מתעניין לקנות TMAX

Planet X

New member
מתעניין לקנות TMAX

אני מעונין לקנות להחליף ל TMAX ,לא מבין הרבה בקטנועים הגדולים והטובים אז כמה עולה בערך להחזיק TMAX לשנה(12K ק'מ) 1.טיפול קטן,תדירות ומחיר 2.טיפול גדול וכוון שסתומים,תדירות ומחיר 3.וריאטור ומשקולות 4.צמיגים 5.רפידות בלם ודיסקים 6.מאיזה שנה יש לו הזרקת דלק? 7.האם יש לו מחלה כלשהיא(חוץ מרמת מחירי מטרו הנבלות)? 8.עוד משהו שצריך לדעת ? תודה לעונים

black enigma

New member
למה אתה רוצה TMAX?

אם אתה מוכן לשלם של אחזקה של אופנוע ספורט בכיף אם בכוונתך לחסוך שכח מזה .

siamir

New member
שאלות שצריך לשאול ב'מטרו'.

או באחד מהמוסכים המורשים שלהם, ואם אתה טוען ש"מטרו נבלות" - אז למה לקנות 'מוצר' שלהם? ולהיות קשור אליהם בטיפולים ואחזקה? אגב, גמני מאד מאוכזב מהם ולא נראה לי שאי פעם אקנה ימהה!! מעבר לזה, אחזקת קטנוע גדול (גדלנוע) זהה לאחזקת אופנוע - ואפילו במקרים מסויימים עשויה להיות יקרה יותר - כך שאם המטרה שלך היא לחסוך בעלויות - דע לך שקטנועי ה'על': טימקס, סילוורווינג, בורגמן 650, הם הקטנועים היקרים ביותר באחזקתם. כ'איש של הונדה', אני יכול לספר לך שעלות 4 טיפולים בסילוורווינג ל- 24.000 ק"מ ( טיפול כל6.000 ) עולים כ- 2300 ₪, לא כולל צמיגים, ברקסים, והוצאות בלאי נלוות שלא קשורות לטיפול עצמו. אני מניח שעלות הטיפולים בטימקס היא פחות או יותר זהה. אז אם עושים חשבון פשוט וגס, אז כל 1000 ק"מ עולים 100 ₪ במוסך - לא כולל ברקסים וצמיגים, לא ממש זול.. לגבי שאלתך האחרונה, דע לך שמבחינה פונקציונלית - הטימקס די 'עלוב' מבחינת כושר האיחסון שלו: תא המטען מתחת למושב - קטן! אין וו נשיאה מלפנים! אין סבל מקורי - והתקנת ארגז מותנית בבניית קונסטרוקציה 'מחוץ' לקטנוע... מעבר לכך, אנשים שדיברתי איתם - מאושרים עם הכלי.

Snirki

New member
TMAX... איזה כלי.

אני מזדהה איתך לגמרי. גם אני ממש ממש רוצה. TMAX זה כלי שגם הנשמה רוכבת עליו... כשאני מספר לאנשים שאני רוצה TMAX, מעקמים את האף ושואלים: "אז למה לא אופנוע 500 רגיל?...". איזו בורות. *נאנח*. חזרה לעניין. משנת 2004 הכלי עבר שינוי קטן: 1. הקרבורטור הפך למערכת הזרקת דלק (40
44 כוחות סוס! WOOHOO!) 2. בלם הדיסק מקדימה הפך לבלם דיסק כפול (מאופיין בפחות "נשיכה" ראשונית בתחילת הלחיצה, אבל בלימה יותר לינארית בהמשך הלחיצה) 3. צמיג אחורי התרחב מ-15 ל-16 ס"מ אתה יכול לראות מ-2004 קפיצה די גדולה במחיר. שמעתי שמחלה אופיינית של TMAX היא הרדיאטור שיושב נמוך מקדימה וחוטף מכות, ועלול למות, מה שעולה ים כסף לתקן. בכלל לגבי עלות האחזקה - שאלתי את אותה שאלה לא מזמן. עלות תחזוקה מכאנית תלויה בכמה זמן שתחזיק את הכלי. אחת ל-20000 ק"מ, אתה תחטוף בומבה של 6000 ש"ח. טיפול קטן הוא די טריוויאלי (איזה אלפייה, בקטנה...). בחישוב של 12K ק"מ לשנה, לאורך 5 שנים, יעלה לך כ-4200 ש"ח לשנה. אולם בל נשכח דלק (14 ל' - 220 ק"מ בערך) - 4200 ש"ח לשנה גם כן. וביטוחים - חובה + מקיף - החל ב-6800 ש"ח לשנה (עבור כלי משנת 2001) ופורענויות - X ש"ח -
אז אנחנו עומדים על כ-15K ש"ח + X לשנה. אם ב-CH ה-X הזה עולה לי 2500 ש"ח לשנה, אז כנראה ש-TMAX יאכל יותר. בקיצר - תבנה על 18-20K ש"ח לשנה, או לפחות 1500 ש"ח לחודש. זה פי-2 מה-CH. קיבינימט. מזון מאוד יקר לנשמה......

itai199

New member
מה???נראה לך טיפול גדול...

עולה 6 אלף???יותר בכיוון של 3 אלף.......גם טיפול קטן לא מגיע לאלפיה יותר בכיוון של 600 ש"ח.... הטי מקס די גבוה ורק מטומטמים יפוצצו תרדיאטור במדרכה(במקרה שעולים או יורדים כזאת) מחירי האחזקה שלו סבירים ושוים בערך לאופנוע 500 כמו הGPZ ודומיו...

Snirki

New member
יש כמה...

להבנתי יש טיפול קטן (שמן), טיפול גדול (10000), וטיפול ענק (20000). אם אתה צודק אתה מקל עלי מאוד.

black enigma

New member
יש טיפול אחד שם נראה לי 20,000

שעולה משהו מעל ה 4K מישהו פעם אמר 6 אבל יצא לי לראות לקוח שעשה את זה (אוממנם לא במטרו אבל חלפים מקוריים) . קיצר זה לא קטנוע זול בכלל ויותר זול להחזיק אופנוע 500 ממנו .

black enigma

New member
תראה הפתעות יש תמיד, מדברים

באופן כללי . סתם שאלה מה מחירו של צמיג אחורי איכותי לTMAX?

סיני 1

New member
צמיג מישלין לטי מקס 500 ש'ח כולל .

הרכבה. ויש לי גם רצועות וריאטור תחליפיות מחוזקות לטי מקס ב550 ש'ח. יש גם פילטר שמן תחליפי ב50 ש'ח. טיפול גדול לטי מקס ב1600 ש'ח........... כבר לא כל כך נורא.....

black enigma

New member
אגב סיני תן את המחירים הנהוגים

בשוק :) לא מה סיני נותן כי הוא לאמחפש לעשוק כל אחד.

enigo

New member
דווקא תהיה בטוח

בהשוואה של עלויות טיפולים במוסך יבואן (כדי לא להכניס כל מיני "הנחות חברים,וכו'), ואפילו רק בעלויות חלפים, ה-T יקר בהרבה. ההשוואה נעשתה לפני שנתיים, אז יתכן שדברים השתנו מעט, אם כי אני בספק אם הגלגל התהפך. לגבי הרדיאטור - מה שחוטף מכה הוא המאוורר, או היוניט שלו. וזה בהחלט ברמת תופעה מוכרת ונפוצה. ולגבי איך שקראת למי שזה קורה לו, תקווה שמרציאנו מי-ם לא קורא בפורום... קרה לו פעמיים, והוא מסוג האנשים שמתפרנסים מ"לטפל בבעיות"...

Planet X

New member
לא נראה לי

הנשמה שלי ממש רוצה כזה. תסתכל בחתימה שלי ותבין. תאמין לי אני יודע מהי עלות אחזקה גבוהה. העניין הוא שפשוט אני חייב כמות מסויימת של כסף ובצער רב אני מוכר את הCBR לטובת שחרור סכום מסויים. הענין הוא שפשוט לא נראה לי לרדת לקטנוע חלש יחסית ואני חושב שקטנוע כדוגמת הTMAX יתאים לי . אם יש איזה שהוא קטנוע נוסף באותו הרמה פלוס מינוס שנותן התנהגות וכח ברמה דומה עם עלויות אחזקה נמוכות יותר(למה נראה לי שהTMAX ו CBR זה כמעט אותו דבר)אשמח לשמוע חוות דעת. אני לא כ'כ בקיא בשוק הקטנועים,בחיים לא היה לי אחד,אלא רק אופנועי ספורט אשמח לקבל חוות דעת נוספות

עידו 750R

New member
סיפור קטן...

לפני שבוע עומד ברמזור כמורכב על די אר 650: לידנו עוצר הטי מקס .. הנהג שלי מפמפם בגז, הוא לא ממש יודע מה עומד לידו. אני מחייך ולא מזהיר את הנהג, רוצה לראות תוצאות. שני פימפומים נגיעה לראשון..מתחלף לירוק. הטי מקס משאיר לנו הרבה עשן, וצליל בשרני ונעים. היה נחמד לשמוע את התירוצים של הנהג שלי לאחר מכן..

longride

New member
יש לי בשבילך tmax

אם אתה מעוניין, תפנה במסרים, קטנוע חדש במצב מעולה

superman20

New member
TMAX

יש לי TMAX 2001 כלי שהוא פשוט חלום 1. טיפול 20000 (עשיתי לפני חודש) 3000 ש"ח 2. צמיגים אצל גארדמן מישלין 1200 ש"ח זוג - כדאי מאד להשקיע !!! 3. הנאה מהרכיבה - הרבה מאד !!!!! טיפול כל 5000 ק"מ עוד פרטים תקבל בשמחה

black enigma

New member
כמה עולה טיפול קטן לפי מחירון

היבואן ? (חלפים וכדומה )<? סתם מתוך עניין כללי . תודה .

למעלה