מתנות לחג...

m i t a l y

New member
מתנות לחג... ../images/Emo77.gif

ראש השנה מתקרב... האם אתם מתכננים/מתכוונים לקנות מתנות לבני המשפחה? להורים? לילדים? לנכדים? ואם כן, מה? ואם לא, למה לא?

גלבועא

New member
מתנות

אני לא ממונה על המתנות, למזלי ולשמחתי. לו הדברים היו תלויים בי כל ענין המתנות היה יורד מעל הפרק. אני ממש לא זוכר אם אנחנו מקבלים-נותנים כי זה כל כך לא מעניין אותי, שכנראה לא מערבים אותי בנושא זה.

m i t a l y

New member
גלבוע, איזה יופי לראות אותך פה

בשעה זו... ו... למה? אתה לא אוהב לקבל מתנות? ולתת? יום טוב לך

p a l o m a

New member
היינו מקבלים נעליים חדשות בפסח

ובראש השנה.. ולפעמים גם גרביים לבנות בתוך הנעלים כהפתעה. אני סיימתי עם המתנות "לחג" כל שבוע יש סיבה למסיבה ברוך השם טפו טפו... אבל דחילחק! כמה אפשר? מפעל משחקים צעצועים וספרים...יש אצל הצעירים האלה. על כן אנוכי קונה: לכל ילדה וילדה בהתאם לגיל פיג'מה - בעברית נמנמה... והם מאושרים עד הגג. ל"גדולים" אני נותנת מטבע של 5 שקלים ביד.. ולקטנים שוקולד קינדר. ובא לציון גואל. אפשר לפשוט הרגל עם כל ההוצאות האלה, עוד לפני הקניות למלא המקרר ולמזווה לחג... ו ז ה ו . חג שמייח!

מתנות לחג

מכיוון שיש לנו שלושה ילדים גדולים ונשואים חילקנו את החגים בכל חג הילד שזה ה"החג שלו"קונה מתנות ליתר האחים והאחיינים וגם להורים. כמובן שיש מי שמשקיע יותר במחשבה ויצירה ויש מי שרק יוצא ידי חובה.אבל טקס פתיחת המתנות כשכל חג הופך לחגיגה תמיד משמח. אנחנו ,הסבא והסבתא קונים בכל חג לנכדים בדר"כ ספר טוב או משחק וכל החג יש במה לשחק ולהתעסק.

מתנות לכולם...../images/Emo77.gif

הנוהג התחיל אצל הורי, לתת ולקבל מתנות בחגים בימי הולדת. אז המשפחה היתה עוד קטנה, אבל היום כשהתרחבה עדין אנחנו נותנים ומקבלים. אמי נותנת לכולם כסף. אני משתמשת בכסף כדי לקנות מתנות (לכל משפחה של ילדי, לאמי ולכל נכד). בקיצור, חג שמח ויקר, אבל, איך מפסיקים? עוד לא גיליתי את הסוד, וכמו שאני חיכיתי בזמנו למתנות אני יודעת שגם הצעירים מחכים, אז שיהיה חג שמח לכולם!

49צהוב

New member
שונא מתנות יחיה (פתגם מוזר)

אנחנו לא ממש בעסק של מתנות בחגים חמותי נותנת כסף (שזה לא רע בהחלט), אמא שלי... לפעמים משהו אני לא נותנת..., לא בחגים בכל אופן,... נראה לי מוזר למשל לתת משהו לחמותי , כי היא לעולם לא מרוצה עם מה שהיא מקבלת - שמעתם פעם מישהו שנותנים לו מתנה ואומר "לא חשוב העיקר הכוונה" ותוקע אותה בארון לנצח... והילדים- הם מקבלים מספיק כל השנה

p a l o m a

New member
צהוב.. שמענו גם שמענו... גם ראינו

את המתנה אחרי שנה אצל דודה אחרת לכבוד החג... חהחהחה עד היום לא התרגלנו... זה כבר אני והדור שאחרי... ועוד מעט הנינים יהיו עדים לתופעה.... יכול להיות שזה הגיע מהגלות מפולין? אחרת אין לי הסבר. אבל א נ ו כ י ? מתה על מתנות! ועוד יותר לתת מתנות כל הטקס סביב רכישת המתנה ממש מרגיע אותי...נכון נחמד?...כך אני נוקמת בכל "הלא היית צריכה למיניהם..."חהחהחהח

מתנות

עד לפני מספר שנים קנינו מתנות לכל האחים (5 מתנות) לפני מספר שנים אחת האחריות הגתה רעיון, מכיוון שמאז שההורים נפטרו אנחנו חוגגים כל פעם אצל אח אחר וכל אחד מביא משהו, אז לא קונים יותר מתנות. אנחנו מסתפקים בבונבוניירות, לנכדות הקטנטנות אנחנו קונים איזו מתנה או ספר וזהו.

אנפה2

New member
|שאז אני או פריירית../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif

או לרג'יט תחליטו, ביום שישי הילדים היו לארוחת ערב, ומכיון שהם נוסעים לחו"ל לחגים ולחתן יש יום הולדת, נתתי להם מתנה ב-$, הם מאוד מאוד שמחו. לבת הצעירה יש יום הולדת בסוכות, אז אנחנו קונים לה במתנה מחשב חדש (היא גרה בדירה שכורה), ובכלל אני מאוד אוהבת לתת לילדים מתנות ובדרך כלל זה מתנות גדולות, והלואי ויהיה לי תמיד את האפשרות לתת להם, אני נותנת להם בעונג רב. מכיוון שתמיד בחגים ארחתי אצלי, תמיד קיבלתי מתנות מאוד יפות, ושמתי אותם בצד, כי אני מאוד אוהבת כלים יפים וסכומיים יפים , ותמיד אני קונה ומפרגנת לעצמי, כך שעם המתנות שאני מקבלת אין לי כל כך מה לעשות, יצא שאם אני הולכת לחברים אני אפילו לא יכולה להביא את המתנות שיש לי כי הם יקרות מדי לסתם ארוח, כך שיש לי בבית מחסן קטן. ובקשר למתנות , יש לי חברה שבמשך פעמיים שהיא התארחה אצלי היא הביאה לי אותה מתנה, כף הגשה מכסף של חברת הצורפים, כל כך צחקתי על שהיא לא זכרה שהיא כבר פעם הביאה לי כף כזו, יצאה נשכרת מזה כלתי, העברתי לה כף אחת מכסף. בטח התעייפתם ממני , אז ביייי

החתולית

New member
אצלנו יש נוהג כבר שנים רבות

מתנות קונים רק לילדים איתם מבלים את ערב החג / ליל הסדר. אחרי שבמשך שנים משפחה שלמה נטרפה בשל הדילמות הקשורות ברכישת מתנות לכולם, אמי העלתה רעיון וכולנו קיבלנו אותו. לטעמי זה מנהג מבורך שחוסך לכולנו הרבה כאבי ראש. כך אני קונה מתנות לילדיו של אחי ולבני, ומביאה פרחים למי שאנחנו מתארחים אצלם. אני נוהגת לרכוש מתנות קטנות וסמליות גם למשפחה בן זוגי לשעבר - בראש השנה אלה תמיד מארזים חגיגיים של דבש / שמן זית, ובפסח משהו קטן אחר.

מתנות .... כמה שאני אוהבת לתת וגם

לקבל כמובן. אני קונה למי שמארחת אותנו השנה בערב החג, קלחמותי, אבא שלי ודוה של בעלי אני מכינה כמו כל שנה- לוח שנה עם תמונות הילדים. ללולי ואדוארד ניקנה משהו סימלי כי אחרי זה יש להם ימי הולדת. ש' ואני חוגגים היום יום נישואין את זה בדרך כלל נופל בחגים או סמוך מאוד ומתנת יום הנישואין היא גם מתנת ראש השנה. בכלל אצלי תמיד קניית מתנה מלווה במחשבה והשתדלות וכמובן שימחה.

למעלה