מתקשרים מג׳

מתקשרים מג׳

מתקשרים משס, ושואלים מה אני מצביעה. כמובן שאני אומרת ג׳
אני החלטתי להצביע לליכוד. מה ההחלטה שלכם? מקווה שנקבל ג׳ ושס קטנות מהצפוי, לכל השאר אני מפרגנת הרבה מנדטים

לאיזו מפליגה מצביע אנוס

זקני הפורום, אם הם עדיין כאן, זוכרים אותי. עם חלקם אני שומר על קשר, מחוץ לכאן. אלה שלא מכירים, יכולים להכירני בבלוגי, שם סיפרתי את סיפור חיי.

בכל אופן, כשאני רואה את הדיון העכשוי, אני רוצה לומר כך:

כאנוס אמיתי ורציני, כזה שנמצא ב'אמצע החיים' ואנוס לחיות את חייו כפי שהם, היכן אני מחנך את הילדים שלי? בתלמודי תורה, ישיבות ובבית יעקב. האם יש לי אפשרות לשנות את זה? לא. האם אני רוצה לשלם יותר על שכר לימוד? ודאי שלא. האם אני מעוניין שתנאי הלימוד יהיו נאותים ואף מהודרים? ודאי שכן. מה לעשות, שהיחידים שידאגו לזה הן המפלגות החרדיות...

נכון שעם עוד כמה שנים פירוניות אזכה שנכדי הזכרים ילמדו אנגלית ומתמטיקה ברמה גבוהה ביסודי, ואולי אפילו יאלצום לעבור בגרות ברמה כלשהי בשנותיהם התיכוניות (אם כי זה נראה כחלומות באספמיה). האם זה שווה את ההקרבה האישית (הגשמית!) שאקריב עד אז? לא! במיוחד לנוכח העובדה שאני יכול ומצליח לנווט את ילדי לחינוך מושכל ולפתוח בפניהם אפיקים ואפשרויות, במידת האפשר, וכשנוהגים באקרובטיות מיומנת - אפשר הרבה.

קיצוץ הבטחת ההכנסה לאברכי הכוללים, דרישת כושר השתכרות לצורך הנחה במעונות (ובחלק מהערים גם לצורך הנחה בארנונה), התניית אינספור הטבות ב'יוצא צבא', לא הזיקו/מזיקים/יזיקו לי ולשכמותי? ודאי שכן. מאוד מאוד.
מי ילחם עבור זה? מי ידאג לזה? רק המפלגות החרדיות.

אז נכון שעל ידי חיזוק המפלגות החרדיות ירבו עוד כמותי והמדינה תהיה שבויה בגחמות דתיות וכפיה דתית וכו' וכו', אבל - מה לעשות, אני צריך לחשוב על עצמי ועל משפחתי, וכמי שפרק עול אמונה מעל צוארו, פרקתי כל אמונה, ולא רק את אמונת ישראל, אלא גם את האמונה בכל מיני אידיאולוגיות והקרבות. על בשרי ונשמתי נוכחתי שאם אין אני לי - מי לי.

ולכן הצבעתי ג'.

אי אפשר להוציא את החרדיות מאנשים....

הצבעת ג'!!! כפיים!!!! משפחת פורוש תתעשר עוד קצת בזכותך, ובזכותך ימשיכו לדפוק את המועסקים ברשתות החינוך של אגודת ישראל. בזכותך ידפקו אפילו יותר את הנשים המועסקות שם...
&nbsp
לא בדקת, הצבעת מהבטן, מתוך הרגל מחורבן...
&nbsp
לפני כמה חודשים דיברתי עם אחד מהעסקנים של הציבור החרדי ואמרתי לו שיש ויכוח במספר שהוא בין 10 ל-25 אחוזים אנוסים בקרב החרדים. להפתעתי, הוא אמר לי כך: "לא מזיז לי כהוא זה אם האברך X מעשן בשירותים בשבת ורואה סרטים כחולים באייפון שלו, כל עוד הוא ממשיך לשלוח את עשרת הילדים שלי למערכת החינוך של המערכת ומזין אותה, קונה בהכשרים של המערכת ומפרנס אותה, ושם בקלפי את האות שהרבנים אומרים לו". ניסיתי להתווכח אתו שאין מצב שאנוס יצביע לפי צו הרבנים, להפך, הוא עלול להתריס ולהצביע הפוך. אבל הוא התעקש... מאז הייתי בטוחה שהוא טועה, והנה הוכחת לי שלא....

הכל תלוי

איך בחרת לחיות את חייך. אני בחרתי לעבוד קשה ולהגיע למשכורת שאיתה לא איכפת לי אם אשלם לחיידר 400 או 700 שח בחודש, ואין לי צורך בהנחה בארנונה או בצהרון של הילד. אין צורך להתעמק באדאולוגיה, כשאתה מצביע ג׳, אתה בוחר שוב להעמיק את האניסות שלך, אתה בוחר להמשיך ולהקשות לך את החיים עם חכים שקיבלו את הקול שלך, ויפעלו נגדך ברגע שיגלו את הדעות האמיתיות שלך. תאר לך שג׳ לא יעברו את אחוז החסימה, היהדות החרדית תרכין ראש ותאלץ לבצע שינויי עומק.

ברוך מחיה המתים.

למען האמת נזכרתי בך לא מזמן ושיערתי לעצמי שאתה תצביע ג׳.
אני רואה שלא טעיתי.
רק בקשה אחת,
לפני כמה שנים כתבת, שראית מעשי שחיתות נוראיים בקרב ה״גדויילים״.
האם יש סיכוי שתכתוב כאן קצת מן הרפש הזה?
אני חושב שלחרדי המתלבט,
שיראה כמה שהגדולים הם קטנים,
אולי זה יעזור לו להתקרב אלינו.

תסתכל על העושר האגדי של משפחת פרוש

הוא בא לא רק מהפנסיה של עובדי ביקור חולים שהם גנבו לכיסם....

אכן ג' ושס קטנות מהצפוי,

אך לפי מה שמסתמן, כוחם הפוליטי רב, אפילו בהרבה, משהיה בקדנציה הקודמת.

מה שמוכיח שצריך לדעת על מה להתפלל

למעלה