מ מ ש - ס ק א נ ד ל !!

Luna mia

New member
מ מ ש - ס ק א נ ד ל !!

כל כך הרבה סקאנדלים קורים פה לאחרונה... ראש הממשלה עסוק בבתי המשפט בעניינים אישיים, בתקופה כל כך רגישה - סקאנדל. שר הביטחון היה עסוק בימים הללו בקידום האינטרס האישי שלו לבחירות הבאות - סקאנדל. הסגר על השטחים שהוסר לא מכבר, הוחזר רק אחרי הפיגוע הרצחני, ולא חלילה יום לפניו למרות האיומים - סקאנדל. מאיפה בא לנו זה? מאיפה הסקאנדל הזה מגיע? מה המקור? נ.ב. אין קשר לפוליטיקה. רק לסקאנדל.

TalReshef

New member
האם זה קדימון?

האם הוקמה להקה בשם "סקאנדל"? האם הקוף נכנס לסנדל? האם לונה מיה נועלת סנדלים? האם הלבנה שלי היא הלבנה במילואה?

Luna mia

New member
לא .....

לא הוקמה להקה בשם "סקאנדל" - הוקמה להקת "ביר 7" שהקימה את הדיסק "סקאנדל". וכן, הקוץ נכנס לסנדל, לא נעים... ולא, הלבנה לא נועלת סנדלים, והיא רק הלבנה במילואים... אז מאיפה זה בא, לעזאזל, הסקאנדל הזה ? פשוט סקאנדל.

מוגג

New member
סקנדלון

מקורו ביוונית. ובעברית - שערוריה. אלו שירים עבריים אתם מכירים עם "סקנדל"? (חוץ מ"בסקנדלים על גשר הירקון")..

לא התבלבלתם בפורום?

מותר גם כאן לשאול שאלות על שירים? העיר הזאת מלאה דפקטים והיא סקנדל והיא אסון .....שכל הארכיטקטים כתבו עליה בעיתון מישהו מכיר את השיר הזה? תיכף אני אזכר בעוד משהו כי מדגדג לי על הלשון משהו נוסף, אבל עד אז, וכדי להצדיק את השאלה בפורום זה: שיר עם המקבילה העברית: שערוריה לא נראתה לא .... כזאת לא נשמעה שערוריה כזאת (אלתרמן, מתוך שלמה ושלמי) ועכשיו כשאני חושבת על זה יש לי תחושה שאלתרמן שרבב גם את הסקנדל לאחד מפזמוניו

Idan91

New member
במחזמר

שהעלינו בבית-הספר היסודי בו למדתי, כשהייתי בכיתה ג', היה איזה סוג של שיר, שמה שנאי זוכרת ממנו זה: "הוא נה נה נה נה והוא קיבל מכות כי הוא אכל הגיר לארוחת הבוקר, מה תאמרי לחוצפתו? ש-ערורייה!"

shellyland

New member
ש-ערורייה

הש-ערוריה הכי שווה מופיעה בשיר "ריקוד לאור אולי זו היתה וריאציה עליו? מערכה ראשונה כאן אני מתחיל וכאן אני עוצר נשימה בא הריגוש המזוייף שערורייה נכנסת הפיה הטובה אני נותן לה לרקוד ריקוד לאור ירח ורואה אותה אחרת עם בוא האור הנה אני שר לך הנה אני בא כמו האור הנה אני שר לך הנה אני בא אלייך חוץ מזה גם י. פוליקר רוצה "שיפיצו שמועות שמות שקרים סקנדלים ובושות" ואילו ש. חנוך מבקש "אל תעשו סקנדלים מה שעבר עבר". זהו אני אשאיר גם קצת לאחרים. שלא יגידו עלי: אל מי זה אתה מפטפט כאן ומה זה אמרת חייל אח איזה שומר הולך ומדבר ממש סקנדל

shellyland

New member
אוי, נחמקה לי חצי שורה

הכוונה היא לשיר "ריקוד לאור ירח" של להקת טנגו. בחיי שהקלדתי את זה ואין לי מושג איך זה נעלם. ולשיבולת: את מתכוונת ל"שיר נולד" של נ. על הדבש ועל השמר: שיר נולד הקשיבו שיר נולד הלילה שיר הלילה נולד שיר נולד בקול תופים ובמצלתיים שיר הלילה נולד השיר הזה מכה קדחת במקצבו השגעוני והוא ישטוף את כל הארץ כשיירה של צוענים

zimes

New member
אני משערת שלעברית זה בא מרוסית

ההשפעה הישירה של היוונית על הסלנג העברי העכשווי מצומצמת משהו...

zimes

New member
ואני (אולי) טועה

בכל אופן - צורת הביטוי של "סקנדל" בעברית היא בדיוק כמו ברוסית, ולא כמו, למשל, באנגלית. (להבדיל מ-למשל- אבטובוס).

למעלה