מ ח פ ש ת ח ב ר ה!

פאמקי

New member
לא התכוונתי לזה.

אמרתי שאני "הרבה" אשה (אשה מלאה). ואמרתי שאני לא חושבת שהיה צורך לרחם גם אהובותיי, שהיו עם אשה מלאה (גאה, ואוהבת את גופה) כמוני! יש לי קושי עם החפצה של נשים והתמקדות בכל כך שטחי... לא אומרת שזה לא משנה, אך אומרת שאני מתאהבת באשה שמולי, ואח"כ מתאהבת בכל השאר בה- בגללה! יכולה להיות אשה עם גוף "יפה" (ע"פ הגדרת ה"נורמה" בחברה- אצלי בכל אשה נמצא יופי), אך מבחינה פנימית היא לא תעשה לי כלום ולהיפך.

Crossroads7

New member
הקנקן, הזהב והאישה....

היה כבר מי שאמר ׳אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו׳ ואחר שהוסיף ואמר כי ׳לא כל הנוצץ זהב הוא׳.... אך התבונה שלנו בנוייה משכבות של אינסטינקט, דעות קדומות, תשוקות המלאות אנוכיות ומידה של התחשבות המונעות על ידי הרצון לשרוד ולהתקיים. לכן על פי רוב, אנו מוצאים את עצמנו צועדים במעלה הדרך ומושפעים מאידיאלים שקומץ אנשים יוצר אותם עבורינו ושהם פונקציה של זמן, מקום, חברה ולא מעט אינטרסים ומניעים שלא עומדים בקו ישר אל מול הצורך, הערך והדרך של כל אחד ואחד מאיתנו כפרט בפני עצמו. עדויות לכך ניתן למצוא למכביר בהיסטוריה האנושית בצורת השפעות תרבותיות, חברתיות פוליטיות ועוד. אך מאחר ובאישה ומידותיה (תרתי משמע) עסקינן הרי שאם נביט אחורה בזמן נמצא כי אמנים גדולים ממאות קודמות ציירו ופיסלו נשים בריאות, מלאות, עגלגלות ודשנות (אשר במושגים של היום נקראות שמנות) עדות לכך שאז הן נחשבו לאידיאל היופי וזאת לעומת התקופה העכשווית לפיה אידיאל היופי היא האישה הרזה במידות שצויינו לעיל כשאנורקסיה תופסת מקום של כבוד בעולמנו זה... ובחזרה אל הקנקן... בסופו של יום, אצל כל אחת מאיתנו (בארון או מחוצה לו), לא מידת החזה ולא המותניים הם אלה שעשו/יעשו את בת הזוג לחברה/שותפה טובה יותר אלא עולמה הפנימי שהיא מכילה בתוכה ולכן רוצה לאחל לכל אחת ואחת מאיתנו את היכולת לזהות ולראות את מה ש׳בתוכה׳ ולזכור תמיד שלא כל הנוצץ זהב הוא..... פאמקי, פתיחות ראויה לכל הערכה!!!!

calliopea

New member
הפתיחות ראויה לכל הערכה בהחלט

ואני שמחה שהיא התערבה לטובת נשים רבות אחרות שראו את השרשור ואולי נעלבו או נפגעו . כמו שרשמתי בהודעה נוספת כוונתי לא הייתה על נשים מלאות לא על זה דיברתי. התכוונתי ליחס לא פרופורציונאלי בין חזה של אישה למבנה גופה. להיות רזה עם חזה גדול או להפך אפילו מלאה עם חזה קטן, מעבר להשלכות הפיזיות שיש לזה יש גם השלכות נפשיות . וחשוב להבין שמעבר למראה יש גם בן אדם .

calliopea

New member
אז ממש לא הבנת אותי נכון

לא דברתי על נשים מלאות, נשים מלאות אני מכבדת וגם אוהבת. דברתי על חזה גדול ולא פרופורציונאלי למבנה גוף. חזה שיכול להביא איתו הרבה בעיות במהלך השנים . הדברים שלי נאמרו בהתחשבות באישה שהתברכה בחזה גדול מידי למימדי גופה, ולאישה כזו החיים לא ממש ורודים כמו שנהוג לחשוב .

פאמקי

New member
שמחה

שזו הייתה רק אי הבנה שלי ועוד יותר שמחה על הדיון הזה. אז אשמח אם תצליחי לראות עוד משהו- את מדברת על חזה גדול, את מדברת על "חוסר פרופורציה למבנה הגוף"... הקושי שלי הוא לא מה שאמרת על נשים כמוני, הקושי היה איך שדיברת על נשים בכלל. אני לא מדברת על נשים שנכנסו לחדר הניתוחים והחליטו להגדיל פי כמה, את החזה שלהן, אנו גם לא מדברות על נשים שבחרו להוריד אותו "בחוסר פרופורציה לגוף". אנו מדברות על נתונים טבעיים. היא לא בחרה בנתונים אלו (עוד פחות מהשמנה). אך היא בהחלט בוחרת אם לחיות בהשלמה עם מי שהיא או לחיות עם תכתיבי החברה לגביי מה יפה ומה לא, ואמירות כגון אלה, לא באמת עוזרות לה לחיות בהשלמה, כי אנו מנציחות את הציפייה/ דרישה. ולצערי, הבעיה אינה בה. הבעיה היא עם חברה שלא עושה "חיים ורודים" למי שחורגת מגבולות ה"נורמה". ודווקא אשה שלא תסכים להיכנע למודל היופי בחברה, היא אשה יפה עבורי. אני מניחה שכוונתך לא הייתה רעה, אך תודי שיצא לך לפתח שרשור מרתק
תודה.

calliopea

New member
בהחלט שרשור מרתק

ואני חושבת ששתינו מכוונות לאותה מטרה . הדברים שלי נאמרו מתוך התחשבות באישה שנמצאת במצב הזה, ולא מתוך בחירה אלא מתוך ברירה טבעית . כוונתי היא בדיוק כזו ... הנטייה בחברה לחשוב שחזה גדול זה יתרון, ותמיד יש את ה"קנאה" לחזה גדול, כשבעצם הנשים שנמצאות במצב הזה ולא מתוך בחירה לא רואות את זה ככה וגם לא בהכרח חוות את זה כדבר חיובי. "הרחמים" עליהם דברתי הם לא על המראה... אלא על הנפש, על הבחורה מקסימה שיש בפנים ואנשים בוחרים להגיב על המראה שלה . אולי זה מתנשא לומר "רחמים" אולי המילה "רחמים" לא מתאימה . התחשבות , הבנה , הזדהות , אלה מילים שמתארות את ההרגשה והעמדה שלי הרבה יותר נכון . אני בעד אדם שלם עם עצמו ומאושר, ואני אחרונה שתדחוף לשינוי מראה חיצוני. אני חדשה כאן ואני מקווה שיצא לך ולכולם כאן ללמוד להכיר אותי ואת עמדותי השונות . בחרתי להכנס לשיחה בהומור, כי אני לא רגילה להדחף ככה סתם לשיחות של אחרים . בהחלט נפתח כאן דיון מרתק וחשוב ! ואני שמחה שהגענו להבנה משותפת.

פאמקי

New member
תודה

על ההבהרה. הומור הוא לגיטימי לגמריי! ושמחה שגם דאגנו שהוא יובן כהלכה.

פאמקי

New member
חושבת...

שמה שלא ברור בדברייך, הוא שלא מחייב שמה שאיכותי עבורך, הוא איכותי עבורי, או עבור 'קסם'. כנ"ל לגביי "מידות טובות". אז השאלה היא... מה זה איכות ומידות טובות עבורך?

אילנה 231

New member
מידות

לכל אדם יש תכונות אופי. למשל מידת הכעס.....האם היית רוצה חברה עצבנית וכועסת? למשל מידת השכל.....האם היית רוצה חברה טיפשה? מידת נימוסים והליכות..... מידת מוסר.....האם היית רוצה חברה שקרנית או גנבת? וכך הלאה. הייתי ממליצה לך ול'קסם' לקרוא קצת 'פרקי אבות', זה ספר קטן שמסביר מזה מידות טובות בצורה אוביקטיבית.

פאמקי

New member
אילנה יקרה

ראשית, תודה על ההמלצה. באמת. אך כרגע, מעדיפה לשאוב את התובנות שלי ממקורות אחרים. את שואבת מפרקי אבות? מפרגנת לך על כך, אני רוויתי מהם. שנית, אין צורך לכעוס. את אמרת משהו, ולכל אחת ואחת הזכות לשאול ולהגיב לדברייך. ישנה גם הזכות לא להבין אותם כהלכה ולבקש הסבר. זה קסמו של פורום. ולעניניינו- יש המון תכונות אופי ומידות טובות. כשאת באה לבקש בקשה כזו, את צריכה להגדיר מהן המידות והתכונות החשובות לך באשה. את הרי לא יכולה לצפות שיהיו בה את כל התכונות והמידות הטובות הקיימות, לא? יתרה מכך, לא כל מה שמאוד חשוב לי, בהכרח יהיה חשוב לאחרת. לי חשובה תבונה, טוב לב, צניעות ועשייה...? לאחרת תכונות אלה בכלל לא יכללו בתכונות אופי/ מידות נפלאות שחיוניות לה אצל זוגתה. ביישנות זו תכונה טובה? אני אעדיף את זוגתי חברותית. ואת? אז...אילו תכונות חשובות לך אצל אשה? הרי זו כל המטרה, לא?
בהצלחה.

אומנם צעירה אני אבל

אין צורך להסביר לי מהן מידות טובות.... ואני קוראת הרבה ספרים על מידות טובות.... ונשמתי כדי לא להישמע מגעילה או רעה.... אבל כל מה שניסיתי זה לשמוע את קולך ולא קולות של אחרים.... לשמוע מילים ולא ססמאות.... ו"בחורה איכותית" זו סיסמא שאני לא בטוחה למה את מתכוונת בה.... אז את אומרת שאת מחפשת.... אבל איך את יכולה למצוא אם את לא מסבירה מה את מחפשת.... אולי זה יעזור גם לך.. ברגע שתגדירי לעצמך מהי בדיוק "בחורה איכותית" ולא תתיחסי למושג כאל משהו מעורפל, אולי גם תמצאי ביתר קלות... סליחה אם הכעסתי או עיצבנתי בשאלותיי

אילנה 231

New member
לא כועסת

לא כועסת בכלל. בחורה איכותית זו לא סיסמא בעיניי, זו פשוט בחורה איכותית. ומי שמבינה אז גם יודעת. בכל מקרה מאחלת לכן אור ואהבה.

למעלה