מתפקדת חדשה

מתפקדת חדשה

שלום לכולכן, כבר זמן רב אני מציצה לפורום החמים הזה ולא רוצה להצטרף כי אני מסרבת להשלים עם מצבי, אך בשורת היום שברה אותי. אני בת 30 לאחר 6 הזרעות וטיפול IVF אחד עם הריון שהתפתח עד לשבוע 9 ואז נדם הדופק והפלה טיבעית בבית (חוויה מזעזעת כשלעצמה) לאחר שבוע. היום טלפון מתל השומר לגבי תוצאות טי-זקס ח י ו ב י שנינו נשאים. כמעט התפחלצתי למשמע אוזני לאחר שבעלי מסר לי ההודעה. כמה רע ומכשולים עוד יבואו בדרך? לא מספיק 3 שנות טיפולים וסבל? אני בכלל מרוקאית טהורה, לא העליתי בדעתי את אפשרות של נשאות! ועכשיו ליעוץ גנטי... הצילו!!! מישהי במצב שלי? אשמח לקבל קצת עידוד בנושא ואף סיפורי הריונות למרות טי-זקס ובכלל מה עושים?

שווערצה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לסירתנו, הברכה הרלבנטית למצטרפים החדשים ולנזקקים לשירותי הפורום שלנו היא - ברכת הפוריות , כמובן.
לא, אני לא מתמחה בטיי זקס (אבי נשא. בעלי, למזלי, לא, כך שאני פטורה מלבדוק). אין לי מושג מה הסיכוי שילדך יהא נשא אף הוא לאור הנתונים, או מה צריך להיות הצעד הבא. אני מקווה שבקרוב תמצאנה כאן המומחיות אשר תסייענה לך בעצה חכמה... לי נראה שכדאי לקבוע תור בהקדם אצל הגנטיקאי הבכיר ביותר ולא רק עם מומחי פוריות. יש דרכים אשר מאפשרות בדיקה של העובר לפני החזרתו לרחם, כדי להבטיח שהעובר אינו נשא. זה יכול להאריך קצת את התהליך, אבל עם הרפואה של היום - אני מניחה שיש מוצא גם לאנשים במצבכם לפני שפונים לאופציות של תרומת זרע/ ביצית. בינתיים תרגישי בבית, חופשייה לקטר, להתייעץ, לברר שמות מומחים ולשאול כל שאלה.

ifat28

New member
אם שני ההורים נשאים, יש סיכוי של

25% לילד חולה. על-מנת לוודא אם ילד חולה או לא, עושים בדיקת מי-שפיר בין השבועות 17-20 או סיסי שיליה בשבועות 10-12 ואז ניתן לוודא אם הילד חולה או בריא. למעשה 75% מהילדים לא יהיו חולים, גם אם שני ההורים נשאים.

אפרסקה

New member
יש מאמר בפורום,לקראת הריון"

היי פופאייס, יש בפורום "לקראת הריון" מאמר עם מידע על הבדיקות השונות. אבל גם אני חושבת שהצעד הבא הוא לקבוע פגישה עם גנטיקאי ולשמוע ממנו מה עושים. בהצלחה!!

חברה טובה שלי היא ובעלה נשאים

של מחלה גנטית נוראית (שלא אפרט עליה פה). לפני שנתיים נולדה להם ילדה מקסימה, אולם במהרה נודע כי היא חולה במחלה נוראית הזו, וכך נודע להם כי שניהם נשאים של המחלה הנ"ל. (לפני לידת בתם הם לא ידעו על כך). לפני שנה הם החליטו להביא ילד נוסף והחלו לברר את האופציות שלהם והיו ביעוץ אצל שני גניטיקאים בכירים ומומחים של המחלה הספציפית אותה הם נושאים, האופצייה שהוצאה להם הייתה טיפולי IVF עם בדיקה מוקדמת של העובר ובמידה ונמצא שהוא בעל מטען גנטי למחלה זו יוצא התא בעל המחלה. בכל אופן, הם החליטו שלא לעבור טיפולי IVF (יש לציין כי אין להם בעיות פוריות כלל, היא נקלטת מיד עם ההחלטה), והחלו לנסות לבד, ומיד עם הנסיון הראשון היא נקלטה, אולם עם בדיקת סיסי שיליה בשבוע 12 נמצא כי העובר חולה והיא נאלצה לעבור הפלה. הם המשיכו לנסות ושוב היא מיד ניקלטה ולפני שבוע עברה שוב בדיקת סיסי שיליה ונמצא עובר נשא של המחלה אבל אינו חולה - הוא בריא. השמחה הייתה גדולה, למרות שעדיין היא מלווה בחששות ונראה לי שזה הכי טבעי, כמו כל הריון. מה שאני מנסה לומר לך באמצעות הדוגמא של חברתי, שזה לא הסוף, אומנם מכשול נוסף בדרך להורות, אבל בסוף זה מצליח ובגדול. בהצלחה

,תודה רבה לכולכן

על העידוד, התמיכה והתגובה המהירה. מקווה לקבל ולהעביר הודעות אופטימיות יותר בעתיד הקרוב. שמחתי לשמוע שישנה אפשרות לבדוק אם העובר נשא לפני ההחזרה וכייון שיד לי מוקפאים לטיפול הבא רציתי לשאול האם יש לנו זכות בחירה לגבי כמות העוברים שיופשרו / יוחזרו?

המאמינה

New member
אני מומחית קטנה

אבל גם אני שמעתי לאחרונה עח אופציה ב- IVF לזהות את העוברים הנגועים. אם תרצי אני אנסה לברר קצת יותר על השיטה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. הגיע הזמן שתצטרפי אלינו, כדי שאוכל לעשות לך צהלולים בקרוב
. הבשורה ששמעתם בהחלט נוראית, אבל באיזשהו מקום עדיף לשמוע אותה לפני ההריון מאשר בנסיבות חמורות יותר. מאחר וממילא אתם עוברים IVF תוכלו לעבור בדיקת PGD, בדיקה שבה בודקים תא עוברי אחד כדי לוודא אם הוא בריא או פגוע. לא בכל בית חולים עושים את הבדיקה כי היא יקרה ולא ממומנת על ידי קופת חולים. תבררי במחלקה שבה את מטופלת. במידה ולא תוכלי לעשות את הבדיקה הזאת, קיימת בדיקת סיסי שליה שנעשית בשלב מוקדם יותר מאשר בדיקת מי השפיר. אני מאוד מקוה שתייצרו את 25% העוברים התקינים. תחזיקי מעמד חג שמח נועם

יעל301

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מקווה שהשהות שלך תהייה קצרה משלנו .. שמעתי יש פורום לי שגם הוא
חם... שיהיה לך בהצלחה

babywishing

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מאחלת לך שהות קצרה ביותר
מחזיקה
חזק להצלחת הטיפול עם המקופאים ומקווה שהבדיקה הגנטית של העוברים תעזור בהצלחה

שוב תודה

בהחלט בית חם, אתן מדהימות, אני מרגישה הפסד גדול שלא נכנסתי לכאן קודם והמתנתי עד הלום. ברשותכם אשמח לעוד קצת אינפורמציה בנושא. למישהי יש מושג האם בבלינסון ניתן לבדוק את העובר לפני ההחזרה ומה עלות הבדיקה? חוץ מזה האם הבדיקה תקפה גם לגבי מוקפאים?

לפי מה שאני יודעת רק בתל השומר

ואולי גם באסותא עושים PGD (אבחון טרום השרשתי). קורלי תוכל לספר לך יותר על התהליך. ודאי אפשר להעביר את המוקפאים ולבדוק אותם. בהצלחה, יש סיכוי של 75% לא להיות חולה, זה המון! טוב, שזה התגלה עכשיו, טוב שלרפואה יש פתרון. את תהיי אמא!

למעלה