אנונימית1231
New member
מתנצלת מראש על החדירה לביתכם. ../images/Emo13.gif
אני לא ממש "חיית פורומים".אז מקווה שלא אעבור כאן על כל חוק או נוהג. נתקלתי לאחרונה במידע מדאיג, וחשבתי שאולי לכן יש יותר מידע בענין. אז ככה: לפני זמן מה, במסגרת לימודיי, למדתי על כל מיני חומרים טרטוגניים. במהלך הלימודים נאמר לנו כי בעבר ניתן לנשים אסטרוגן מלאכותי למניעת הפלות. אולם, ברבות השנים, הסתבר כי מתן אסטרוגן זה גרם לשיעור גבוה של סרטן באיברי הרבייה הנקביים של אותן ילדות שאמהותיהן נטלו אסטרוגן זה. הגידולים התגלו בגיל ההתבגרות אצל אותן נערות. (אגב, גם בקרב נכדותיהן של אמהות אלו שנטלו את האסטרוגן נמצא שיעור גבוה של סרטן באיברי הרבייה הנקביים. בקיצור, היתה לכך השפעה טרטוגנית מתמשכת
) מאחר ושתי בנותיי הן תולדת IVF ומאחר ובתחילת ההריון נטלתי בין השאר גם אסטרוגן (פרוגינובה) וגם פרוגסטרון (אנדומטרין) (שלעניות דעתי ניתן למטופלות פוריות רבות) הנושא הזה מטריד אותי ביותר, ואשמח לשמוע קצת אודות נושא זה. האומנם בנותיי נמצאות כעת בקבוצת סיכון ??? פתאום עלתה במוחי המחשבה שמומחי הפריון מביאים אותנו ליעד אחד (השגת הריון) אף שייתכן שהמחיר העתידי עלול להיות גבוה מאוד. וזה מפחיד ומבעית. מישהו שמע על הנושא הזה ? (יש רופאות/אחיות בקהל הפורום ? האם ייתכן ומדובר ב-DES ? (איני יודעת ממש מה זה, אך באותה הרצאה, ישהי אחרמה שמדובר ב-DES. מה זה ?) מאוד אשמח לשמוע דעתכן. תודה וסליחה.
אני לא ממש "חיית פורומים".אז מקווה שלא אעבור כאן על כל חוק או נוהג. נתקלתי לאחרונה במידע מדאיג, וחשבתי שאולי לכן יש יותר מידע בענין. אז ככה: לפני זמן מה, במסגרת לימודיי, למדתי על כל מיני חומרים טרטוגניים. במהלך הלימודים נאמר לנו כי בעבר ניתן לנשים אסטרוגן מלאכותי למניעת הפלות. אולם, ברבות השנים, הסתבר כי מתן אסטרוגן זה גרם לשיעור גבוה של סרטן באיברי הרבייה הנקביים של אותן ילדות שאמהותיהן נטלו אסטרוגן זה. הגידולים התגלו בגיל ההתבגרות אצל אותן נערות. (אגב, גם בקרב נכדותיהן של אמהות אלו שנטלו את האסטרוגן נמצא שיעור גבוה של סרטן באיברי הרבייה הנקביים. בקיצור, היתה לכך השפעה טרטוגנית מתמשכת