מתרגמים

ניסיתי למצוא מתרגם מפולנית לאמהרית

ואין
מאנגלית לצרפתית זה קל מדי

warszawa1

New member
עצה

מה כדאי לעשות בפראג 7 שעות? הטיסה לת"א בחצות ואני נוחת שם בשעה 15, להישאר בשדה לכוס קפה או לנסוע לעיר? מישהו היה בפראג? השדה רחוק מהמרכז? כפיר

לא הגעתי דרך שדה התעופה אלא ברכב

מפולין. כדאי לבקר מספר שעות בעיר העתיקה היא לא גדולה ואפשר להספיק הרבה. מפה מפורטת תוכל לקבל בשדה התעופה

הלינקה

New member
מחוץ לשדה תעופה

אתה יכול לקחת מיניבוס ולנסוע לאזור הגשרים או לרחוב וואצלאב מקום יפה מלא תיירים ומתיילים

הלינקה

New member
szerokiej drogi ל ך כפיר.

(תרגום: "דרך רחבה" ברכה זאת נותנים ליוצא לדרך.)

שדה התעופה במרחק של כ-20 ק"מ מהעיר

יש שרות מוניות לעיר. תוכל לקבל יעוץ ומפה בדלפק המודיעין.

פראג

לך לטייל בעיר העתיקה. תיזהר מנהגי מוניות שעלולים לנסות לארגן לך "טיול סביב העולם" עם חיוב בהתאם. לפני 3 שנים שילמתי עבור מונית 500 קרונות (כ 60ש"ח היום) בכוון אחד. דבר פולנית, כולם יבינו.

warszawa1

New member
תודה על העיצות

אני שמח שמדברים שם פולנים אגב, כמה זה 100 חורו בקרונות? מישהו יודע? תודה, כפיר

masorti

New member
תחבורה משדה התעופה למרכז פראג...

תוכל לקחת משדה התעופה מיניבוס של חברת CEDAZ. המיניבוסים האלה יוצאים פעם בחצי שעה, ותוכל לרדת בככר הרפובליקה (Namesty Republiky) שנמצאת במרחק הליכה מהמסלול המקובל לטיול בעיר העתיקה. מחיר הנסיעה הוא 90 קרונות שהם כ- 3 דולר (כ- 15 ש"ח). כמובן שתוכל לחזור באותה דרך. הנה לך האתר של חברת CEDAZ. (אגב, אני יוצא מהנחה שהמחירים לא קפצו לשמיים בגלל הכניסה לאיחוד האירופי.) לגבי ככר הרפובליקה.... הנה לך מפה של פראג שמתארת את מרכז העיר (רד לחלק התחתון של הדף בלינק). תוכל לראות שם מלבנים אדומים עם מספרים המסמלים אתרי תיירות. אם תיגש לנקודה מס' 14 (יש שם ציור של מגדל) ותעלה טיפונת לכיוון צפון-מזרח (עד לסימון M בסגול), תראה שם שכתוב Nam Republiky. זוהי ככר הרפובליקה. המסלול האופייני של טיול בעיר העתיקה מתחיל מנקודה 14 ונע מערבה לכיוון הנקודות 13, 11, 12 (שנמצאות זו ליד זו). אם רוצים להמשיך, המקבץ 6,7,8 מציין את גשר קרל. אם יהיה לך כוח וזמן, תוכל לבקר גם ברובע היהודי העתיק ובפרט בבית הכנסת אלטנוישול (נקודה 10). כמו שאתה יכול לראות, ככר הרפובליקה היא במרחק הליכה מטיול בעיר העתיקה. טיול נעים.

masorti

New member
נ.ב. מילה או שתיים בצ'כית...

Namesty או בקיצור Nam = כיכר Nadrazy (נאדראז'י עם "נא" ארוך) = תחנה (הכוונה לתחנת רכבת) Most = גשר Divadlo = תיאטרון והמילה הפולנית Prosze הופכת בצ'כית ל- Prosim (= בבקשה). ועוד דבר ששמתי לב... לפעמים ההמרה מפולנית לצ'כית דורשת החלפת האות הפולנית G באות הצ'כית H. ולכן Praga (=שם העיר) יהיה בצ'כית Praha. ןלכן גם תחנת הרכבת המרכזית של פראג נקראת Hlavny Nadrazy. שהרי החלפת G ב- H תגרום להחלפת Glowny הפולני ב- Hlavny הצ'כי.

אילנא

New member
והמישפט הכי פופולר במטרו....

איקוצטה ויסטו א נסטו, דווזה סה זה וראי Ukonetett visto a nastop' deize se vzaviraji

warszawa1

New member
אולהלה בקצב הזה אני חושב ש- 8

שעות לא תספקנה. נקווה שצכ' אירליינס בסדר. התנסות ראשונה איתם. כפיר

masorti

New member
עצה לגבי המרת קרונות לשקלים...

היות ותהיה בפראג רק כמה שעות, אני מניח שלא תקנה הרבה קרונות ולכן העצה הזו לא ממש רלוונטית לגביך. אבל בכל זאת... יש כמה חלפנים בפראג (כולל אחד או שניים לאורך מסלול התיור שהצעתי לך) שמתעסקים גם עם שקלים. אם אתה עומד לחזור לשדה התעופה ולטוס לארץ, ונתקעת עם הרבה קרונות - תמיר אותם אצל אחד החלפנים לשקלים. זה נשמע מטומטם לייבא שקלים מצ'כיה לארץ, אבל יש סיכוי לא רע שתקבל שער טוב ואולי אפילו עדיף מזה שתקבל בארץ. (ולא כל חלפן בארץ מתעסק עם קרונות צ'כיות.) החלפנים הצ'כים עושים את הבוחטה מהמרת שקלים לקרונות (הישראלים העצלנים מגיעים לפראג בלי מלאי שקלים ורצים לחלפנים שם להצטייד בכסף מקומי)... הם גובים 25% עמלה (כלומר: הפרש של 25% בין שער הקנייה למכירה). בכיוון ההפוך החלפנים לא מצפים להרבה ביקוש, ולכן בהמרה לשקלים הם אינם חותכים קופונים. לפחות כך היה כשאני הייתי שם.

למעלה