מתקן לבקבוק מים

cocus

New member
מתקן לבקבוק מים

יש לי מתקן לבקבוק מים שמחובר לשילדה עם 2 ברגים. בורג אחד נשבר, וחציו נשאר בתוך השילדה - כך שאיני יכול עכשיו לשים בורג אחר במקומו. השקע של ההברגה "סתום". יש אפשרות לשחרר את הבורג משם? כעת אני משתמש באזיקון להידוק המתקן, אבל אני מחפש פיתרון קצת יותר מקצועי. רעיונות?

cocus

New member
איך?

עם מקדחה רגילה שמיועדת לקיר....? זה יעזור?

יעקב 471

New member
צריך הרבה סבלנות לעסק הזה

לפני שאתה מתחיל תתיז קצת WD 40 ותן לחומר לעבוד שעה . אני מניח שהבורג הוא 5ממ'. אתה צריך להתחיל לקדוח עם מקדחה של 2ממ' ולהקפיד עד כמה שניתן שהחור הראשון שאתה קודח יהיה באמצע הבורג השבור. אם הצלחת תתחיל להגדיל בהדרגה את קוטר המקדח כל פעם ב-0.5 ממ' . כשתגיע ל-3.5ממ' תוכל להכניס מברג או משהו חד אחר ולנסות לסובב את הבורג כל פעם קצת ימינה ושמאלה ועם WD 40 עד שהוא יכנע. ואני אומר לך שוב , שים לב שהקדח הראשון יהיה באמצע עד כמה שאפשר. ועוד משהו, אם אתה מרגיש באיזהשהו שלב שהבורג מסתובב יחד עם המקדח תעצור ,שחרר את המקדח מהמקדחה ותנסה בעדינות עם המקדח לסובב את הבורג, וכן, אתה יכול לעבוד עם מקדחה רגילה אבל אני מראש אומר לך שאם אתה לא בטוח שאתה יכול לבצע את זה לבד תן למישהו מיומן. ושוב: סבלנות והרבה

yuvalbike

New member
מה שאמתה נכון אבל....

אחרי שהצעתה לו לקדוח את הבורג יש ברגים מיוחדים עם הברגה הפוכה שמתברגים לתוך הבורג התקוע ומוציאים אותו החוצה במקום להסתבך עם מברג.. יובל

andnem

New member
תלוי אם שארית הבורג בולטת מההברזה

אם כן, אפשר לנסות לחתוך חריץ עמוק ככל האפשר בעזרת פצירת מחט ולהוציא את הבורג עם מברג שטוח דק. כמובן, לפני שמוציאים בורג, כדאי להשפריץ WD-40 ולהמתין כשעה. אם הולכים על קדיחת הבורג, כדאי לסמן את הבמרכז עם מדגש, כך שהמקדח לא יברח הצידה בהתחלה.

יעקב 471

New member
יצאתי מתוך הנחה שהבורג

לא בולט . ברור שאם הוא בולט מעט אז כל הענין פשוט יותר. לגבי בורג עם הברגה הפוכה , זה לא המקרה המתאים מכמה סיבות. בשביל להכניס בורג עם הברגה הפוכה, ואני יוצא מתוך הנחה שהוא ישיג בורג כזה בקוטר קטן של נניח 2-3 ממ' הרי קודם כל הוא צריך מברז הפוך, וזה סיפור לא זול ודורש רמת מיומנות מעל הממוצע ע"מ לבצע זאת. אני עדיין חושב שאם הבורג שקוע אז מה שהצעתי זה הצ'אנס היחיד הריאלי להוציא אותו.

cocus

New member
נשמע מסובך....

בנוגע ל-WD40, אני רוצה להבהיר שאין שם חלודה או משהו, הבורג סתם תקוע. והור לא בולט החוצה, אחרת הייתי יכולה לסובב אותו עם פלייר או משהו. הבורג כמדומני עשוי מברזל, אני לא חייב מַקדֶחַ מיוחד בשביל שאני אוכל להזיז לו במשהו? או שעדיף פשוט להישאר עם האזיקון מאשר לשבור את האופניים?

nintense

New member
תקדח עם מקדח לברזל...

סביר להניח שבשלב הקדיחה הראשוני הבורג ייכנס לתוך השלדה וייפול בפנים. כדי להוציא אותו בד"ב צריך לפרק את הציר המרכזי.

למעלה