מתקרבים לגיל 18....

האר

New member
מתקרבים לגיל 18....

מפציעה מדי פעם... הגדול מבין 2 המאובחנים שלנו מתקרב בצעדי ענק לגיל 18. מדובר על נער שאובחן בגיל 2.5 כ- PDD_NOS וכיום עם כל הטיפיקליות שבו עולה לכתה י"ב בתיכון רגיל לחלוטין. תלמיד מוצלח שעל פניו הקשיים לא נראים לעין, אך מי שמבין ומי שצמוד אליו יכול להרגיש בשונות. קבל פטור משירות צבאי (שבאמת לא מתאים לו), והפסיכיאטר עשה עבודה יפה כשהסביר לו מדוע עדיף לו לא להתעקש על המערכת הצבאית ולחשוב על אפשרויות אחרות לתרומה. חיצונית - קשה לעלות עליו. השאלות שלי הן מה קורה איתו אחרי גיל 18 - האם הוא מפסיק לקבל את הקצבה מהביטוח הלאומי, ואם כן למה? האם משהו מצפה שהוא יצא עכשיו לעבוד? לא מן הראוי שיסייעו לו בלימודי מקצוע או כדו'.... מעבר לזאת - כיום הוא נמצא בטיפול אצל עו"ס המתמחה בנוער PDD בכדי להכין אותו טוב יותר לחיים ולסמלץ איתו סיטואציות חברתיות שונות, וכן לסייע לו בכפיתיות שמלווה אותו בשנה האחרונה. מה דינם של טיפולים אלו? האם הוא כבר לא זכאי להשתתפות? מה קורה בנושא נהיגה - האם יש בעיה שיוציא רשיון? כנהגת אני חושבת שהוא דווקא יהיה נהג זהיר יותר מאחרים אך האם האבחון מונע ממנו אפשרות לקבלת רשיון. בקיצור - מי יכול לענות לנו על כל הסוגיות המתעוררות לאחר גיל 18?
תודה, האר.

TikvaBonneh

New member
תשובות

1. קצבה מהביטוח הלאומי - זו קיצבת ילד נכה. יש להגיש בקשה לקיצבת נכות כללית וקיצבת שרותים מיוחדים.
2. סיוע בלימודי מקצוע: יש זכאות מביטוח לאומי.
3. רישיון : אם הרופא שלו מאשר, אז אין בעיה. אחרת הוא צריך ועדה רפואית של המכון לבטיחות בדרכים.

dina199

New member
האם הוא חושב כל התנדבות

לצבא או שירות לאומי ?
לגבי נהיגה - אין בטופס שאלה על אוטיזם. יש שאלות על טיפול פסיכולוגי ותרופות.
הבת שלי לוקחת תרופות , הטופס הלך לאישור במחוז והיא קיבלה אישור.

schlomitsmile

Member
מנהל
מגיל 18 הוא נחשב לבוגר מצד אחד לא זכאי לכל ההטבות שילדים אוטיסטים מקבלים
(כאמור: קיצבה- אם הוא מעונין בקיצבה שתגיע לחשבונו,
הוא צריך להגיש תביעה לקיצבת נכות כללית,
להוכיח אי יכולת השתכרות בשל האוטיזם).
שלל טיפולים שילדים מקבלים, בוגרים לא זכאים להם.

יש מוסדות השכלה גבוהה שמנסים לתת מענים לסטודנטים מאובחנים.
יש מקומות (בית אחד, מרפאת קשת בתה"ש) שנותנים ליווי בעולם התעסוקה,
הדרכה לבני המשפחה/זוג, טיפולים רגשיים ועוד.

מצד שני- זה הזמן שלו להחליט ולבחור לאן מועדות פניו

האם הוא רוצה להתנדב לצה"ל?
אולי לשירות לאומי? (זה מה שבכורי יעשה כנראה)
אולי ללמוד? מה?
אולי לעבוד?
בקיצור- "עוף גוזל" רק שבמקרה שלנו,
הוא צריך ליווי קרוב של ההורים בשעורי התעופה

האר

New member
קצת תמוה

לפי דבריך החל מגיל 18 המערכת רואה אותו כ"חלק" (בקמץ) ? כאילו כל הקשיים מתאדים ביום הזה, ומכאן ואילך עליו להתמודד ללא כל סיוע? באופן אישי אני כבר יכולה לומר לך שבמקרה שלנו הוא ימשיך לקבל את הטיפול הרגשי גם אם אצטרך לשלם עליו בצורה מלאה. אבל האם זה שאנחנו נלחמים בשיניים (כל השנים...) לסייע לו להשתלב בחברה הרגילה כדי שלעולם לא יצטרך להיות לנטל על החברה - עלינו להתמודד עם הטיפולים והעלויות לבד? אין שום סיוע / הטבה לנער מאובחן "רק" בגלל שזכה לעבור את משוכת ה-18?

dina199

New member
אפילו עד גיל 18 לא תמיד היה.

עד פסיקת בג"ץ הביטוח הלאומי היה מסרב לתת קצבה ל'תפקוד גבוה' .
ועד לפני לא הרבה זמן קופות חולים לא הכירו בא"סים 'כמו סומטים' ולא נתנו טיפולים בכלל.

schlomitsmile

Member
מנהל
את צודקת מגיל 18 המערכת לא רואה אותו.
כולם עסוקים בילדים אוטיסטים,
ומכלמיני סיבות, מתעלמים מאוטיסטים בוגרים.

למעלה