מתנכלים לי בבצפר ..

מתנכלים לי בבצפר ..

אני לא בטוחה אם זה המקום לשאול אבל בכלזאת חשוב לי לדעת משהו. אני באה ממשפחה לא קלה, ההורים שלי גרושים ואבא נכה צהל ואני גרה איתו. אני מרמת השרון, ואני לא אכתוב את שמי כדי להסיר ספק שבמקרה ההנהלה תראה את זה. אני תלמידה בכיתה יא' הציונים שלי המחצית הזאת ממש גבוהים ויש לי ממוצע 93 , כל המורים שמלמדים אותי גאים בי על השיפור וההתקדמות שלי בלימודים. אך רק המחנכת שבעצם לא מלמדת אותי כלום חוץ משעות חינוך (זה רק מעגלים שבהם מדברים).. יש לה בעיה איתי. בתחילת השנה היא אמרה ש"יש לי שיגעון גדלות ואני כמו היטלר" וזה המשיך בהשוואות עלי ועל השואה בשיחות אחרות בהם דיברו על שחורי עור במעגלים בהם היא אמרה מול כל הכיתה ש"בגללי היתה שואה", פניתי לרכז השכבה שבמקרה הוא גם ד"ר להיסטוריה והם לא עשו עם זה דבר, הורי ואפילו בנות דודותי שהם כמו אחיות בשבילי התקשרו כדי לקבוע פגישות ולא ענו להם. היום לקחו אותי לשיחה עם אבא שלי בהם הוחלט שאעבור כיתה כי אני לא מכבדת את המורה בכך שניתקתי לה טלפון בפנים והפנתי לה את הגב בשיעור. קשה לי לכבד אישה שהתייחסה אלי בצורה כזאת ומשווה אותי להיטלר ושאמרתי את זה בשיחה היום הם לא האמינו לי. אני לא יודעת לאן לפנות אם זה, אף אחד בהנהלה לא מאמין לי והם מנצלים את זה שאין לי כוח חזק בבית כמו לכל שאר הילדים פה, וכי אבא שלי לא עורך דין או רופא כמו לילדים אחרים פה הם החליטו להתנכל לי. בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי לאן אפשר לגשת אני אודה לו.

mykal

New member
אני מבינה מאוד את העלבון והמצוקה שלך

אבל, מה שאני מבינה שכבר נכנסתם למצב 'מלחמתי', לו כאשר היה העלבון הראשון, היית מנסה למצוא פתרון יתכן ולא היית מגיעה למצב הזה. כרגע אתן עוינות, ומאחר ונותרה לך שנה וחצי, אני מציעה לך, למצוא דרך--להשיג את ההשגים הלימודיים שלך ולחדול ממלחמות. חבל לבזבז אנרגיה על זה. הפתרון של לעבור כיתה הוא פתרון חכם ופותר את הקשר ביניכן. ואני מנסה לברר איתך, את מכירה את התלמידים בכתה האחרת? אם זה מבחינתך, קושי המעבר הזה. תנסי לגשת ליועצת, ולבקש להשאר ללמוד את כל המקצועות בכתה הרגילה בה למדת, ולא להכנס לשעורי חינוך, שיתנו לך איזו מטלה בית ספרית בשעות האלה. אופציה נוספת: אלא אם כן את יכולה לפנות אליה ולומר לה, אני לא רציתי לפגוע בך אבל את פגעת בי מאוד, אם נפגעת אני מתנצלת--לא בושה להתנצל ולא מפסידים מזה כלום. אבל להחליט שאינך מתנצחת איתה, אלא מקשיבה ומבצעת. (ענין הבית שלך לא רלונטי זה ביתך, ואת צריכה לבנות את החיים שלך ממנו, ובהתחשב בנתונים שלך, בלא השואה לאחרים). נתתי לך כמה רעיונות, תוכלי להפריד להרכיב, לחשוב מה לעשות הכי טוב. מאחלת לך הצלחה, ואשמח לשמוע מה קרה בהמשך.

זה לא קושי זה הכיתה עצמה

את ממש לא בכיוון, הבעיה היא שהיא כיתה פחות טובה ממה שאני עכשיו, ההישגים שלי ירדו ובשל כך הבגרות שלי תהיה יותר נמוכה. אפשר לאמר שזוהי כיתה עם ילדים מופרעים ולא לומדים שם. מבחינה חברתית יש לי חברים בכל הכיתות והרבה חברים גם מחוץ לבית הספר....

mykal

New member
לא יכולתי להיות בכיוון שלא נתת.

אם זה ענין של רמה, הדבר הראשון שעליך לעשות זה לגשת ליועצת, ולהתפייס עם המחנכת, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה. היא מדברת לא יפה--זה שלה ולא שלך, אל תיעלבי--תלמדי להחליק ולהשיג לעצמך יותר--בשביל עתיד טוב יותר.

זה מוסרי בכלל?!

שמורה שתווה ילדה להיטלר?! תשים לב על מה אתה מבקש שאני "אחליק" אחרכך מתלוננים איך הנוער נראה, תראו מאיפה זה נובע...... למה ילדים מדרדרים לאלכוהול?! כדי לשכווווח מה עושים להם בבצפר. ואני אחת מבין מאות אלפי ילדים ואולי יותר שחווים דברים כמוני במסגרת הכ"כ חינוכית הזאת.

mykal

New member
יש שני דברים שונים בשאלתך,

השאלה מה את רוצה? לחנך את המורה או להתקדם בשביל עצמך, אם את רוצה לחנך את המורה אז אגיד לך כאן שני דברים: 1)את יכולה לכתוב מכתבים למנהל/ למפקח/ למשרד החינוך וכו' ולפתוח במלחמה ולגרום אולי נזק למורה, אולי אפיל להעיף אותה--תרגישי שעשית את מה שאת מרגישה כלפיה. 2)מנגד, אני יכולה להזהיר אותך, ולומר לך--זו מילה שלך מול מילה שלה, ואם היא תכחיש או תאמר שלא הבנת אותה או לא יודעת מה--אז את בבעיה, כי שאר הכיתה לומדת עם אותה מורה ואין עוד תלמידים/ות שהועפו לכיתה אחרת. ענין אחר, מענין וזה לא כתבת--למה מורה מדברת אליך כך? למה לא אל תלמידים אחרים? מה את עשית שונה מאחרים? סתם התחשק לה? בלי לכעוס על כלום? אלה שאלות שיועלו בכל דיון שביניכם.. הטיעון שהעלית, שאת 'מבית בעיתי' הוא לא רלונטי, כי אני בטוחה ,שיש עוד ילדים עם קשיים, גם אם את עצמך לא יודעת, ולהפך זה היה אמור להיות אתגר לעזור דוקא לך, אז לפעמים החולשות של האדם הם בעצם עוזרות לו. ולענין החויה הקשה--חבל שזה מה שאת מרגישה, אבל את יודעת זה שהשכן שלי גנב, לא מתיר לי לגנוב ממנו, זה שהמורה אמרה (או לא אמרה) התנהגה לא טוב ולא יפה (לטעמך) לא נותן שום תמריץ לברוח לאלכוהול, ובטח לא לדברים רעים אחרים. ועדין בית ספר הוא סביבה חינוכית--גם אם תלמיד נעלב מאיזו מורה שם. השאלה שלי אליך--את רוצה ללמוד? את רוצה להשיג תעודת בגרות איכותית יותר? אם התשובה היא כן, אני מציעה לך לעזוב את ההתחשבנות בצד--לגמור את המריבה הזו, זה מיותר--תחזרי ללמוד, תתקדמי בחיים את יודעת מנסיון שהחיים הם לא פיקניק, אז כרגע תדאגי לעצמך. בדרך הכי פשוטה שיש. זו דעתי, ואת כמובן תחליטי אם היא מתאימה לך או לא.

יוווא

עזוב אתה לא מבין כלום ולא דיברתי ספציפי עלי בנושא האלכוהול, כי ההנהלה לא אכפת להם ואף אחד לא באמת עושה כלום אחרכך שבני נוער עושים את יום האלכוהול כמחאה אז באים אלינו בטענות חחחחחחחחח שיהיה

mykal

New member
יוווא

את לא מבינה כלום, ולא דיברתי ספציפית על איך מדרדרים, כי הנוער לא מבין אם הדובר הוא גבר או אשה, ולא אכפת לנער מכלום ולא רוצה לעשות כלום,רק לרדת על המורים, אחר כך שנער לא מצליח בכלום בלימודים, אז הוא כל הזמן בא בטענות למורים, חחחחחחחח שיהיה, האם היה לך נעים לקבל תגובה כזו? את נמצאת בשלב בחיים שלך, שאת רוצה לצאת ממצב שנקלעת, לדעתי, באשמתך, פשוט לפי התגובות, השתדלתי לענות לך, ברצינות באכפתיות, לא התיחסת לדברי--כי אי אפשר לבלבל אותך עם עובדות כי לך יש אג'נדה. נורא חבל שאת לא מסוגלת להקשיב. אני באופן אישי רציתי מאוד להרגיע אותך, לחשוב איתך שאולי גם את לא לגמרי צודקת, לעזוב את התנהגות המורה, הרי היא נשארת במקום, את נפגעת כי את פוגעת בעצמך. את לא רוצה להקשיב, אז למה את שואלת. אולי תחשבי איזו תשובה רצית. אני מאחלת לך הרבה הצלחה בחיים.

כתבה שעשו עלי בעקבות ההתנכלות של המורה שלי

כמו שכתבתי פה לפני כמה ימים וכנראה חלקכם לא ממש הבינו על מה מדובר, יש על זה כתבה ואתם מוזמנים לעיין ולהגיב. http://www.no-r.co.il/item.php?id=1885

mormorto3

New member
דעתי בעניין

צריך להבין שמורים הם גם לפעמים בני אדם והם מגיבים מהתיסכולים והכאבים שלהם. אני לא אומר שזה בסדר וכרגע זאת בעייה ידועה שהרף של המורים בארץ הוא נמוך מאוד מה שמאפשר כניסה של כאלה שיכולים לעכב ולפגוע בהתפתחות התלמידים אבל לפעמים אפשר להגיע להבנה ולפתור משברים בצורה אישית, למשל פנייה אישית למורה, אחרי השיעור או בזמן רגוע ולהסביר לו שמה שקרה היה פוגע ומעליב מבחינתך. הליום ורעש אולי יכולים לפטר את המורה ולגרום לשינוי ברמה השטחית אבל איפה האנושיות שלנו מתבטאת פה? עד כמה שבתי הספר היום לא מתאמצים להציג את עצמם כיותר מבית חרושת לציונים אפשר גם לשבור את המחסום של מורה - תלמיד ולעודד הידברות, שזה מה שאני מאמין חסר מאוד בחברה שלנו (רואים את זה בכל האלימות שקיימת בבני נוער). אני לא אומר שצריך לשתוק ולסבול התעללות, נהפוך הוא, גישה אחראית היא אחת שיודעת להפעיל שיקול דעת ואמצעי טיפול דרסטים רק כשבאמת אין ברירה אחרת. תהליך הלימוד הוא תמיד הדדי ולשני הצדדים יש מה להפיק ממנו, לכן עם כל אחד יעשה קצת יותר מאמץ ויתעלה מעל עצמו נוכל ליצור סביבה חינוכית וחברה טובים יותר. אני מבין את הפגיעה שאת חשה אבל להיסחף לתגובה רגשית וללכת לעשות רעש ולחפש סוג של נקמה זו ההיפך מהבגרות, שהיא-היא מה שבסופו של דבר תלמידים צריכים לרכוש בבית-הספר/תיכון. תדעי שאני לא מאשים אותך והרבה פעמים החברה מסביב היא זאת שגורמת לנו לפעול בצורה מסויימת ומי כמוני יודע איך בגיל הזה אפשר להיסחף לעשות דברים שהם לא רצוננו, אבל להראות גדלות-ראש ולפעול בצורה שקולה ופרופורציונלית בסופו של דבר תהיה הרבה יותר מועילה וטובה לך, ובגדול.

אם היית קורא הכל

אז היית מבין שכן ניסו לפתור את זה, עם שיחות בשיתוף קידום נוער אך המורה לא רצתה לסיים את זה בטוב, ואחרכך העיפו אותי מהכיתה כי לא כיבדתי אותה ... אבל איך אפשר לכבד אדם אחרי מילים כאלה?! וזה בעצם מה שהיה, ועם ממוצע 93 אני נמצאת בכיתה שחלק מהילדים בה לא עושים בגרות מלאה.

mormorto3

New member
צר לי זה מה שהבנתי מהכתבה

אולי תוכלי לספר מה הייתה תגובת המורה לניסיונות לסיים את זה בטוב? היא המשיכה לקרוא לך נאצית? מה היה הטיעון שלה? קידום נוער זה גם התערבות של צד שלישי, התכוונתי לכך שאת באופן אישי אחרי השיעור או בסוף היום היית פונה אליה ומסבירה לה שנפגעת מאיך שהיא קראה לך ושמבחינתך המילה הזאת יש לה משמעות כבדה ולא לעניין.

היא מכחישה הכל

וההנהלה תומכת בה למרות שיש לי עדים, הם לא מוכנים להקשיב בכלל ולכן פניתי לתקשורת וכמו שאתה רואה הם מאווווד מאוד נלחצו והתחננו שהכתבה תרד, אז היא ירדה זמנית עד שיהיה את התגובה שלהם בכתבה ואז הכתבה תחזור.. למרות שכבר מאתמול בבוקר אין להם תגובה, אולי הם פשוט יודעים שאין להם דרך לצאת טוב? אולי.

חסמו את הכתבה

כי בית הספר נלחץ והתעצבן.. אבל כתוב עליה גם כאן.. http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=63809&blogcode=11586872

LEATHER REBEL

New member
רגע... היא משווה אותך להיטלר?

אם אכן כך הוא הדבר, אז הנה עצה טובה: תקליט אותה, ללא ידיעתה. אפילו עם מכשיר mp3 קטן. זה דבר שקל מאוד לעשות... ומי שיאמר שזה קשה הוא תבוסתן. את ההקלטה תשמיע למנהל, ואם יש צורך בכך אז למישהו בעיריה שמופקד על החינוך. אני מת לראות את הפרצוף של המורה כשהיא נקראת לבירור בעקבות העניין. היא תכחיש, כמובן, ואז ישמיעו לה את ההקלטה. איך שאני מת לראות את הפרצוף שלה אז, כשהיא שומעת את עצמה בהקלטה. הרי היא -לא תוכל לומר- שדבריה הוצאו מהקשרם.

למעלה