|מתפרץ|

|מתפרץ|

סליחה על ההתפרצות, אבל גם ראיתי שדברתם על SMSים וגם הייתי חייב לשתף עוד אחד או שניים (או שבעים...) ב... לא משנה, תחליטו לבד. אגב, נעים מאד, אני יצור מקומי... שלחתי לך היום הודעה מסתללרת. מפלאי הטכנולוגיה... כתבתי לך "בואי נתחתן כבר וזהו..." כתבת לי בחזרה "מה אני אמורה לעשות כעת?" "לפתוח יומן" עניתי. אני יודע שאני טוחן מים. אני יודע שלא נח לך המצב הזה. כבר טרחת והסברת לי אתמול שכרגע לא נראה לך שאנחנו מתאימים. אפילו מזה לא הופתעתי. לא בגלל שנפרדנו כבר לפני שבוע. אפילו לא מפני שבשיחת הטלפון הראשונה שלנו, עוד בטרם נפגשנו, אמרת לי את אותו הדבר, אם אינני טועה באותן מילים בדיוק... לא הופתעתי מכך משום שזה מצב כמעט מגדרי בתורת הקבוצות, של קבוצת ה"רווקות מתבגרות". אמנם, מי אני שאתוכח עם אלה הטוענות שאצל גברים זה אותו דבר. אני יודע על עצמי בלבד. לא יצא לי לצאת עם הרבה גברים כך שאיני יודע ממש איך זה הולך אצל גברים אחרים. אני יודע כמה דברים על עצמי ואת כל השאר על נשים... ובכל זאת, למרות שלא הופתעתי ולמרות שאני יודע שאת תמשיכי לחשוב שאיננו מתאימים אמשיך ואומר את דברי. סביר להניח שלא תקראי את הדברים הללו אפילו, אבל בכל זאת אני כותב לך. אני מאמין שבאיזשהו מקום הדברים יתגלגלו לאזנך או ללבך ולו בתחושה בלבד... אמנם שאלתי אותך אתמול את השאלה הזאת, אבל אני חוזר ושואל אותה גם כאן. אם את כל כך משוכנעת שזה לא זה, מדוע התקשרת אתמול? אמנם היה לך תירוץ סביר לגבי אתמול, אבל שלשום? ולפני שלשום? ובמוצאי שבת? אם כל כך מבורר לך הענין הזה, מדוע אני לא מרגיש שאת משדרת כך? למרות שאת אומרת את זה בצורה כל כך נחרצת... אמנם את מסבירה שזה קשה לאחר הקשר שהיה לך איתי ככה להתנתק בפתאומיות, אבל כדאי שתסבירי לי את זה בצורה יותר משכנעת. משום שאם היה לך כזה ברור שזה לא זה לא היית מתקשרת כך פעם אחר פעם "רק לומר לילה טוב כי ככה הלב שלי אמר לי" וכיוצא בזה... היה לך טוב איתי. כך את טוענת. אם היית צריכה לבחור בין הבחורים שיצאת איתם, ויצאת עם הרבה, אין לך ספק שהיית בוחרת להתחתן איתי. זאת אמרת לא לי בלבד. ואף על פי כן את לא יכולה. את לא מרגישה ש"זה זה". את יכולה להצביע על כל הדברים הטובים שמצאת בי ובקשר שהיה בינינו. את יכולה לספר לי כמה שהיה לך נח איתי וכמה היית יכולה להיות את ללא מסכים וללא מסכות, ואף על פי כן "זה לא זה". מדוע? כי את "לא מרגישה את זה"... שאלת לא אחת את אחותי ועוד כל מיני נשים נשואות איך יודעים ש"זה זה"? "לא יודעים..." הן הסבירו לך, פשוט רואים שיש התאמה, יש תקשורת טובה, יש רצון טוב והבנה, יש נכונות ללכת לקראת משני הצדדים... אז אפשר להתחיל לבנות זוגיות טובה. אבל אז מצאת לעצמך דרך אחרת לומר את ה"לא" המדובר. "אני לא מרגישה משיכה ואני לא מרגישה שאני מתלהבת..." אמרת לי. שאלתי אותך אם את מרגישה דחיה. אמרת לי שלא. אמנם ניסית להגביל את ה"אי דחיה" הזאת לחיבוק בלבד. אמרת לי שאת לא רואה את עצמך מנשקת אותי. שזה דוחה אותך המחשבה על כך (כיאה לדתיים טובים - אנחנו, הרי, שומרים נגיעה). אבל לדעתי זה היה סתם תירוץ. ותסלחי לי על הפקפוק שאני מטיל בדבריך... גם על ההתלהבות אני יכול לענות לך את אותו דבר שעניתי לך לגבי "איך יודעים שזה זה...". אומר לך יותר מזה - בעצם מצאת הגדרה יותר נוחה בשבילך לומר לעצמך בדיוק מה שאמרת לפני כן - שאת לא מרגישה ש"זה זה"...

|המשך|

את סבורה, מן הסתם, שאני מיד התלהבתי. את משוכנעת שאני מיד נמשכתי אליך. אמנם הבהרתי לך שזה לא היה כך, אולם עושה רושם שלא ממש האמנת לי... אז בואי נעשה סדר בענינים - אם הייתי חפץ הייתי מוצא הרבה דברים חיצוניים שלא ממש התאימו לי כשנפגשנו לראשונה. אבל לא ממש חפצתי בזה. משום שאיני חפץ למצוא מישהי למפגשים מיניים אלא מישהי ליצור איתה זוגיות. להקים איתה בית. לבנות איתה חיים. וכשיוצרים זוגיות מסתכלים על הבן אדם העומד מולך ולא על הבשר העוטף אותו. אז נכון שכשראיתי אותך לא מיד התלהבתי מהצורה החיצונית ומהמראה הכללי והפרטי, אבל העמדתי את עצמי במקום מאד ברור - כל עוד אין דחיה פיזית, זה לא מה שישפיע. ואכן, דחיה לא היתה. ואכן מצדי היה ברור שממשיכים... אם את שואלת אותי, לו הייתי פותח בוטיק לא הייתי בוחר בך כדוגמנית בית... אולם הייתי בוחר אותה יחד איתך, ברצון... לך כל הזמן היו ספקות. גם לי. כבר אמרתי לך שכל הספקות שיש לך וכל הקשיים שיש לך, קיימים אצלי בדיוק באותה רמה ובאותו מינון עד דק. את רגישה לפרטים קטנים, חיצוניים ופנימיים. כך גם אני. ההבדל הוא שאת כל הספקות והקשיים והחששות שהיו לי הכנסתי כמו שהן לתוך שק גדול, קשרתי אותו הדק היטב והנחתי אותו בצד. משום שאחרת אי אפשר להתקדם לשום מקום... דברנו על דברים שמפריעים. הבעתי נכונות אפילו לשנות דברים מסויימים. אני בדרך כלל מוותר בדברים שאינם עומדים מול עקרונות ממש ממש חשובים. אני סבור שגם את תודי שאני בן אדם די נח. אז מה? בגלל שאין את ההתלהבות ואין את המשיכה הגדולה לה ציפית את מחליטה שזהו? שזה לא בשבילך? זה הרי ברור לי הדבר הזה - את מחפשת מישהו שיענה על כל ההגדרות ועל כל הדברים שהקשר בינינו הציב בפניך, אבל שיהיה לך בנוסף על כך את המשיכה וההתלהבות. את מצפה למצוא אותי משודרג... אז יש לי חדשות בשבילך - את לא תמצאי. כי אין כמוני. לא. האמירה הזאת לא שחצנית ולא באה מתוך יוהרה, היא אמירה מאד לאקונית עובדתית שבאה מתוך ידיעה ברורה - אין שני אנשים שהם בדיוק אותו דבר. יש אחד שהוא מוסיקלי יותר ואחד שהוא עשיר יותר, אחד שהוא צנוע יותר ואחד שהוא חכם יותר - וכל אחד בתחומי ההתעניינות שלו ותכונות הנפש המיוחדות לו ורק לו בלבד במיזוג מושלם בשבילו בלבד. אי אפשר להשוות בין שני אנשים משום שהם מראש בלתי שווים ואפילו בלתי דומים. אז הייתי מבין אם היית אומרת לי שהקשר ביניו לא היה בריא והוא יצר רק קשיים לשנינו או לאחד/ת מאיתנו, אבל את בפירוש לא אמרת זאת. את מזכירה שוב ושוב כמה שהקשר היה בריא, כמה שהוא צמח טוב, שאפילו הלבטים שהיו בהתחלה נבעו ממקום בריא ויציב. אז מה את מצפה? למצוא מישהו שתהיה לך איתו את אותה רמת תקשורת כמו שהיתה לך איתי ואת אותם הדברים והמקומות ואותן רגישויות שמצאת בי אבל שבפרט הזה יהיה שונה ממני? שתוכלי להגיד שמצאת יצור משודרג? את זה אני מבטיח לך שלא תמצאי כי אני חד פעמי. יצור מקומי. עבודת יד. אין החלפות ואין החזרות... יקירתי, אהובתי, כל כך צר לי שאת כה עיקשת. כה כואב לי התיסבוך הזה שאליו נשאבת וכה התמכרת לו. את סתם מקשה על עצמך ועלי... אין ולא יהיה בנמצא מישהו שיתאים לך בכל צעד ושעל שלך. בשביל זה לא צריך בן זוג, בשביל זה צריך מראה. אבל מראה לא תוכל להביא את עצמה לזוגיות. היא תצטרך לקבל הכל ממך ולא תתן לך דבר... כשבוחרים בן זוג לחיים, המשימה היא למצוא מישהו שידבר בשפה שלך, שיאהב את תכונות הנפש שלך ואת תאהבי את תכונותיו הוא, שיהיה לו מקום בשבילך ושיהיה לך מקום בשבילו. זה הכל. כשהתכונות הללו נמצאות בזוגיות ברמה הבסיסית משם אפשר להתחיל לבנות ולהתפתח ולפרוח. אי אפשר לבוא לקשר טרי ולצפות שיהיה כמו קשר בן כמה שנים. ולא לך ולא לי יש את הכמה שנים הללו בשביל לנסות לראות מה יהיה אם... דומה שאין טעם בנסיון להסביר שוב ושוב מה שאמרתי לך אינספור פעמים בשיחות הארוכות בינינו. אי אפשר לבנות בניין מהגג או מהטיח. זה לא מחזיק. צריך לבנות את זה מהקשר הבינאישי, מהנוחות החברתית ומהגישה הנינוחה זה לזו וזו לזה. מכאן ואילך הדברים מתיישרים בהתאם. את חושבת שכל החיים תמשכי למישהו שאת נמשכת אליו עכשיו? את היום בת 30 ואני בן קצת יותר. עם השנים הגוף לא נעשה יפה יותר ומושך יותר. אבל כשהקשר מתחיל במקום בריא אז המשיכה נעשית באופן טבעי כחלק מהמשיכה הנפשית הרגשית. זה לא עובד הפוך. מנסיון... אהובתי. אני מקוה שעוד תחזרי ושזה יקרה בקרוב. כפי שאמרתי לך עת נפרדת ממני וכפי שאני אומר לך גם כעת - לא כל החיים לפנינו. ואל נא תנסי לחזור אלי בעוד עשרים שנה כי לא אהיה פנוי אז. גם לא בעוד עשר שנים. אני ממשיך הלאה. איני מוכן להיתקע במקום רק בגלל שיש איזו אחת החושבת שקולות וברקים יופיעו לפניה ויראו לה את החתן המיועד עת ענן חופף את ראשו המתולתל ומוטלל בטללי אורות ושלשה מלאכי שרת כרובי-יה ילוו אותו בדרכו כדי לשיר הללויה מעל חופתם... אבל כל עוד אני פנוי, אני פנוי גם אליך. אפילו בעיקר...

אם אני מבינה נכון..

מדובר בבחורה בת 30 שהיא כל כך שיטחית? ושמה דגש בעיקר על יופי ומראה חיצוני?,היא טיפשה עד כדי כך? ואתה עוד ממשיך לרצות בה בגלל זה?אחרי שאתה רואה שכל מהותה זה יופי?ואיפה כל מה שסביב? חבל שהיא נוהגת כך..היא רק תפסיד והמון. ברור שחייבת להיות משיכה אבל בשום אופן שזה לא יהיה הדבר העיקרי בקשר! וזה שהיא ממשיכה לבוא ולהתקשר..מה היא בכלל רוצה? עדיף שתעשה איתה שיחה סופית של "יחסינו לאן" ואם זה לא ניפתר-תחתוך ותמשיך הלאה כדי למצוא מישהי שכן תעריך אותך על מה שאתה וכן ראויה לך.. בהצלחה.

לא בדיוק...

זאת בחורה, היתי מעז לומר - כמעט ככל הבחורות. כלומר, רוב... בחורה שהגיעה לרווקות בגיל מתקדם ועם השנים נוספו עוד ועוד לבטים וציפיות. בחורה שסבורה שאם היא חיכתה כל כך הרבה זמן מגיע לה הטוב ביותר... בחורה שלא מבינה שלכולם מגיע הטוב ביותר ושאותות משמים לא נשלחים. סליחה אם זה היה נשמע כך כאילו היא מסתכלת רק על החיצוניות. הענין הוא שהיא מצפה לקבל החלטה מושלמת. והחלטות מושלמות אין. לא בעולם הזה ולא לנו כבני אדם... מתוך התגובות למדתי שגם השתמע מדברי שאני טיפוס מכוער ולא מושך. אז נכון שאיני חושב את עצמי לחתיך עולמי או לדון חואן, אבל סך הכל אני לא עד כדי כך מכוער בשביל לדחות כל בחורה שמסתכלת על החיצוניות. אפילו, אם אאמין למה שאמרו לי, אני בחור די מושך ולא רק פנימית. הבעיה היא בנסיון לחפש את ה"התלהבות" או את הבחירה המושלמת, ההיפוטטית לחלוטין. בעיה ידועה. נתקלתי בה לא אחת... מקוה שתבוא הבחורה שתחפש את הבחור הלא מושלם בשבילה... ואולי... אולי היא בעצמה - העדינה והרגישה והחכמה שעדיין לא הבינה את הדברים לאשורם... ותודה לכל המגיבים על התגובות הרגישות והמבינות.

נ ו ל י 1

New member
wow

דבר ראשון התפעלתי מהכתיבה שלך, מהכוח להביע טוב מאוד את הרגשות דרך אותיות.... אתה בחור רציני עם ראש על כתפיים שכבר יודע מה רוצה מעצמו, והבחורה שציירת בפנינו נשמעת לי חסרת ביטחון, כאילו היא מחכה לאות מהשמים שזה זה... תמשיך הלאה, תנסה להכיר בחורות אחרות, לדעתי היא צריכה להתבשל עם עצמה ולהבין שהיא עושה טעות, אל תיצור איתה קשר, אל תנסה ללחוץ עליה... תמשיך בחייך למרות שזה קשה אבל אני מאמינה שבורא עולם יתן לך את הכוח להתמודד ולהביא לך את האישה המיועדת או להחזיר לך את אהובתך... תהיה חזק ו

נ ו ל י 1

New member
../images/Emo9.gif

למדתי על בשרי... שעם קצת אמונה (ולא דווקא לבורא עולם אבל בעיקר
) הכל יותר קל בחיים, יש כוח להתמודד עם המון דברים

תגובה

רגשות של אנשים יכולים להיות מורכבים מאד. יתכן שלפעמים מתחשק לה להתקשר אליך ויש לה חבה אליך, ויתכן שהיא מעדיפה קשר ידידות טוב או קשר רחוק. אם היא טובה בעיניך, הענה לפניותיה ונסה גם אתה לפנות אליה וליצור אתה קשר בנעימות כשאתה רוצה, ואולי יתפתח משהו יפה.

דעתי קצת שונה...../images/Emo192.gif

סליחה אבל משהו בכתיבה שלך מעורר בי קצת דחיה,אנטי .. נראה לי שאתה כותבת תוך כאב אמיתי .. אולי אפילו עלבון בגלל שהבחורה לא רוצה אותך. סליחה אבל! היא לא רוצה. מה איכפת לך למה? נכון, היא עלולה לפספס אותך. נכון, היא עלולה להשאר רווקה עוד הרבה שנים . (אתה כאמור, לא תחכה לה. או שאולי כן ? "כל עוד אהיה פנוי"? ) ההודעה שלך קצת הרגיזה אותי. היא הסבירה לך שאתם לא מתאימים. אתה מנסה לכבול אותה אליך בהצעת חתונה. אתה מציאותי ? אתה רוצה להתחתן עם מישהי שחושבת שאתם לא מתאימים ?? אתה בוחר להתנגח בה בעדינות בגלל שהיא פגעה בך וזורק הערות עוקצניות. אתה מאוכזב שהיא לא נותנת לך את אותו הסיכוי שאתה נותן לה... עוקץ ומלטף.. יכול להיות שבאמת לא היה לה רע איתך אבל האם היית רוצה לחיות בזוגיות פושרת ? (אני לא חשובת שכל הזמן צריך להיות בומים ופיצוצים
אבל .. פושר כזה .. זה מה שאתה מאחל לעצמך ?) אז תתקדם. אבל באמת. ואל תתפשר רק בגלל שבגיל 30 לא נראים כמו כשהייתם בני 20 ..
תכבד אותה ותבין שהיא לא רוצה. בהצלחה!

למעלה