מתקשה להחליט..........

לצערי אין קוק סול בראשון

בעיניין הנשקים - תוכנית הלימודים של קוק סול כוללת בין היתר לימוד כלי נשק לפני חגורה שחורה. בקוריאה מלמדים כך. אך אין חובה לעשות כך, כי החומר של לפני חגורה שחורה הוא רב מאוד גם ללא כלי נשק. אבל בקוריאה מתאמנים כל יום ולכן יש להם זמן להתחיל בזה בחגורות נמוכות. בהחלט ישנה אפשרות להתקדם וללמוד כלי נשק לפני חגורה שחורה. הכל תלוי בתלמיד, כשהעדיפות היא לחומר החובה.

חומר החובה בקוק סול

אני מניח ששאלתך מתייחסת לחומר החובה עד חגורה שחורה. באופן כללי ביותר - ניתן לחלק אותו לכמה תחומים עיקריים, כולם נלמדים במקביל בכל דרגה. כל דרגה מקודם בכל תחום : 1. תרגילי נשימה ופיתוח "קי" 2. טכניקות רגליים לסוגיהם - תנועה + בעיטות 3. טכניקות ידיים לסוגיהם - הגנות ומכות ידיים 4. נקודות לחיצה + נקודות תורפה 5. טכניקות נפילה 6. 23 סדרות של טכניקות הגנה עצמית, טכניקות רכות, מכות לנקודות תוקפה ועוד ועוד. 7. תרגילי קרב וקרבות לסוגיהם 8. פורמים 9. תרגילי כושר גמישות ותחזוקת הגוף כל יתר החומר הכולל בין היתר כלי נשק הוא חובה החל מחגורה שחורה. מעט יותר פירוט תוכל למצוא באתר זה ובאתרים של KUK SOOL WON

קציצון

New member
טוב בקשר לנקודות לחץ

יש כזה דבר EGAKE´S CLAW שזו בין השיטות היותר מסוכנות של קונג פו לא מכיר מישהו שמלמד אותה אבל הרעיון זה שיש 108 נקודות בגוף מלמדים אותך להגיע לכל נקודה נראה לי הרעיון של שיתוק כאב רציני לא יודע בדיוק אבל זו דיי שיטה מדהימה לפי דעתי

אינקה

New member
הבעייה היא להגיע אליהן...

אם אתה לא מתכוון לבקש מן העומד מולך בנימוס להפנות אליך את מקומותיו הרגישים, הרי שעליך להעביר חיים שלמים באימון בפגיעה מדוייקת, חדה ורבת עוצמה במקום "רגיש" פחות מן המפשעה. מאחר וזה העומד מולך אינו מתכוון להניח לך לעשות זאת ויש לו רעיונות משלו כיצד להפוך אותך לבר-מינן, הרי שהעניין מסתבך. נראה לי כי התמחות כזו הינה מעניינת מאוד אבל הינה נושא לאלו השולטים ברזי אומנויות הלחימה ברמה טובה ויכולים להוסיף נקודות תורפה אלו למאגר הטכניקות שלהם. קשה לי לתאר לעצמי מישהו המתחיל מטכניקות אלו ללא יכולת בודו קודמת, כדאי להתחיל מן הבסיס - תנועת גוף, העברת ושימוש במשקל, מכות, הטלות, בריחים - ואז להוסיף את הידע הנ"ל לגבי נקודות לחיצה.

למעלה