במקומות שבהם אתם ישנים, ופתאום אתם שומעים רעש מוזר ורואים אור אדום בשמיים." זהו, לא צריך יותר מזה להתחלה. פשוט וקצר. And that's what it's all about ולסיכום: אחראי מתחיל את הסיפור, מחליט על מטרה בלי לגלות לדמויות, שותל רמזים מסוימים ונפסים (דמויות שמשוחקות על ידי האחראי) ובאופן כללי נותן להם לעשות ככל העולה על רוחם. קאפיש?

Dharmashetra

New member
נראה לי שהדגמה קצרה תעזור

נגיד שהדמויות הן רייסוינד, רידקולי, מוות העכברושים וטפיק. נגיד שהאחראי (בואו נקרא לו דרו בינתיים) קבע שהסיטואציה היא שהעולם בסכנה (שוב) ורידקולי מנסה לשכנע את רייסוינד להציל אותו עוד פעם: אחרי כמה דקות של שכנוע, ויכוחים ואיומים על חייו של רייסוינד, דרו מודיע שמוות העכברושים הצתרף. אחרי עוד דקה שבה משכנעים את רייסוינד שזה לא מוות שבא לקחת אותו ומוות העכברושים הורג כמה גרעיני פופקורן בציפיה לסוף העולם, דרו מודיע שטפיק הצתרף עם הגמל שלו.

Dharmashetra

New member
המשך

עוד כמה דקות עוברות כשטפיק מנסה להסביר מה הוא עושה שם בדיוק ומוות העכברושים עובר להתעסק עם הכובע של רידקולי. ביינתיים דרו מודיע שיורד גשם של חתולים ואחד מהם נחת על רייסוינד והתחיל לנסות להוריד לו את הראש. אחרי מאבק נועז הם מצליחים לגרום לחתול לרדוף אחרי מוות העכברושים ומגיעים למסקנה שרייסוינד צריך לרכב על הגמל של טפיק כדי להציל את העולם. עכשיו עובר עוד זמן עד שמצליחים להכריח את רייסוינד לעלות על הגמל ועוד זמן עד שמצליחים לגרום לו להישאר שם.

Dharmashetra

New member
ואחד אחרון

כל העסק הזה יכול כמובן להמשך לנצח, שדרו מוסיף עוד מצבים, סיבוכים ודמויות ללא שחקן (טוב, נו שיהיה נפסים) כי גם אם הם יצילו את העולם, אפשר להמשיך הלאה והלאה עד שימאס וכל זה בלי מטרה מוגדרת ושטויות כאלה כי מה שקורה צריך להיות תלוי בשחקנים ולא באיזה שה"מ (נגיד שהם יחליטו שזה דווקא רעיון טוב תיהרס העולם?) אחת הבעיות הכי גדולות עם רעיון המטרה היא שאנשים שוכחים להינות ומתרכזים בלהשיג את המטרה. זהו. סיימתי. אין לי מה להגיד.

...

זה מה שאני אמרתי. אגב המטרה לא מונעת את ההנאה בגלל שאנשים מנסים להשיג אותה. כי הרעיון הוא שרק דרו (אני אקרא לו ככה למרות שאתה בעצמך אמרת שה"מ שזה כמו DM רק בעברית) יודע מה המטרה ואף אחד אחר לא. ולכן אתה לא יכול להתאמץ להשיג מטרה שאין לך מושג מה היא. דבר שני, לכל דמות יש מטרה קטנה משלה, בהתאם לאישיות שלה. לדוגמא המטרה של סתמרוח זה לברוח מהרפתקאות ולא להיכנס לשום מצב שבו החיים שלו יהיו בסכנה. ולהצטרף כותבים עם ט' ולא עם ת'.

Dharmashetra

New member
אז מה שאתה אומר בעצם

זה שתהיה מטרה ואף אחד לא ידע ממנה חוץ ממי שמנהל את המשחק וכל אחד יוכל להתעלם ממנה אם הוא ירצה, אז למה צריך אותה בכלל?. אתה גם אומר שלכל דמות יש מטרה קטנה משלה, וזה נכון, קוראים לזה אישיות. דבר שני אמרתי שלא צריך שה"מ כי אין לי כוח לעבור לאנגלית כל הזמן, לא השתמשתי בזה לתאר את המנחה שמצידי תקרא לו אשמדאי פשוט שה"מ וdm גורמים לי (ולאחרים) לחשוב על dnd שגם אתה אמרת שזה לא הכיוון הרצוי. אני מקבל את התיקון שלך לגבי הצטרף אם זה עוזר לך במשהו

כמעט

תהיה מטרה שרק אשמדאי (
) ידע עליה, אבל הוא יצטרך לנסות לכוון את הגיבורים לעבר השגת המטרה. הוא ישתול רמזים שונים שיעזרו להם להגיע למטרה, וההגעה למטרה תהיה סוף המשחק. השחקנים כמובן יכולים בכוח להתעלם בכוח מכל מה שאשמדאי אומר או עושה, אבל אז לא יהיה שום כיוון ואז בעצם אתה יכול להגיד שגם את אשמדאי לא צריכים. תאר לעצמך מה היה קורא אם קוסמי האוניברסיטה הנעלמת לא היו מקשיבים לוטינארי ולא משגרים את סתמרוח בחזרה לאנק מורפורק ואחר כך לאימפריה האגאטינית. אז כל הספר Interesting Times לא היה קורה. יכול להיות שהיו אנשים פה בפורום שהיו שמחים מהעובדה הזאת, אבל זאת לא הנקודה. תפקיד אשמדאי זה לכוון את הגיבורים להגיע למטרה כלשהי. אם אין מטרה אז גם אין שום חשיבות לרמזים, לנפסיות, לאשמדאי בכלל, ואז אפילו רוני לא יצליח להסתדר עם הכאוס הזה. ובקיצור, אם אני אשמדאי והמטרה שלי בסיפור זה שיצילו (שוב) את עולמדיסק מאפוקליפסה (בכוונה בחרתי רעיון לא מקורי) אז אני אשתדל לכוון את הדמויות כמה שיותר למטרה, כמובן לא באופן ברור מדי, וכשהם ישיגו אותה יסתיים המשחק.

Dharmashetra

New member
(דמיין דגל לבן מעל ההודעה)

עזוב, נכנעתי, זה ויכוח על דקויות כל כך לא חשובות ובאמת באמת לא אכפת לי. רוצה מטרה נסתרת? קח, קח אפילו שתיים. רוצה נפסים? יש מבצע של עשרה בשקל. רוצה להיות אשמדאי? יאללה סע רק בוא נתחיל עם זה כבר. מתנדבים לתפקידים שונים (אשמדאי, שחקנים, עוזר במה, מנוע נפסים אוטומטי, ע' אשמדאי וכו') שרשרו את בקשותיכם בצרוף קורות חיים, דמות מועדפת והצעות לסיטואציות כאן.

למעלה