מתסכל !

leale1

New member
מתסכל !

שאחרי תקופה יחסית שקטה מבחינת ההרגשה הכללית בגוף שוב מתחילים להרגיש רע וברגע אחד חוזרים לנקודת ההתחלה. הבת שלי שוב מרגישה רע ולפי כל הסימנים נראה שנחשפה לגלוטן. אחרי יותר מחצי שנה שהתרגלנו למזון ללא גלוטן והבית נקי לחלוטין מגלוטן כנראה שבכל זאת רכשנו מוצר שהיה בו גלוטן ....... כל כך חבל שאין חוק המחייב לכתוב על כל המוצרים אם יש בהם גלוטן או לא. הרי שזו מלחמה בלתי פוסקת, ואחרי שמתקדמים כל כך לאט קדימה משהו קטן ובלתי ידוע יכול בשניה אחת להחזיר לנקודת ההתחלה. האם גם לכם קורה מצב כזה ? זה לא מתסכל ?

net the jet

New member
מאד מרגיז. יש לי איזה תחושה שלמרות

הנסיון להקפיד, לברר איפה בדיוק יש גלוטן, המוצרים ה"מתועשים", אפילו יוגורט, גבינה צהובה, ועוד, לא ממש ממש "נקיים" אחרי שבועיים שהייתי בתאילנד ואכלתי רק אורז וירקות, כי לא בטחתי בדברים לא מוכרים, אז פשוט לא נגעתי, והרגשתי נפלא, בשבועים האחורנים פה, כל הזמן יש לי תחושה שמשהו לא לגמרי "נקי" בתזונה אצלי ( ואני ממש משתדלת לעקוב לפי הספר של העמותה. ) זה מאד מוזר, אבל הבטן כל הזמן טיפה נפוחה, אני לא יכולה להגיד שאני מתפתלת מכאבים, אבל הבטן לא שקטה. מתסכל באמת.

הפתרון:

לא לקנות מוצרים כאלה! להיגמל מאבקות מרק, למצוא את הדרך לתבל באופן פחות תעשייתי, להשתמש במזונות שמרניים יותר בלי כל התוספות התעשייתיות אפילו שהן "טבעיות", עלק...

התכוונתי לרשום

על אבקת מרק כסוג של "תלות" שהתשחררתי מימנה. תלות נוספת כזו או הרגל או כל מלה אחרת שקשורה לכך היא למשל - לשבת במסעדות. אני די השתחררי מנושא המסדות, סוג של שינוי הרגלים. מקווה שכעת עמדתי ברורה יותר.

noosh 19

New member
כן:]

תכף אנחנו יוצאים לקופי בר, ביד חרוצים נראה איך יהיה

כמי2

New member
אבקות מרק עוף

אני אף פעם לא מבינה למה אנשים שמבשלים מרק עוף עוד מוסיפים אבקת מרק למרק. אני מבשלת מרק עוף ומקפיאה בתבניות קרח במקפיא וכל פעם שאני צריכה טעם של מרק עוף אני שולפת קובית קרח. זה טבעי (פחות או יותר לא רוצה לחשוב על התרנגולת המסכנה ומה נתנו לה) טעים ובריא יותר. ואני מסכימה שכמה שלא נשתדל אנו עדיין נחשפים לגלוטן דרך אוכל מעובד כלשהו.

leale1

New member
לא מדובר באבקות מרק

הקטע הוא שלא ידוע במה מדובר. אחד הדברים - החזיר את המצב לקדמותו. ואז צריך לחשוב היטב מה זה יכול להיות, האם היה משהו חדש בתזונה ? זה התיסכול. אחר שמירה כה קפדנית, איך סימן שאלה אחד יכול להחזיר אותנו לנקודת ההתחלה.

noosh 19

New member
אנחנו באותו סירה פה

עוד שבועיים אני הולכת לתזונאיית שהמליצו לי עליה נראה מה היא תגיד.. לא אמרתי לך בסוף
שהרופא חלק את דעתו של רופא הגסטרו ואמר לי שאין סיבה לתת לי הפניה לגסטראולוג אחר, כי הוא אחד הטובים, אבל שזה גם יכול לקחת עוד חצי שנה עד שהנוגדנים לגמריי ירדו

למעלה