מתקפלים מארץ הקודש

eyshap

New member
מתקפלים מארץ הקודש

אני עוזב בקרוב את ישראל לכמה שנים. רציתי לשאלו מנסיונכם איל דברים אני צריך לסגור, חוץ מחשבון הבנק וסידור העניינים מול ביטוח לאומי. מה למשל עושים עם הכתובת שלי?

berlinale

New member
חפש בארכיון הפורום

בכל מקרה, העצה הכללית היא להעביר את הכתובת הרשמית במשרד הפנים לכתובת של אנשים שניתן לסמוך עליהם שאם יתקבל דואר חשוב הם יודיעו לך מיד (לדוגמה: ההורים); מעבר לכך, כדאי מאוד לוודא, אם אתה רשום כחייל מילואים, שקצינת הקישור שלך יודעת שעזבת את הארץ; ובגלל שהן בדרך כלל מסרבות להכניס את זה לראש, גם לוודא שהכתובת שיש להם (בצבא) היא הכתובת של ההורים, שיוכלו להודיע לך אם פתאום קיבלת צו מילואים, כדי שתוכל לצרוח עליה בטלפון מחו"ל. מעבר לזה? לטפל בענייני חשבון בנק (למשל, לתת למישהו שאתה סומך עליו ייפוי כוח שיטפל בעניינים דחופים שמתעוררים מול הבנק); לוודא שהוראות קבע שונות מתבטלות ושהגורמים שדורשים אותן יודעים שזה בגלל שאתה עוזב את הארץ - אם יש לך עדיין חוב מולם, לסגור אותו לפני שהוא יצבור ריבית/קנסות.

אה... קצינת מילואים... bless them

שלי עוד מדי פעם שולחת צווים רק כדי לשמור על קשר. אני זוכר פעם שהתקשרתי אליהם, אמרתי להם שאני בלונדון, הקצינה אמרה לי "אתה בארץ, המחשב אומר שאתה בארץ" אמרתי לה שתמסור ד"ש למחשב אבל אני בלונדון. קצינה: "מתי אתה נוסע ללונדון" רדגאסט:"אני כבר נמצא בלונדון" קצינה: "באמת?" רדגאסט :"באמת" קצינה: "יש לך איזה הוכחה שאתה בלונדון?" רדגאסט: "את רוצה להתקשר אלי חזרה למספר בלונדון?" קצינה :"אני לא יכולה לעשות מפה טלפונים מחו"ל, אתה לא יכול לשלוח לי משהו?" רדגאסט :"מה את רוצה? מחזיק מפתחות סוביניר שכתוב עליו I Love London?"

Woking

New member
מוכר

לפני שעזבתי את ישראל קפצתי לביקור ביחידה באופן אישי. הלכתי לשלישה, והודעתי שאני נוסע עם תאריך חזרה לא ידוע. היא אמרה טוב. אמנם צו מילואים אמנם לא קיבלתי, אבל כמו כל שנה קיבלתי טופס לעדכון פרטים. אז בביקור הבא בארץ כתבתי להם מכתב והסברתי להם שאני חי בחו"ל ללא כוונות לחזור. כמובן שכעבור שנה שוב קיבלתי את אותו הטופס, אז אמרתי אוקיי, ונתתי להם את כל הפרטים המעודכנים ביותר כולל כתובת וטלפון בממלכה המאוחדת. מאז לא שמעתי מהם.

נצר1

New member
ואנחנו נפתרנו מהקרציה

רק כשפורץ נחמד פרץ לנו הביתה וגנב את הסלולרים הישראלים. אני בטוחה שהוא מצטער על היום שהוא עשה את זה כי הקצינת קישור הנודניקית של בעלי היתה מתקשרת לפחות פעם בחודש ולא עזר כמה שצעקנו עליה ומה שלא אמרנו...

eyshap

New member
אולי אבא שלי יחליף אותי במילואים

אם הם ימשיכו לרדוף אחרי, אולי נעשה החלפה. בכל מקרה עשיתימספיק מילואים בשנים האחרונות בשביל הרבה זמן... השאלה הגדולה מה יעשה הבנק שלי בלי ההתכתבות המטורפת והחד צדדית שהוא כל כך אוהב.

אלוניס

New member
הבנק

לכל בנק יש כיום אתר ברשת. בקש, אם עדיין אין לך, הרשמה לאתר. באתר בדרך כלל אפשר לראות דואר ובחלק מהמקרים אפשר להודיע בסניף שאם אתה פותח את הדואר ברשת אתה מבקש שלא ישלחו אותו גם לתיבה פיזית. אותו כנ"ל עם חברת האשראי שלך וחברת הסלולרי למשל. חלקן אף מעודדות "פטור מדואר" - שווה לברר. אם אין כתובת של הורים או מישהו אחר שאפשר לסמוך עליו שלא יחטט בעניינך - אפשר לפתוח תא דואר ולהודיע על השינוי לכל מי שאתה מקבל ממנו דואר. תעשה בחודש הקרוב מעקב על כל דבר דואר שמגיע ותחליט לבד מה החשיבות. תא דואר מאפשר לבדוק פעם בכמה חודשים ובמכה למיין שטויות. כדי לחסוך טרטורי מול משרדי ממשלה למיניהם אפשר להוריד טופס שינוי כתובת למשלוח דברי דואר באתר של משרד הפנים. הם נותנים את הכתובת הזאת הלאה לכל משרד ממשלתי שרוצה לשלוח לך משהו.

למעלה