מתנות לפסח ובכלל...

m i t a l y

New member
מתנות לפסח ובכלל...

אז עכשיו, כשהבחירות מאחורינו, מתפנים לחשוב שוב על הפסח, להתרגש, לתכנן... אז בא לכם לדבר קצת על מתנות? האם אתם נותנים מתנות לפסח לילדכם? ובכלל? האם הייתם מקבלים מתנות מהוריכם לחגים? ולפעמים ככה סתם?

מתנות לחגים- פסח וראש השנה

בילדותי זה היה תמיד בגדים חדשים, בראש השנה גם נעליים, בפסח גם סנדלים, אנחנו גם קונים לילדים מתנות לחג.

אל דן

New member
מקבלים ונותנים מתנות לרוב

אנשים מאבדים את האש עם המתנות. יש דברים של "פעם" "כשהיינו ילדים"..שפשוט כיום להם תחליף (אמירה בערגה לחלק מהדברים של פעם)

אני, למשל, אף פעם לא עורגת על "פעם"

ונושא הקניות בעייתי היום, כי, שלא כמו "פעם" לא מחכים לחגים ה"גדולים" ראש השנה ופסח כדי לקנות בגדים חדשים, ובכלל, לרוב האנשים (לפחות במעמד הבינוני) יש ה"כל", ואם אין אז קונים. המתנות היום איבדו הרבה מהאפקט שלהם, גם בעיני הילדים, וגם אותם כבר קשה להפתיע.

maybesure

New member
כן כן בטח!

קודם כל: לילדים. חוץ מהעובדה שכל השנה מצ'פרים אותם - גם בחגים קונים להם מתנות. ולא רק בראש השנה ופסח: משלוח מנות בפורים, דמי חנוכה בחנוכה, ובכלל שמחים לצ'פר אותם. לא תמיד זו מתנה קנויה, יש מתנות כמו אלבום התעודות שהכנתי לבתי ליום הולדתה ה 17, שמאגד את כל התעודות שקיבלה אי פעם, ציונים, הצטיינות, השתתפות בפרוייקטים... אלבום מושקע מאוד שהעלות שלו הסצכמה בדפים מיוחדים בזהב, ודיו של המדפסת לעיטור, וקצת קישוטים לכריכה שאבא שלי ניגר. לפעמים זה משהו שמשלים להם אוספים (ולזה דווקא יש טעם של פעם) לפעמים ספר חדש, ולפעמים מה לעשות? גם משחק אלקטרוני/מחשב/די וי די... הרעיון הוא חינוך לנתינה, ולכן המתנות לא נמדדות בכסף. אין שום קשר לעובדה ש"יש להם הכל" ובגדים קונים כל השנה. לפעמים גם בגד חדש נוסף הוא מתנה מהנה. להורים: במשפחתי תמיד קיבלנו מתנות בחגים, בעיקר בפסח. לא דברים יקרי ערך - אבל דברים שעושים טוב בלב. קישטים לחדר, ספרים, עט מיוחד, פריטים לתחביבים (אצלי אמנויות). היום זה בעיקר כלי בית ופריטים לבית. משתדלים להתאים לטעם. אמי שואלת מה אני רוצה - לרוב הולכות יחד וקונות. אני דווקא קולטת ממנה התלהבויות מדברים כל השנה, ורושמת לי בזכרון. בחגים דואגת לקנות לה מה שאינה קונה לעצמה או לבית, ושראיתי אותה מתלהבת. לאבא שלי בעיקר בימי הולדת. אבל אם מוצאת משהו מיוחד שמתאים -קונה לו גם. בנוסף, מתוקף התחביבים שלי - גם עושה יצירות ומחלקת כתוספת למתנה. קונה גם למנקה ולחמותי. עם חמותי זו תמיד בעיה כי אין לי אפפעם מידע מה יתאים. אז לרוב אלו מוצרי טיפוח. היא חיה בגפה עם מטפלת, אשה קשישה שהתעוורה
ובעלי לא מתאמץ לשמור איתה על קשר וכמה שניסיתי לעודד אותו - התייאשתי. לאשה שעוזרת לנו לנקות את הבית - קונה משהו לבית ומוסיפה חפץ יצירתי.

alona 9

New member
"לאשה שעוזרת לנו לנקות את הבית"../images/Emo127.gif

אהבתי

49צהוב

New member
בקושי נותנת- מעט מקבלת

פעם חמותי היתה מביאה לנו דברים לא שימושיים ואנחנו החזרנו לה במתנות נפלאות לדעתי -שהסתבר שהיא ערמה אותן בארון ולעולם לא פתחה... מאז עשור היא נוסעת למלון לפסח- אז אין מתנות (יששששששש) אמא שלי לפעמים מביאה משהו- כשהיא מגיעה לארוחת הפסח... לנו איזה כלי למטבח- לילדים שוקולד... אני לא נותנת לילדים בחג כלום- אבל הם מקבלים כל הזמן---, וכשהיינו קטנים- מתנות קיבלנו רק ביום הולדת- אה וגם בחנוכה אולי בגלל מסורת חג המולד

pf26

New member
בילדותי קיבלנו בפסח

מסבתא (בקיבוץ) גרביים ושוקולד... בבית של אמא היתה מסורת להביא משהו קטן לכל אחד. אצל חמותי לא וכשהוצאתי את המתנות בסדר הראשון כולם היו בהלם, אבל ההרגל מתחיל להשתרש. השנה נהיה אצל חברים ואני מתכננת לקנות לכל ילד משהו קטן וסימלי (וכמובן למארחת).

גלבועא

New member
מתנות לפסח?

אני חושב שבשנות החמישים קבלת מכנסיים חדשים או חולצה חדשה היה אירוע מסדר קוסמי. אני מניח שלכבוד פסח קיבלנו בגדים חדשים, ממש לא זוכר. כל ענין המתנות לא מקובל היה בבית הוריי, והפך "מקובל" כשהתחתנתי. עם זאת, יש בנו התנגדות למתנות עתירות ממון, ולכן אם אנחנו נותנים מתנות אלה מתנות ייצוגיות וקטנות. במקביל איננו מצפים לקבל מתנות יקרות וגם לא מקבלים. בשנים האחרונות, מאז שחמותי נישאה בשנית כל ענין המתנות ירד מעל הפרק, בשעה טובה ומוצלחת.

אף פעם לא קיבלתי מהורי מתנה לחג

אחרי נישואי כאשר באתי לליל הסדר הבאתי מתנה. אבל זה לא קרה הרבה פעמים כי אמי הפסיקה מהר מאוד לעשות סדרים.והסדר עבר להיות עם אחיותי וילדינו וקנינו מתנות אחת לשניה. כיום במשפחתי מקובל לקנות מתנה גדולה למארח. אני כסבתא קונה גם לנכדים.

אנפה2

New member
לילדי אני נותנת מתנה בכל חג

כסף, במילא הטעם של הצעירים שונה מטעמינו אנו, ואם אני רוצה שיהנו אז כסף זה הפיתרון, וגם לימי הולדת נותנת כסף, זה למדתי מהורי, שהיעילות בקבלת מתנה בכסף אין כמוה. הם אפילו מחכים לחג שיגיע ויודעים שאם רוצים משהו גדול הם מקבלים את מתנת החג שלנו ומשלימים מעצמם, וכולנו שמחים ומאושרים. ואותי הם שואלים מה אני רוצה, ותמיד אני מבקשת איזה אביזר מפנק, אשר אותו אין לי לב לרכוש כי המחיר לא מצדיק, אבל לקבל את זה כמתנה משמח אותי מאוד.

גלבועא

New member
ילדיי המתוקים מסרבים לקבל מאתנו

כסף. טענתם, ההגיונית להפליא היא, שכסף אינו אישי.

אנפה2

New member
לא אישי , אבל שימושי, באישי אני

נותנת להם חיבוקים נישוקים והמון אהבה,
גם אני אוהבת לקבל מתנות
וכסף אוי כמה אני אוהבת לקבל, ומעריכה ביותר את מי שנותן לי.

אני לא אוהבת לתת כסף מתנה

כי בעיני זה לצאת ידי חובה. "קח את הכסף ורד ממני", כשמקבלים מתנה מרגישים שמישהו חשב עלי, מישהו השקיע הרבה רצון טוב. כשאמי היתה נותנת לי כסף בד'כ עד שהגעתי הביתה הוא כבר לא היה. או שנתתי אותו לילדי מסבתא.

אנפה2

New member
אגלה לכם בסוד, קיבלתי מילדי מתנה

שנקנתה באחת החנויות היפות בקניון עזריאלי, המתנה
לא מצאה חן בעיני ולא היתה לי שימוש בה, הלכתי לחנות להחליפה, לא מצאתי שם משהו שמתאים לי, לפני חודש, חברה שלי חיתנה, לא יכולנו להגיע לחתונה, אבל מתנה הם קיבלו, הזוג הצעיר כמובן, את מתנת
ילדי. פעמים רבות אנחנו מקבלים מתנות
יקרות ערך, אי אפשר להביא אותם סתם לליל שישי , או להזמנה של כוס קפה. אז יש לי ארון מלא מתנות
לחלק, מי בתור...., ומי שרוצה לתת לי מתנות .... צ'קים ומזומנים יתקבלו ברצון. ואם במתנות עסקינן, ברצוני לספר לכם שבמגזר הדתי , לחתונות מביאים מלא מתנות, גיסתי דתית וכמו כן ילדיה, לא ידעו מה לעשות עם כל המתנות שקיבלו ילדיה לחתונה. בתי נשאה בקיץ, קבלה רק צ'קים ומזומנים, אפילו לא מתנה אחת, והיא זוכרת את כל האורחים לטוב, וכן ירבו. ואם לומר את האמת, מה שנותנים זה מה שמקבלי. בכל התחומים.

אני מקבלת מאמי רק כסף, ואני שמחה

כי את המתנות שקיבלתי ממנה לא אהבתי וגם לא יכולתי להחליף. לילדים אני קונה מתנות על פי בקשתם ובחירתם. לבת קניתי שמיכת קיץ ולילדים שלה בגדים. לבן ולאשתו בגדים על פי בקשתם, וכך גם לאמי. אני משקיעה הרבה מאוד מחשבה ברכישת מתנות, מכיון שגם אני מאוד בררנית, ומקפידה מאוד לקנות רק דברים שאני יודעת שהם נחוצים ושיהיה להם שימוש. אגב, בעלי קנה לי ליום הולדתי צג דק למחשב, ועכשיו הרבה יותר נעים קרוא את כל הדברים החשובים שכולכם כותבים.

alona 9

New member
אני גרועה בקניית מתנות

ולאחרונה, הגעתי למסקנה שאני משקיעה יותר מידי מחשבה ואנרגיה בקניית מתנות, אני לומדת לאט לאט מהסביבה ורואה שגם, אם משקיעים במתנה צנועה יותר וגם אם היא זולה יותר,התגובה מהצד השני יכולה לפעמים להיות שמחה יותר,

אנפה2

New member
נכון מאוד אלונה, לא קובע מה קונים,

קובע אם המקבל נהנה ממה שהוא קיבל. ואם זה שמיש לו, או יעיל לו, אחרת המתנה שוכבת בארות או מועברת למישהו אחר. לכן הטוב ביותר הוא לפעמים לשאול מה צריך ושיתנו לך כמה רעיונות ואז תבחרי את הכי מתאים לתקציב שלך.

למעלה