מ ג נ י ב

משוטת

New member
מ ג נ י ב

פרופסור נ. וידאל, לשעבר אסטרונום בכיר במצפה הכוכבים המלכותי גריניץ, אנגליה. פרופסור אורח באוניב` הרוורד ואוניב` וושינגטון, סיאטל ארה``ב. אסטרונום במצפה הכוכבים ע``ש וייז, מצפה רמון, ישראל. חכמינו ז``ל אמרו (בראשית רבה ו`) כי גלגל חמה יש לו נרתיק, ואלמלא הנרתיק היה חומה של השמש שורף את העולם. המדע של היום יכול להצביע על ``מעטפה`` העוטפת את השמש, ואשר ``סופגת`` את עוצמת הקרינה האדירה הבוקעת ממנה. במרכז השמש מגיעה הטמפרטורה לכדי 15 מיליון מעלות חום. קרינת החום האדירה, וגלי הלם של גזים לוהטים, נבלמים על ידי שכבת הגזים החיצונית- הנרתיק. מרכז השמש פולט קרינה קטלנית ביותר של אולטרא סגול, קרינת איקס וקרינת גאמא, ההורסות רקמות חיות (אלו הן הקרינות המשתחררות גם מפצצה אטומית). אם היו קרינות אלה מגיעות לכדור הארץ, היו באמת ``שורפות`` את העולם. ``הנרתיק`` של השמש בולם חלק גדול מקרינות אלה. חלק מהן מגיע לכדור הארץ, אך בורא העולם יצר ``נרתיק`` נוסף בדמות האטמוספירה של כדור הארץ, המגינה אף היא על החיים כאן. אמצעי הגנה נוסף הוא השדה המגנטי של כדור הארץ. החללית אקספלורר 1 (1958) גילתה שתי שכבות של חלקיקים, שהם למעשה קרינה רדיואקטיבית מסוכנת, שנפלטו מן השמש, ונלכדו על ידי השדה המגנטי של כדור הארץ בשתי חגורות; האחת במרחק של 15-25 אלף קילומטר, והשניה במרחק 1-5 אלפים קילומטר. לולא חגורות הגנה אלה (חגורות ואן-אלן), היו החלקיקים מגיעים לכדור הארץ והורסים את החיים כאן. מעט חלקיקים מצליחים בכל זאת, לעבור את כל מערכי ההגנה, ואותם מסיט השדה המגנטי של כדור הארץ כך, שיפגעו רק בקוטב הצפוני או הדרומי בלבד. זה יוצר את תופעת הזוהר הנראה לעיתים בשמי הקוטב. כדור הארץ, האטמוספירה שלו, חגורת ואן-אלן שמסביבו, ו``הנרתיק`` של השמש, אלו חלקים של מערכת אחת, ושלמות הפעולה ביניהם מאפשרת את קיום החיים שלנו כאן. לפנינו דוגמא אחת קטנה המראה כיצד כל היקום פועל כיחידה אחד תחת השגחה אחת ויחידה. האסטרונום סנדייג`, המפורסם ביותר כיום בנושא גודל היקום ושנות קיומו, נעשה אדם מאמין בבורא עולם. לדעתו קיים אינטלקט עליון המוביל כל היקום, וגם משגיח על ברואיו. הוא מודה במעשה בראשית שהתרחש לפני ה`תשסא שנים(5761).

adam222

New member
חבל...

שאמא שלך לא שמה איזה הגנה על הנרתיק... >אדם לא אוהב את ההסוואה של המסח´רה של הדת המסווה של מדע<

אלעזר33

New member
מ-שוטת כותב שטויות

הדברים הללו הם הבל ורעות רוח, לא מבחינת ענייני המדע שלהם [שבהם אינני מבין כלל] אלא הנסיון לקשור אותם לדברי חז"ל. הצבור הקדוש מוזמן לעין במקור, מדרש בראשית רבה פ´ ו´ "גלגל חמה יש לו נרתיק… ובריכה של מים לפניו, בשעה שהוא יוצא הקב"ה מתיש כוחו במים שלא יצא וישרוף את העולם. אבל לעתיד לבוא, הקב"ה מערטלו מנרתיקו ומלהט את הרשעים …" א. על פי התיאור, כשהשמש מאירה היא כלל לא בתוך הנרתיק - בניגוד לתיאור המדעי, אלא מצוננת על ידי בריכת המים. אגב, האם האסטרוונומים גם גילו את הבריכה הזו?!… איך בדיוק תופעל לעתיד לבוא שכבת הגזים הזו באופן סלקטיבי כך שתשמיד רק את הרשעים [ובהם יושבי פורום זה…], הרי בלעדיה כל העולם יימס.?! ב. התיאורים של חז"ל הם בכלל על פי תמונת עולם יוונית/פרסית קדומה , שכלל לא מודעת לגילויים המדעיים מאז קופרניקוס, [שהארץ סובבת סביב השמש ולא להיפך] לא כל שכן של המאה ה- 20 . זה משתקף גם בקטע הזה. כל ניסיון להדביק להם באמצעים דרשניים, וציטוטים חלקיים - גילויים מדעיים עכשויים, הוא קשקוש חסר בסיס ג. אני בטוח שהאסטרונום שאתה מצטט מדבר על אינטלקט ותבונה אלוהית - משהו שדומה לאלוהי שפינוזה [שזיהה בין הטבע לבין האלוהות], שגם אינשטיין האמין בו אך לא לאלוהי המקרא או האורתודוכסיה. הוא בטח לא מדבר על עולם שנברא לפני תשס"ב שנים. אני מוכן להמר על כך, בלי שקראתי את דבריו, אז נא לצטט במדוייק. אגב איך מודים שהוא "הכי מפורסם"?! באותו סרגל שמודדים בו מי הכי ´גדול בתורה´?!…] ד. מי שזה לא יהיה , חולק על הרמב"ם, שקבע בנחרצות שחז"ל החזיקו בדעות המדעיות של תקופתם ולכן טעו בשלל דברים, למשל בענייני מחלות בע"ח שקשורות לעניני שחיטה. לדעת הרמב"ם , פסיקתם מחייבת, משום שעם ישראל קיבל על עצמו את התלמוד, ולא בגלל שזה ספר החכמה המושלם. ה.בכל מקרה, נראה שידידנו - נהירים לו שבילי דרקיע משבילי הלשון… עטו גילה לנו את מה ששכלו לא גילה לו – הוא רצה לקרוא לעצמו משוטט [=נודד/מטייל] ויצא לו משוטת [=אומר דברי שטות].

all

New member
"וווווווואאאאאאאאאאאוווווווווווווו"

אני לא מאמין!!!!!!!!!!!!!!!! מסתבר שמישהו דאג שנוכל לחיות כאן!!!!!!! והרי זה מדהים!!!!!!!!!!!! אוי זה מזכיר לי! לא האכלתי היום את עכברי המעבדה שלי והן מתו!!!!!!!!! איזה מין אלוהים עלוב אנוכי!!!!!!!! בפעם הבאה "דורסל". כן ככל הנראה האלוהים שלנו הוא משהו משהו - עכברי המעבדה שלו חיים כבר 5761 שנים! כל הכבוד לו, רק שמדי פעם יבוא ויתן הצצה על מה שעובר עליהן.

NOTA

New member
רצוי לעדכן את הסלנג, גם האלף התחלף.

ב"מגניב" אפילו אני כבר לא משתמש (ועד שמשהו עובר את הנרתיק שלי מתחלפות שלוש פרדיגמות מדעיות - והמחב"ת המצוטט יאלץ לחפש ציטוטים חדשים מארון הספרים היהודי ואסטרונומים חדשים שהשתבשה עליהם דעתם). אםשר להלביש עליך איזה נרתיק כדי לעצור את גלי ההלם של הגזים שאתה משחרר?

MAYA20

New member
מה רע במגניב?../images/Emo132.gif

אחי מה אתה דלוק מגניב זו סבבה של מילה כאילו שאווו

NOTA

New member
גם אני שפוט מסונג´ר של מגנוב.

יש מצב על סרטים של פצצות לגבות (בקרוב - אצל ההוא עם השמלה והאנטנה).

uri80

New member
נו באמת ! איזה קשקוש נחות

לדעתי זה מה שנקרא להחליף את הסיבה בתוצאה. מאחר וקיימת שכבת אטמוספירה ,שאכן בעזרת גז האוזון למשל, חוסמת את קרינת ה-uv , אכן מתאפשרים חיים בעולמנו החביב ולכן הם גם התפתחו דווקא כאן בעוד שבמקומות אחרים הם לא התפתחו. בקשקוש שמתיימר להיות מעין ציטוט מדעי הוא לוקח קטע תמוה של חז"ל ומנסה להתאים אותו לדברים הידועים היום . הוא מנסה להרשים אנשים שבדר"כ אין להם רקע מדעי באמצעות ערבוב של חצאי אמיתות עם שאר הבלים. אי אפשר להוכיח את קיומו של האל או לשלול אותו באמצעים מדעיים. זה עניין של אמונה בלבד. אתה מאמין או לא. הייתי מציע לו להקשיב לשיחה עם פרופ´ צבי מזאה - אסטרופיזיקאי ואדם דתי שמאמין באלוהים תוך שילוב עם עבודתו המדעית ללא סתירה ובלי להזדקק לקישקושים כאלו איפה הפיזיקאית שלנו לידול שתרביץ לשוטה הזה ?

האהבה

New member
סלח לי, אדון משוטת

לך לספר לחברים שלך! עם כל הכבוד לך--לא אכפת לי מה אמר הפרופסור הנכבד וגם לא אכפת לי שזה מגניב לדעתך... לכל דבר יש זמן ומקום המתאים לו. אז אנא ממך אל תלאה אותנו בסיפורים הללו. תאמין לי גם שכבר שמעתי את רוב הטיעונים האלו. וזה לא כזה משכנע.. אם אתעניין בכך, תאמין לי שיש לי איך למצוא אנשים שישמחו לשכנע אותי במציאות האל. <האהבה מנסה להיות אדיבה, אך קשה לה כי היא מעוצבנת>

גימטריה מה זה מגניבה...

אמנון יצחק= פרעה=355 וזאת הוכחה שהאיש הנ"ל הוא גלגול מגניב ועדכני של פרעה הישיש, ינוח בשלום על משכבו.... סתם סתם... אגב, זו רק דוגמא לשעשועים אשר תמצא/י באתר "חופש"...

למעלה