מ בחן חוזר

מצב
הנושא נעול.

ביבון

New member
מ בחן חוזר

מ בחן חוזר
במידה ונערך מבחן חוזר לאחר שנה (במסגרת ערעור), האם נבחנים באופן יחידני או שמא בקבוצות? האם זה מבחן שנערך יחד עם שאר הנבחנים מביה"ס אןו במרכז? האם המבחן של כיתות ג' ומבחן חוזר שנערך ב-ד' הנו אותו מבחן?

אן

New member
חומר למחשבה

מ בחן חוזר
במידה ונערך מבחן חוזר לאחר שנה (במסגרת ערעור), האם נבחנים באופן יחידני או שמא בקבוצות? האם זה מבחן שנערך יחד עם שאר הנבחנים מביה"ס אןו במרכז? האם המבחן של כיתות ג' ומבחן חוזר שנערך ב-ד' הנו אותו מבחן?
חומר למחשבה
מדוע להעמיד ילד שלא עבר בשלב הראשון למבחן חוזר? מה הילד ירגיש אם לא יצליח לעמוד בשנית במבחן? איך יתמודד הילד מבחינה רגשית עם ציפיות הוריו אם לא יעמוד בהצלחה במועד ב' העמידה בקריטריונים או אי העמידה בהם, לא מעידה דבר על אישיות הילד ויכולותיו, קל וחומר לא תעיד על הישגיו העתידיים. ניתן לקדם את הילד גם ללא קשר למסגרת המחוננים. אן

זה ממש תלוי איך מציגים את זה

חומר למחשבה
מדוע להעמיד ילד שלא עבר בשלב הראשון למבחן חוזר? מה הילד ירגיש אם לא יצליח לעמוד בשנית במבחן? איך יתמודד הילד מבחינה רגשית עם ציפיות הוריו אם לא יעמוד בהצלחה במועד ב' העמידה בקריטריונים או אי העמידה בהם, לא מעידה דבר על אישיות הילד ויכולותיו, קל וחומר לא תעיד על הישגיו העתידיים. ניתן לקדם את הילד גם ללא קשר למסגרת המחוננים. אן
זה ממש תלוי איך מציגים את זה
אם נקודת המבט היא מעשית (כלומר, סבורים שיהיה לילד טוב יותר במסגרות המחוננים והמבחן הוא פשוט אמצעי) וזה גם מה שעובר לילד, אין סיבה שתוצאה שלילית תפגע בציפור הנפש של הילד.

יהיו בטח עוד הרבה מבחנים בחיים שלו

חומר למחשבה
יהיו בטח עוד הרבה מבחנים בחיים שלו
שהוא לא יעבור בנסיון ראשון, ינסה שוב - ושוב לא יעבור. לא נראה לי סוף העולם. שווה נסיון, כי אם עוברים - מדובר במסגרת כיתת מחוננים שיכולה לחלוטין לשנות את חוויית הלימודים. במקרה הספציפי, באמת הייתי שוקלת בכובד ראש, כי הילד איננו מעוניין לשנות את המסגרת. לעצם השאלה - אין לי מושג, אפשר אולי לבדוק במשרד החינוך.

meitush123

New member
אני עשיתי מבחן חוזר

חומר למחשבה
אני עשיתי מבחן חוזר
אחרי שנה, בהמלצת המורה שלי. ואני מאד מאד שמחה שעשיתי את זה.

ביבון

New member
../images/Emo45.gifמבחן חוזר

אני עשיתי מבחן חוזר
מבחן חוזר
מבחן חוזר רגיל או מותאם (מול פסיכולוג)? האם בזכות המלצת המורה התקבל הערעור? איך היה המבחן החוזר? האם יש פלוס במבחן חוזר בכך שאתה מכיר כבר את מבנה המבחן? הכיצד הנך מסבירה את העובדה שלא הצלחת לעבור במבחן הראשון? האם היו נסיבות מיוחדות? היכן עשית את המבחן החוזר? האם יחד עם ילדי הכיתה הנמוכה יותר שנבחנים אותה שנה? אודה מאוד מאוד לתשובותייך..לאור ההתלבטות ובכלל....

לא יודעת לגבי קיומו של הסבר מיוחד

מבחן חוזר
מבחן חוזר רגיל או מותאם (מול פסיכולוג)? האם בזכות המלצת המורה התקבל הערעור? איך היה המבחן החוזר? האם יש פלוס במבחן חוזר בכך שאתה מכיר כבר את מבנה המבחן? הכיצד הנך מסבירה את העובדה שלא הצלחת לעבור במבחן הראשון? האם היו נסיבות מיוחדות? היכן עשית את המבחן החוזר? האם יחד עם ילדי הכיתה הנמוכה יותר שנבחנים אותה שנה? אודה מאוד מאוד לתשובותייך..לאור ההתלבטות ובכלל....
לא יודעת לגבי קיומו של הסבר מיוחד
במקרה של מיתר, אבל לפעמים ההסבר היחיד הוא שהילד גדול יותר ולכן התמודד טוב יותר מאשר בפעם הקודמת עם הסיטואציה של הבחינה. מעבר לכך, בבחינה עם זמן קצוב יש צורך בקריאה שתהיה טכנית מהירה, שזה לא שייך לכמה מחונן הילד אלא עניין של תרגול. ילד שנתוודא לעולמם המופלא של ספרי הקריאה רק לאחר בחינות האיתור, יוכל בשנה לאחר מכן לעבור כמו כלום, ובמלי שנעשה דבר במכוון.

ביבון

New member
../images/Emo172.gifמבחן שלב ב'-המשך

אני עשיתי מבחן חוזר
מבחן שלב ב'-המשך
הבנתי שמבחן חוזר (שלב ב') נערך לכל המערערים יחדיו. היות ומבחן שלב ב' נבדק בהתאם לנבחנים באיזור מסוים (1-2% מהם), כיצד נבדק המבחן החוזר? הרי הילד יצטרף לכיתה, במידה ויעבור, בכתה ה'...האם אם כך עושים התאמה כלשהי בין תוצאת המבחן החוזר לבין תוצאות הילדים שנמצאים כבר בכיתת המחוננים ועברו המבחן בכיתה ג'? או שמא עושים יחסיות בין כל הנבחנים החוזרים? משהו יודע?

תשובות

מ בחן חוזר
תשובות
המבחן נערך לכל המערערים באותו יום בת"א בבי"ס גרץ. המבחן בד' שונה מבג' הוא יותר קשה ויש גם קצת אנגלית. הוא מיועד גם למערערים מכל מיני סיבות וגם לכאלה שפיספסו את המבחן בג' מכל מיני סיבות. באותו זמן גם נבחנים ילדים מכיתות גבוהות יותר בקבוצות נפרדות. ויש גם מבחן מותאם ללקויי למידה.

ביבון

New member
מבחן שלב ב'../images/Emo2.gif

תשובות
המבחן נערך לכל המערערים באותו יום בת"א בבי"ס גרץ. המבחן בד' שונה מבג' הוא יותר קשה ויש גם קצת אנגלית. הוא מיועד גם למערערים מכל מיני סיבות וגם לכאלה שפיספסו את המבחן בג' מכל מיני סיבות. באותו זמן גם נבחנים ילדים מכיתות גבוהות יותר בקבוצות נפרדות. ויש גם מבחן מותאם ללקויי למידה.
מבחן שלב ב'

האם מצפים מילדי כיתה ד' שידעו כבר לקרוא אנגלית?

מצב
הנושא נעול.
למעלה