מתעניין בחמוסים

adarz

New member
מתעניין בחמוסים

שלום חברים, בן-זוגי ואני מעוניינים להוסיף חבר או חברה חדשים לדירה. חקרנו קצת בעניין כלבים, חתולים וחמוסים. החלטנו ללכת על חמוס משום ש"חמוס חביב וחברותי כמו כלב, ונקי כמו חתול" (ציטוט של בן-זוגי). אני מכיר חמוס בשם נורמן מהעבר הרחוק, אבל בקטע של "שלום-שלום", וקראתי די הרבה חומרים על חמוסים בעברית ובאנגלית בימים האחרונים. עדיין, כמה שאלות נותרו פתוחות, ברמת הפרקטיקה: 1) וטרינרים שיודעים לטפל בחמוסים, שאתם ממליצים כמובן. רצוי בת"א, אבל אהבתנו לבע"ח יכולה להוביל אותנו לערים שכנות כמו ראשון או הרצליה. 2) חנויות שמוכרות מזון איכותי וציוד ייעודי לחמוסים. 3) ושאלת השאלות: אם כל החמוסים, ע"פ השרשורים שקראתי בפורום, מסורסים או מעוקרים - מהיכן משיגים חמוס? אנחנו לא בעניין של לקנות מחנות חיות. אשמח אם תענו לי על שאלותי, ואשמח גם להצטרף לאחד ממפגשי החמוסים שלכם כדי להכיר מקרוב את השובבים הקטנים, אם זה בסדר. תודה, אדר.

WTR

New member
שלום ../images/Emo140.gif

אתחיל מהסוף... נשמח שתצטרך למפגשים
באמת צריך לעשות מפגש קיץ! לפני שיגמר החופש הגדול לצעירים בינינו... לגבי עיקור/סירוס- נכון, זה מומלץ. במיוחד אצל חיה בעייתית מבחינת הריון והמלטה כמו חמוס. אבל לא כל אחד מקשיב למה שמומלץ ולכן אתה עדיין יכול למצוא אנשים שמרביעים. חשוב לוודא שהמרביע הוא אחראי (כמה שיותר..) ודואג לחמוסים שלו. אתה יכול למצוא עוד מידע במאמר "בחירת מגדל וחמוס". מדי פעם אפשר למצוא חמוס לאימוץ אבל בד"כ יש למכירה (250-350 ש"ח לחמוס) לגבי חנויות- כל חנות שעובדת עם היבואן של פרפלסט ו/או 8in1 יכולה להזמין לך מוצרים לחמוסים הם יותר יקרים ולוקח יותר זמן להזמין אותם, בגלל הביקוש הירוד בד"כ אפשר להסתפק בצעצועים ומזון של גורי חתולים לגבי וטרינרים- אני אישית נוסעת עד חולון (מראש העין) לד"ר עמיר מאורר, הוא הכי מקצועי לדעתי וגם מאוד אדיב ונעים. עוד וטרינר מתאים הוא ד"ר עדי גנץ מהרצליה, שמטפל רק בחיות אקזוטיות. אפשר לקרוא על וטרינרים מומלצים במאמרים, אומנם קצת ישן אבל עדיין רלוונטי.

adarz

New member
תודה על התשובה :)

יש לך המלצה קונקרטית על מרביעים? ז"א מישהו שאפשר לסמוך עליו מבחינת תנאי הגידול ובריאות החמוסים? יש כל מיני מוכרים ביד2 אבל אני קצת חושש לפנות למישהו שאני לא מכיר או שלא ממליצים לי עליו.

Sweet Fantasy

New member
אין בארץ מגדל מומלץ ובעל שם

אולי זה יקרה בעתיד
בנתיים הרוב המוחלט שאני נתקלתי עשו זאת לשם רווח, ואלו שלא , עשו רק המלטה אחת בשביל ההתנסות ואז עיקרו. צריך לקרוא במאמר איך לבחור מגדל ועל מה חשוב להסתכל ולבדוק במגדל ובחמוסים אותם הוא מוכר וכך לבחור.

nikita5s1

New member
אהלן, יהיו לי גורים למכירה בעוד כחודש וחצי

אבל חשוב שתהיו סגורים על זה שזו מחויבות לטווח הרחוק. נסו להיפגש עם אנשים שיש להם חמוסים, לראות את אופי החיה והגידול שלה, ולהחליט אם זה מתאים לכם.

nikita5s1

New member
עברו ארבעה חודשים מאז המלטה קודמת

הן ממליטות פעמיים בשנה בקיץ המלטה אחת אחרי השניה ואז יש הפסקה עד שנה הבאה.

nikita5s1

New member
שתי נקבות

אני מזווגת כשהחמוסה מיוחמת (לא שיש לי ברירה כי כידוע זה עניין של חיים ומוות). דיברתי עם מגדל אחר מנוסה והוא אמר לי שתמיד בקיץ זה המלטה אחת אחרי השניה ואז הפסקה עד שנה הבאה.

WTR

New member
אני מקווה שתעקרי אותן אחרי המלטה-שתיים

זה לא בריא לחמוסות להמליט כל כך הרבה....

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo45.gif המלטות אחת אחרי השניה לדעתי

זה גובל בהתעללות, ולא אני לא קוראת לך מתעללת, אבל זו דעתי האישית ההמלטות שלהן לא קלות ומזה ארבע חודשים? חצי מזה ויותר הן עדיין עם הגורים..

nikita5s1

New member
השאלה היא מה קורה באופן טבעי

אני באמת שואלת את עצמי את זה, כי מצד אחד אם הן לא מזדווגות הן מתות, אז מה בעצם האלטרנטיבה הטבעית שלהם? הכוונה ללא התערבות אדם? מעבר לזה שתי המלטות בהפרש של ארבעה חודשים אולי נשמע לא בריא אבל חשוב לזכור שאלו שתי המלטות בשנה ואחרי זה יש שמונה חודשים ללא ייחום. אני שוקלת את עניין העיקור. לא היה לי הרבה זמן לשקול כי הן התייחמו דיי מהר אחרי שנמסרו הגורים, אבל אני בהחלט אחשוב על זה בהפוגה.

WTR

New member
באופן טבעי, ב"טבע" הם מזדווגים כל פעם

ומתים בגיל מאוד צעיר, ולא בגיל 6-7 כמו שקורה אצל חמוס מבויית. עיקור, חיסונים, אוכל מזין, ניקוי אבן שן -כל הדברים האלו ועוד מאריכים חיים בצורה משמעותית קחי לדוגמא כלבים- זאב חי בטבע 5 שנים בערך. כלב חי 10-18 שנה (תלוי בגזע). זה הבדל אדיר!

nikita5s1

New member
אבל בגדול מי שמגדל חמוסה לא מעוקרת אין לו

ברירה אלא לזווג אותה בכל ייחום, ויש שניים כאלה בשנה ששניהם רצופים... ככה שאם זה פוגע בחמוסה מבחינה בריאותית הרי שמרביע תמיד פוגע בחמוסות שלו...

adarz

New member
הי :)

זו הכוונה. כפי שאמרתי, אנחנו מכירים חמוסים והיינו רוצים להעמיק את ההיכרות טרם אנחנו מאמצים אחד/אחת. עד ההמלטה נגיע כבר להחלטה.

nikita5s1

New member
מצויין תהיו בקשר :)

אגב הגורים כבר נולדו, ההמתנה היא לגמילה מחלב אם

למעלה