מ-ה-פ-כ-ה

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

New member
מ-ה-פ-כ-ה

מאז 1789 כאשר המוני צרפת מוטטו את כלא הבסטיליה והתחילו את המפורסמת במהפכות ההיסטורה לא נשעמה עוד מהפכה שכזו: צה"ל, הלא הוא צבא הגנה לישראל, החליט להפסיק ללמד את חובשיו להעמיס נוזלים בכל פצוע מדמם. כן, כן, גבירותי ורבותי, מהיום (ואנחנו הקורס הראשון בצבא שלומד לפי התו"ל הזה) נותנים נוזלים במצבי פציעה מדממת רק אם הפצוע סובל מהלם מתקדם (ל"ד סיסטולי נמוך מ80 או דופק רדיאלי לא נימוש או דופק גבוה מ100) או שהדימום זוהה ונעצר וגם אז רק בבולוסים של 500 סמ"ק (בניגוד לנוהל "תזרים לומייד 2 ליטר ואז נדבר אם להזרים עוד"). אכן, לאחר שנים רבות שידוע שעירוי נוזלים רבים לא עוזר ואף מזיק לרוב פצועיי הטראומה, צבאנו האהוב החליט ליישם את העובדה הזו בהכשרת החובשים שלו. כל הכבוד לצה"ל! אבירם

פששששששש

אז מה, אתה אומר שמעכשיו חובשים צבאיים יעמדו ולא יעשו כלום...? צריך לעשות משהו, לא...?

טוב מאד! ../images/Emo132.gif

אע"פ שקצת מוגזם לדעתי לתת נוזלים רק במצב חמור של הלם. גם בהלם בלתי מפוצה אבל לא בלתי הפיך רצוי לתת נוזלים. למרות שאני מתאר לעצמי שאותם אנשים שהגיעו להחלטות מבינים קצת יותר ממני בנושא ולכן אני מברך על ההחלטה!

amitp

New member
ספר את זה לדני ../images/Emo13.gif

ואני עדיין טוען שהבעיה העיקרית עם הרפואה הצהלית היא לא התו"ל אלא חוסר הנסיון בשטח וחוסר החשיבות היחסי שמיוחש למערכת על ידי הצבא. טוב, אבל גם זאת התחלה..
וחוץ מזה איך הקורס? (ומה אתה עושה ליד אינטרנט באמצע השבוע?)

paradan

New member
חבל שלא עקבת עד הסוף אחרי השירשור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=311&msgid=37081903

New member
LOL

אל תדאג. אם אתה עדיין לא יודע שהחייאה עושים 2:15 אז אני אשלים לך אח"כ...

למעלה