מתקשה להחליט

מתקשה להחליט

בקיצור ובהכי בנלי: אני בזוגיות ובקראש מטורף על גבר אחר.

בת 34, ביחד שש שנים. מההתחלה היו קצת חריקות, סקס שלא התרומם, פחד שלי מהתמסרות מוחלטת לדבר הזה, מחשבות על האם זו באמת אהבת חיי.

ומצד שני, חיבור נהדר לגבר שמרגיש ממש מהרגע הראשון כאילו הוא אחי, המשפחה שלי, הכל שלי (מינוס התשוקה אולי, אבל לכי תדעי, אנחנו באמת יחד זמן מה ואני כבר לא משוכנעת במה היה בהתחלה. כן זוכרת שהרגשתי כאילו העולם עצר מלכת כשנפגשנו, היינו מאוהבים בשגעון).

בשנתיים האחרונות יש לנו משברים חוזרים סביב נושא הילדים, שהוא כבר ממש רוצה ודחוף לו, והעבודה שאני מתקשה להתחייב אליו באמת, להחליט שזה זה וזה לתמיד (לתמיד בינתיים כלומר).

ואני מצטערת על הקישור הגרוע - ברור ששני הדברים לא מחוברים - אבל לא מזמן הלכתי לארוחת ערב בלעדיו, ופגשתי שם מישהו שהרגשתי איתו דברים ששכחתי שקיימים. דיברנו כל הלילה, ובסופו הוא אמר לי את אותו הדבר, שזה מצחיק אבל הוא מרגיש מאוהב, ושאם נסיבות החיים שלי משתנות אז הוא ממש מקווה שארים לו טלפון.

אז קודם כל - אני לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו מאז. נון סטופ. וגם אם נשים את זה בצד רגע, אני לא מצליחה להחליט מה לעשות עם הבן זוג שלי. הסקס שלנו מועט ולא מדהים, לדעתי בעיקר בגלל שלו אין עניין (הוא יסכים שהוא לא איזה חובב סקס גדול, אבל יגיד שאפשר לשפר הרבה אם אני אתנהג אחרת), ואני מרגישה שאני מפספסת משהו ענק שיש לחיים להציע באשמת זה.

אבל הוא באמת החבר הכי טוב שלי, המשפחה היחידה שלי - אין לי משלי - ואני בת 34. להפרד ממנו עכשיו, להתחיל את החיים מחדש כרווקה בעיר גדולה נשמע לי מטורף. כן, יש לנו בעיות, אבל מה, לאחרים אין? לא עדיף לעשות ילד, להיות משפחה, כל הדברים האלה, גם אם זה לא 100% מה שאני חושבת שאני רוצה?

להפרד ממנו יהיה כל כך קשה, וסביר להניח שאהיה פחות שמחה עם החיים שלי. בודדה ואומללה וזה לא יהיה כיף. ואם לא להפרד - איך מפסיקים את המחשבות האובססיביות על כך שאולי יש משהו שימלא אותי יותר בחוץ, וספציפית על האדם האחד שממש הפך לי את הלב לאחרונה?

תודה לקוראות ולקוראים, מעריכה את העזרה שלכן.ם

shirael

New member
נראה לי שהקונפליקט שלך משקף משהו קיומי יותר.

לכאורה באמת קלישאה - את בקשר עם אחד שהוא "כמו אח" אבל בלי תשוקה, ומכירה פתאום מישהו אחר שמעורר אותך, אבל מפחדת לאבד את כל מה שיש לך עם הראשון. תכלס, די ברור שהקראש הפתאומי הזה הגיע לך כזרז, כי את יותר מדי זמן לא מצליחה להחליט אם את שם או לא שם.
&nbsp
את אומרת שאין לך משפחה ושעם בן זוגך מיד הרגשת את זה, את המשפחתיות. כשאת מדברת על הדברים שתוותרי עליהם אם תיפרדי ממנו, כל מה שעולה זה פחד מלהיות לבד, ורציונליזציה על זה שלכולם יש בעיות ושאולי ילדים יהפכו אתכם בדרך פלא לשלמים יותר (הפוך גוטה, הפוך). כרגע סימנת וי על כל התחנות בדרך לנישואים מכל הסיבות הלא נכונות ולגירושים תוך כמה שנים עם שני ילדים.
&nbsp
אבל הנה, מהשמיים הגיח לך הבחור החדש, שבלי שום קשר לשאלת היותו " האחד" או סתם מישהו שתמצי תוך שבועיים, הוא בוחש לך את כל הבוץ מהקרקעית, מעיר את הרדום ומבקש שתסתכלי למציאות בעיניים ותקבלי כבר החלטה אמיצה.
&nbsp
אם תשאלי אותי? כל הסיבות שמנית להישאר מיתרגמות למילה אחת, והיא פחד. זה מניע רע מאוד לכל דבר בחיים, וכל דבר שתשיגי בעזרתו יהפוך לך לאבק בידיים. בנוסף, ממש כדאי ללכת לאיזה מטפל או סדנה או לקרוא ספרי מודעות, כל דבר שיכול לעזור לך לקבל בהירות לגבי המניעים האמיתיים שמנהלים אותך פה. בטווח הארוך המודעות הזו תחסוך המון סבל לכל הנוגעים בדבר ובעיקר לעצמך, גם אם בטווח הקצר תהיה לך תקופה פחות כיפית. קדימה לעבודה

תודה שירהל

אני מבינה לגמרי את קו המחשבה שלך, אבל לא בטוחה שזה כל מה שיש.

לא אכחיש: גם פחד מניע אותי.
אבל גם עוד דברים. תחושת ביתיות שאני זקוקה לה, חברות ממש טובה ומיוחדת, וכשאני חושבת על פרידה אני מתחילה לבכות כך סתם על האופניים בדרך לעבודה. לא כי אני מפחדת להיות לבד - הייתי לבד 28 שנים לפניו - אלא כי הוא כזה חלק ענק ומשמעותי מהחיים שלי.

זו לא במובן מסוים התשובה הכי מובנת מאליה - תזרקי אותו, תתקדמי? לא יכול להיות שיש עוד משהו מעבר? רק בגלל שהמצב שלי מביך בקלישאתיות שלו, הוא בהכרח גם מוביל רק בכיוון הזה?

שואלת באמת, כי כמו שאת מבינה אני באו סי די עם המחשבות האלה כבר שנתיים.

זה ההפך הגמור מתזרקי אותו

כי אם תיפרדי ממנו, זה יהיה כמו להיפרד ממשפחה, ולהיפרד ממשפחה זה לא פחות קשה, ואולי אפילו יותר קשה מאשר להיפרד "רק" מבן זוג.
צמחתם ביחד, הוא כמו אח בעבורך, לדברייך, ויש אהבה. אם זה לא קשה, אז אני לא יודעת מה נחשב קשה.
יכול להיות שאת עדיין לא במקום של לעשות את הצעד הזה למרות שאת חושבת על זה . כי כאמור זה ממש לא תזרקי אותו, אם זו פרידה זה משהו שיצטרך להיות תהליך עדין, לא זבנג וגמרנו (ובטח שלא בשיטת המיטה החמה), לדעתי לפחות. וזה לגמרי בסדר,אני באמת לא חושבת שצריך לזרז תהליכים באופן מלאכותי, אלא אם כן אין ברירה.
אם אי פעם בעתיד היותר רחוק, תרגישי שנכון לך לעשות את הצעד הזה ולהיפרד ממנו בלב שלם, תצטרכי לשים לב רק שלא לכעוס שבזבזת את זמנך איתו אבל זה ניתן לטיפול. בכל מקרה, להיפרד אפשר בכל שלב. (ואגב, גם על פרידה לא חייבים לשים נקודה, יש אנשים שמחליטים שמוטב להם לחזור להיות ביחד אחרי פרידה, מהכל והכל יש).
זה מה אני חושבת בכל מקרה.

shirael

New member
לא אמרת כלום.

תחושת ביתיות וחברות זה משהו שיכול להיות בין אחים, חברים מהצבא או אפילו סתם שותפים לדירה סטייל הסדרה "חברים". כל הדברים האלה יפים וטובים, אבל הם לא יכולים להחזיק תא משפחתי מונוגמי. רק אהבה יכולה לעשות את זה (וגם זה עם לא מעט מכשולים), והיא כבר הרבה יותר חמקמקה וקשה להגדרה (בגלל זה כל התירוצים וההסברים). כשאת לא רוצה לוותר על ביתיות וחברות - זה שוב רק הפחד מדבר. את מפחדת להישאר לבד. קראי לילד בשמו.
&nbsp
לגבי ההבדל הזה בין קשר של חברות ומשפחתיות לבין קשר רומנטי. גם אני הייתי לא מעט במקומות האלה של "הוא כל כך מושלם ומתאים לי ואנחנו בול באותו ראש והחברות מדהימה והוא יהיה אבא כזה מוש והוא אוהב אותי ומתייחס אלי מדהים - מה אני יכולה כבר לבקש עוד? ואז מה אם אני לא נמשכת אליו??"
ברור שהייתי במקומות האלה, אחרת לא הייתי יודעת לזהות את התירוצים האלה אצלך כל כך בקלות. אבל זה כל מה שזה - תירוצים. כי אחרי שכל אותם קשרים התפוצצו לי בפרצוף (למזלי), והגלים נרגעו וחזרתי להיות עצמי ולא "בת זוג של-", ראיתי מאוד בבהירות כמה שיקרתי לעצמי, וכמה קשר אמיתי - אהבת אמת, אם תסלחי לי על הביטוי - הוא הרבה יותר מ"שני חברים ממש טובים שגם שוכבים". זה קשר בין שתי נשמות, ברמה קוסמית. הוא ארמון שגדול יותר מסכום חלקיו.
מה שאת עושה פה הוא לקחת את כל החלקים שהצלחת לקושש ולנסות לבנות מהם צריף, ולהעמיד פנים שזה עושה את העבודה אותו דבר.
&nbsp
אגב, אולי אני טועה לגמרי ולא קלטתי אותך נכון ואת בעצם כן בקשר הנכון לך אבל פשוט מסובכת מדי עם עצמך מכדי לראות את זה. שוב ההמלצה תקפה - לכי לטיפול כדי לעשות סדר ולהבין מה אמיתי.
&nbsp
בנימה אישית - אחרי שנים של חיפושים ומשברי אמונה, מצאתי את האדם שגרם לי להבין שצדקתי ויש כזה דבר קשר נשמתי ואהבת אמת. הוא לא מושלם ויש לנו המון אתגרים, אבל אני באמת יכולה להגיד בפה מלא שהאהבה היא שלמה. בלי תירוצים ובלי פחד.

אה

ואני לא חושבת שילדים ישלימו אותנו. אני חושבת שאולי נעשה ילד, ואם עדיין דברים לא יסתדרו - נפרד. הוא בטוח יהיה אבא טוב יותר מכל גבר אחר שפגשתי עד היום, ובוודאות הורה יותר טוב ממני, ואני סומכת עליו. אז אם אני רוצה ילדים, בגיל 34, זה גם שיקול, לא?

חוץ מזה, קראשים קורים לכולן במערכות יחסים ארוכות, אם לשפוט לפי החברות שלי. בשביל זה להרעיד את האדמה?

shirael

New member
יש לך זמן.

נכון, לא המון, אבל יש. כשאת אומרת "כן, יש לנו בעיות... לא עדיף לעשות ילד, להיות משפחה, כל הדברים האלה, גם אם זה לא 100% מה שאני חושבת שאני רוצה?" - זה בדיוק לקוות שילדים ישלימו אתכם למשפחה אמיתית. אבל זה לא, כי הכל בנוי על כרעי תרנגולת.
&nbsp
לגבי השאלה הממשיכה - חכי חכי שאייבורי ישמע אותך. זה נראה לך הוגן לבן זוגך? את עם רגל אחת בחוץ, חושבת לעשות לו ילד שיכבול אותו אלייך במזונות ל-18 שנה, ו"מקסימום תיפרדו"? זו חשיבה מאוד לא הוגנת כלפי מישהו שאת טוענת שאת אוהבת. ולו לא מגיעה הזדמנות למצוא מישהי שתעוף לו על התחת ב-120%, ואיתה להקים משפחה?
&nbsp
תעשי הפרדה - רוצה ילד עכשיו? תחליטי מה את עושה עם הקשר - אם את בפנים תהיי בפנים ותהיי לבן זוגך האישה שמגיעה לו (כלומר אוהבת אותו בלב שלם ולא מכריחה את עצמך כדי שלא תישארי לבד). אם את בחוץ אז תצאי עד הסוף, ותמצאי איזה הומו חמוד לעשות איתו הורות משותפת. אולי אפילו לא תצטרכי ופשוט תמצאי מישהו שתתאהבי בו, כבר היו דברים מעולם וכאמור יש לך עוד כמה שנים לשחק איתן. הסלט הזה שאת מבשלת כרגע יפגע בילד ובבן הזוג על לא עוול בכפם.
&nbsp
לגבי ההברקה על הקראשים - את מפספסת שוב. יסודות הקשר שלך כרגע אכולים לגמרי, ולכן מה שאצל מישהי אחרת שאשכרה מאוהבת בבעלה יכול להיות פנטזיה מתוקה שמתניעה אותה אחר כך איתו במיטה, אצלך יכול למוטט את כל הצריף על יושביו, כי זה מבוסס על חוסר אמיתי ועמוק שאת חווה לדברייך כבר שנים לצדו.
&nbsp
לכי לעשות סדר בטיפול.

אל תגזימי

את כל הדברים שאני כותבת כאן עכשיו אמרתי גם לו (מינוס ההדלקות החדשה, כי חשבתי לעשות לעצמי קצת סדר לפני שאני פותחת עוד חזית). אני לא גונבת לו ילד, הוא יודע את ההשגות שלי, היינו בטיפולים ביחד ולחוד, קראנו ספרים על זוגיות, נסעתי למזרח, נסעתי למדבר, עשיתי מדיטציות, דיברתי עם חברות שלי, ועדיין - אני לא מצליחה להחליט :(

בעניין הקראש, פשוט יש לי פחד עצום שאני הולכת לפרק שותפות מוצלחת שנבנתה בקושי רב (כמו שאמרתי בהתחלה, לשנינו אין משפחות. לשנינו גם לא היו מערכות יחסים לפני. אנחנו לא כאלה טובים באהבה). וכל זה כי פגשתי במישהו שעורר בי משהו שאולי אני צריכה ללמוד לעורר בעצמי, אבל אני פשוט לא מצליחה להפסיק לדמיין איך זה יהיה איתו. אז חרף הנסיון שלי לא לעשות קישור בין שני הדברים האלה, אני מתקשה להשאיר את הפוקוס על הבית.

ואני לא רוצה לעשות ילד עם הומו, חמוד ככל שיהיה. כל החיים חלמתי למצוא מקום שבו ארגיש בבית, כי לא היה לי את זה. ועל כן ההתלבטות. בתוך הזוגיות הזו, אני יכולה להיות מי שאני, הוא מקבל אותי ולא שופט. הבעיה היא שאני לא מתה על מי שאני - אני לא עושה את מה שהייתי רוצה, אני לא חיה את החלומות שלי בכל הכח. אני חוששת שבדינמיקה שלנו זה לא הולך להשתנות כי בחרתי בגבר די מנומנם, על כל היתרונות של זה, כן? אבל אולי זו בעצם מי שאני באמת, ואני צריכה להשלים עם זה ולהפסיק לחפש משהו אחר.

ועוד משהו

אני מעריכה את ההשקעה שלך בתשובות ומסכימה עם הרבה ממה שאת אומרת. אם אני מצטיירת כמתגוננת זה כי קצת קשה לשמוע, אבל אני מקשיבה וייקח לי רגע לעכל. אז תודה.

מסכימה עם הכל , פרט ל"יש לך זמן"

נכון שמסביבנו הרבה נשים יולדות גם בגיל 40.
אבל זה לא פשוט בכלל, זה לרוב כרוך בהמון טיפולים והמון סבל.... אני רואה סביבי כל כך הרבה כאלו.... ולעבור את זה לבד, זה בכלל מטורף.

וגם , לדעתי לפחות, ברגע שחושבים על ילד, אוטומטית צריך כבר לחשוב על הילד הבא. ולהכניס את זה לשיקול הזמן.

גיל 34 זה לגמרי הגיל שבו צריך כבר להתחיל להתניע את המערכת אם זה הכיוון ולא להיות שאננים שיש זמן.

shirael

New member
את צודקת כמובן אבל

יש כאן דקויות. קבלי סיפור:
&nbsp
יש לי מוח מאוד פעיל, ואחרי שבמשך המון שנים חיפשתי אהבה ללא הצלחה, התחלתי (בעידודה של אמא שלי) לדאוג. גיל 30 הגיע ועבר, 31, 32, 33... אמא מתחילה להשאיר לי כשאני מגיעה לביקור כתבות על הקפאת ביציות... והיא מתפרצת לדלת פתוחה כי אני כבר באמת מודאגת בעצמי.
&nbsp
הבעיה היא שהדאגה הזו היא מקל בגלגלים. הייתי באיזה פסטיבל באשרם במדבר, הכרתי שם בחור - מה זה, מתנהג עם האחיינית שלו דבש, בעל עסק, מלא שרירים, סגור על עצמו, ומת, מת למשפחה וילדים. נדלק עלי ואני זורמת. זה הרי מה שאני רוצה, לא? אבל הרגשתי לידו לא נכון. הרגשתי שהוא כמו שור בחנות חרסינה, שאנחנו מעולמות אחרים לגמרי. הייתי בסביבתו במשך הפסטיבל אבל בסופו הכרתי שם מישהו אחר, שלא התאים למערכת יחסים בכלל (ואכן לא היתה כזו), אבל השיחות איתו העיפו את שנינו לשמיים, והמשיכה היתה אדירה, והחיבור כל כך נכון. הוא הזכיר לי על מה הייתי מוכנה לוותר כשהכרחתי את עצמי לבלות עם הבחור הראשון. מצחיק, זה קצת כמו הסיפור של פותחת השרשור, רק בפרספקטיבה של יומיים. בכל אופן, אני ראיתי את זה כשיעור - המטרות שלנו יכולות להרוס לנו אם אנחנו כרוכים סביבן חזק מדי.
&nbsp
המחשבה הזו של "צריך להתכוונן לילדים כי הזמן הולך וקצר" - היא לא שגויה עובדתית, ובהחלט נכון להיות איתה ולא ליפול לשאננות ולכוון איזשהו תדר לכיוון הזה, אבל בדיוק בגלל זה גם כל כך קל להתבלבל ולהתחיל לרבע מעגלים ולאלץ את המציאות להידחס לקובייה שיצרנו.
&nbsp
את החודשים הבאים העברתי במחשבה על השיעור הזה, ועשיתי הפרדה - החלטתי שאני לא מעמיסה את הרצון בילדים על החיפוש של בן זוג, אפילו בחרתי לי את ההומו שמבחינתי יהיה האבא המושלם מבין חבריי, קבעתי לי דד ליין שמעבר לו אפסיק לחכות ואלך לעשות ילד, וחזרתי לחפש ולהאמין שאמצא.
&nbsp
בפסטיבל הבא באותו מקום, חצי שנה אחר כך, הכרתי את בעלי.
&nbsp

זה בדיוק מה שכתבתי לה גם....

לחפש בן זוג עם לחץ של שעון ביולוגי זה מתכון לאסון.
בדיוק 2 שורות מתחתייך כתבתי לה גם, שתלך למצוא מישהו להורות משותפת ... רק ככה אפשר לחפש בן זוג בנחת.

ואני חושבת שגם אישה צעירה עם ילד או אפילו שניים יכולה למצוא אהבה טובה ונכונה.
כשהבחירה מגיעה ממקום רגוע ונקי, היא לרוב נכונה יותר.

בכנות? עדיף לך לעשות ילד לבד אם זו גישתך.

לעשות ילד משותף עם אדם שאת מראש מגדירה כ"מקסימום ניפרד" זה מתכון לאסון.
ילד זה לצעצוע.
תסתכלי בפורום הזה ותראי שבסוף כל מי שיש לו ילדים, זו ההתחבטות הראשונה שלו.... מה יהיה איתם? איך אשבור את עולמם? איך אנפץ להם את הבועה?
ואנשים נתקעים שנים על גבי שנים במערכות יחסים רעות כדי לא לפגוע בילדים.
ולפעמים זה הרסני לילדים, ולפעמים זה באמת עדיף לילדים אבל הרסני לבן אדם.

היום, כשאת עדיין ללא ילדים, את עדיין יכולה לתעדף את עצמך במקום הגבוה ביותר.
ברגע שיש לך ילד- האופציה הזו פגה. הילד במקום ראשון ואת במקום השני. כל החלטה היא קודם כל מהפריזמה של הילד.

אם לא נראה לך שזה הבחור בשבילך, ואת בכל זאת רוצה ילד, ואת גם רוצה שיהיה לו אבא-סבבה, לכי חפשי לך מישהו להורות משותפת, שמוגדרת מראש בצורה ברורה...... הילד לא יפגע אלא רק יהנה, ואת תהיי חופשיה להמשיך לחפש לך אהבה אמיתית ואת הילד הבא כבר תעשי עם בעל שאין לגביו סימני שאלה.

פחד הוא מנגנון הגנה שבזכותו האנושות שרדה...

מדברים הרבה בגנותו של הפחד.
אבל יש לו גם תפקיד מאוד חשוב בחיים שלנו...... והוא סוג של בלם חיובי בהרבה סיטואציות.

דמיינו את הלמבורגיני הכי שווה ומשוכללת, רק שאין לה ברקסים.....

את חייבת להחליט החלטות הרות גורל עם עצמך מול מטפלת

את נמצאת בדיוק בצומת הזו שכל אלה שאומללים בחיי הנישואים כתוצאה מבחירות לא נכונות היו מתים להתחלף איתך.
אנשים מתחתנים מהרבה סיבות. רצון להשתייכות משפחתית, חברות, נוחות, הרגל , תשוקה ואהבה שהופכים אחר כך להרגל ועוד.
את עושה לעצמך רציונילזיציה למה לא להפרד , אבל בשורה התחתונה את לא רוצה להתחייב ועל אף רצונו העז של בן זוגך לעשות ילדים ולהפוך למשפחה את מתה מפחד כי זה הקש האחרון שמחזיק אותך להיות בעלת השליטה האם לעזוב או להשאר. ברגע שיהיה ילד, זה יהיה הרבה יותר קשה. תאמיני לי.
אם היית בעלת תשוקה להיות אמא לא משנה מה, הייתי מייעץ לך קודם להפוך לאמא ואחר כך להחליט איך להמשיך בחייך.
אבל לא ניראה שזה מושך אותך. ניראה שאת פשוט מרגישה לא נעים שאת לא מספקת את רצונותיו של בעלך. לא עושה מה שמצופה ממך מהחברה.
הבחור הזה שנדלקת עליו. הוא לא הנושא והוא לא החשוב בסיפור. הוא בהחלט לא צריך להיות הטריגר לעזיבה. הוא צריך להיות מראה לפנים שאת לא מרוצה מהקשר.
אני חושב שזה הזמן לברר עם עצמך בטיפול רציני לאן את הולכת. חשוב שתערבי בהמשך את בן זוגך כי ניראה שהוא חושב שאת באותו ראש איתו. אבל כניראה שהוא מבזבז את זמנו עם אשה שלא יכולה להחליט לאן להתקדם בחייה.
תטפלי בעצמך. זה הצומת. אל תבחרי נתיב לפני שתקבלי הדרכה
בהצלחה

יש לי כל כך הרבה להגיד

אבל כל כך מעט זמן לכתוב

אז אומר מעט (את דעתי כמובן):
1) כלל 1 - הולכת אחרי עינייך (ולא רק עיני בשר): את תכשלי בזה.
2) כלל 2 - אם מצאת טוב אל תחפשי טוב יותר.
3) נישואים - בונים. איך? עם הדרכה.
4) יש להביט פנימה - קרי לתוך התא המשפחתי שלך.
5) שנתיים של משברים מבלי לגשת לבקש עזרה והכוונה - יוצרת כדור שלג שקשה לעצור אותו.
6) יש לגשת לייעוץ, הכוונה וטיפול - כלומר - למצות הכל, לפני שמחליטים החלטה משמעותית כזו. כשאני אומר יש לגשת - זה אומר שניכם. טיפול פרטני וזוגי, וכמה שיותר מהר כן ייטב לכם (אין מי שלא זקוק ללמוד להכין שיעורים ולהתייעץ לפני ואחרי הנישואין).
7) לסיום טיפ ראשון...נגמר לי הזמן.
&nbsp
שאלות?
דברי איתי (יש תיבת מסרים)...

מריוס זכריה

Member
מנהל
את מצטרפת למועדון מאוד גדול ורחב

מועדון הנשים שבחרו גבר פשרה, או גבר "נהדר חוץ מ-X"

אין בעיה לבחור בגבר שהוא "נהדר חוץ מ-X" - בתנאי שה X הוא כזה שניתן להתפשר עליו במאמץ סביר. (ולא משנה אם X זה סקס, השכלה, חוש הומור או אנרגיה)

ה"חוץ מ-X" של בן זוגך איננו בגדר פשרה סבירה בשבילך - והא ראייה - הנה את כאן כותבת מתוסכלת וכואבת.

אז עכשיו שתי אפשרויות:
- להצטרף למועדון המתפשרות/עייפות מחיפוש/פוחדות לאבד" - מועדון עצוב וקשה
- או לקחת סיכון ולשלם מחיר ולחתור באומץ לאושר שלך, כמיטב יכולתך.

״מועדון עצוב וקשה״

האם הוא קשה ועצוב יותר ממועדון האנשים הבודדים שנשארים לבד ומחפשים כל החיים משהו שהם לא מוצאים?
אני לא יודעת.
בהתחשב בזה שהמצב הקיים הוא אמנם במובן מסוים פשרה, אבל פשרה לא רעה, נעימה ודי מנחמת.

אני שואלת שוב ושוב כי אני באמת תוהה אם ההידלקות המוגזמת שלי על מישהו שאני לא מכירה לא משבשת את כל המנגון שלי וגורמת לי לעשות טעות שאני אתחרט עליה עוד הרבה הרבה זמן.

אני מניחה שמכיוון שמעולם לא הרגשתי את סוג האהבה ששירה ואתה מדברים עליה, אני תוהה אם היא בכלל יכולה לקרות (לי). וגם אם כן, עד כמה אוכל לחתור באומץ להשיג אותה ממקום לחוץ של מישהי שיודעת שהזמן שלה אוזל, מכל מיני בחינות.

לדעתי כן

כי לבד אין משמעו בדידות או חיפוש כל החיים "משהו שאני לא מוצאת". הוא גם לא צורת קיום זמנית שיש לברוח ממנה אל מצב "נורמלי" של זוגיות. הוא מצב של קיום שאני חושבת שהכרחי להכיר ולחיות בו בטוב.

אני חיה לבד ולא מרגישה בדידות, יש לי עולם עשיר ורשתות תמיכה של חברות, חברים ומשפחה. בעבר כן חשתי בודדה, כשהייתי לבד או בקשרים עם גברים מסוימים כן. היום לא. זו תוצאה של טיפול פסיכולוגי מעולה ולא קל, שהפך אותי בת הזוג של עצמי. קודם כל. יכול להיות שבזמן מסוים יהיה לי בן זוג. לא יודעת. עד אז וללא קשר, אני חיה את החיים במלואם. ואני חושבת שתמיד זה יהיה כך כי אני כבר לא תלויה בחיים עם גבר כדי לחיות היטב, להיבחר על ידי מישהו כדי להרגיש ראויה, ולא להיות לבד. בחרתי אני במקום זאת. בעצמי. וזה ממש לא מובן מאליו, עובדה שזה לקח לי למעלה מ-40 שנה להרגיש כך.

ואני לא מעוניינת להרחיב יותר בנושא הזוגי רק לומר באופן כללי שלראשונה גם בגיל 40 ומשהו הבנתי מהו קשר אוהב ובריא עם גבר, שלפני כן לא הייתי מסוגלת לקיים בגלל שק של בעיות שסחבתי מאז הילדות. ללא הבירור המעמיק והקשר שעשיתי, לא הייתי במקום שאני נמצאת בו בחיים. וזה כולל את כל סוגי הקשרים עם הסביבה.

אני גם מציעה לחשוב טוב טוב על הורות. למזלי הבנתי שאני אלהורית, לפני שעשיתי את הטעות הגורלית של לעשות ילדים ללא תשוקה אמיתית להורות, שמעולם לא היתה לי, למרות רעשי הרקע הבלתי של הנורמות החברתיות.

למעלה