מתרגמים שונים?

• פותח הנושא zakon
  • פורסם בתאריך

zakon

New member
מתרגמים שונים?

למה בדרקונים של להבת קיץ פירשו את שמם של האלפים לשדים ( תניס חצי שד ממש לא נשמע טוב) בניגוד לשאר הספרים

Raist

New member
כי...

המתרגם היה ממש דפוק

couchpotato

New member
רשע!!! רשע!!!!!!!!!

זו הכל קנספירציה אחת גדולה! דרקונים לא קופצים!!!!!!!!

Landei

New member
../images/Emo46.gif

המתרגם המתומתם לגמרי של "דרקוני להבת הקיץ" חסר רקע ב D&D ולכן לא ידע מהם אלפים (סיפורי אגדות ישנים באירופה מציינים "אַלף" ככינוי לשדון.. אבל זה ממש לא קשור לכאן). כמו כן הוא, שלא כמו המתרגם של הטריולוגיות הראשונות, לא תרח לתרגם את שמות הערים או השמות...

PdLrAaTgIoNnUM

New member
במקומך לא הייתי קופץ בראש כל כך

כי עם שגיאות כתיב כמו שלך, לא נראה לי שיש לך מה לדבר על מתרגמים... :b

תגובה...

המתרגם של הספר "דרקונים של להבת קיץ" לא היה מושג קלוש בדי&די... לפי מה שהנוצרים מאמינים בו האלפים (elves) הם השדונים העוזרים של סנטה קלאוס... ולכן הוא חשב שהם התכוונו לשדון... דרך אגב אני חדש פה...

SaberTooth

New member
אאממ... שאלה...

למה, בשם אלוהים, החליפו מתרגם
עמנואל לוטם פרש או משהו כזה...

../images/Emo13.gif

חמוד... דרך אגב זה הולך ככה- למה? ככה! ככה זה לא תשובה, פרט,נמק והסבר

מירטל

New member
כסף

כי יש הבדל בין לשלם לדוקטור לתרגום שמשקיע את הנשמה ומתרגם מעולה לבין אידיוט שלא מבדיל בין elf ל devil ( ולזכותה של הסתומה שתרגמה את הארי פוטר יאמר שאת זה אפילו היא יכולה לעשות). ועקב העובדה שזה "כולה ספר פנטזיה מדע בידיוני לילדים שלא יבדילו בין שתי המילים האלה - אז נשלם לאידיוט חצי מהמחיר".

וזה בפירוש לא נכון

עוד רגע תגידי לי שגם למתרגמי הסרטים בחרו אידיוטים בשביל חצי מחיר? כל אחד קורא ומפרש אחרת יש הרבה שלא יכתבו לך את המילה הנכונה מילה במילה אלה יעשו קיצורי מילים שיש כאלה הרבה בעיברית ככה זה לרוב בספרים ובגלל זה הכל כל כך דפוק בעולם

שני דברים:

1)DEVIL זה לא שד. שד באנגלית זה DEMON 2)למעשה בועז וויס(מתרגם דרקוני להבת קיץ) הוא מתרגם מנוסה ומצוין, רק שאין לו מושג בפנטסיה. זאת הבעיה. בכל מקרה, אני לא יודע מה קרה ללוטם, אבל אני יודע שספרים חדשים של הרומח שיצאו לאור בעברית תורגמו, עלי לציין בצורה לא הכי טובה, ע"י שמות לא מוכרים כגון חווה כפרי(אגדות-הוצאת 2001) ודגנית ברוך(אחים לנשק-הוצאת 2001).

למעלה