מתנות החתונה

מתנות החתונה

מה דעתכם,הכסף שמתקבל במעטפות,האם שייך שההורים בוורט ידרשו/יבקשו שהכסף יכסה את האולם,צלם,זמר,והייתרה לזוג,מאחר שהם נתנו כל צד 30 35,שאצל ספרדים זה נחשב נחמד??או שהכל מגיע לזוג??איך מקובל??נ.ב.אל תזלזלו כיוון שברקע החברתי ממנו אני בא המתנות מגיעות לסכום נכבד..אחי הגדול למשל קיבל 115 אלף שקל!!אבל במקרה שלו 90 אלף הלך לאולם,ולשאר הוצאות החתונה,הוא עובד,ורצה שכך יהיה..אז מה דעתכם לגבי בחור ישיבה?איך מקובל??

כן זה המון!

אבל אצל אחי זה משו מיוחד,הוא עובד במקום טוב,שהחברים לעבודה,הביאו סכום מכובד כל אחד,וגם המשפחה שלי מחו`ל,הביאו הרבה,ועוד דבר,אצלינו יש מצב שכשאבא שלי צריך ללכת ל3 אירועים ביום הוא יכול להוציא לפחות 1500שקל רק על המתנות לשלושתם,זה עובד שבכל אירוע אחד מביא בערך מאה שקל או משו בסביבות,יותר ממה שהשני נתן לו,אל תצחק אבל יש מחברות מסודרות כמה הביא כל אחד,בוא תראה..אז מאירוע לאירוע,הסכום עולה ועולה,וכיוון שהבר מצוה של אחי הקטן היתה לפני משו כמו שש שנים,אז החתונה של אחי מעלי הייתה אחרי הרבה זמן שאבא שלי רק מחלק מתנות,אז יצא שהחזירו לו על הכל..יש??

זה עובד ככה...

הכל תלוי בכוונת נותני המתנה. לפעמים מבינים שהנותנים מכירים רק תהורים ונותנים סכום גבוה לעזור להם לכסות תהוצאות. ולכן זה מיועד להורים ולא לזוג. אבל מי שמכירים תזוג או סכומים כמו 120 או 180 שח זה כמובן מתנה לזוג לתחילת החיים. בהצלחה.

בלי קשר לכוונת האורחים,

בדרך כלל אצל ספרדים שנותנים לדירה החתונה אמורה לכסות את עצמה. אם לא אז ההורים משלימים, וזה נשמע לי הוגן למדי. אני באופן אישי, כשאני נותן מתנה- אני נותן אותה לחתן ביד. שישים בכיס, שלא ילך בשביל הטיפ של רב המלצרים.

וואלה

אבל בחייאת איזה חתן יש לו זמן למתנות,אז כולם שמים בתיבה,או נותנים לאבא..והכסף הנזיל הזה עוזר מאוד בשלב הראשוני!

שימו לב!

השאלה הייתה "האם שייך שההורים בוורט...." כלומר התנו את הדברים מראש (ויפה שכך) ובוודאי בידיעת החתן והכלה. על פי דין, כל תנאי שבממון קיים. עכשיו מה השאלה? האם זה מקובל? מה הקשר מקובל או לא, התנו מראש, התנאי קיים. בהצלחה לכולם. ולעולם, כן ממש לעולם לא לריב על כסף!!!

בגדול זה יכול להיות שהם ידרשו את זה לעצמם

והיו דברים מעולם. אצלנו אישית, ההורים נוהגים לקחת על עצמם את ההוצאות האלו ולתת לזוג הצעיר לפתוח את חייהם בכסף של המתנות שהיתקבל שזה לדעתי דבר נחמד ביותר.

kiss 18

New member
../images/Emo27.gifאצילנו זה ככה...

ההורים עושים חצי חצי עם ההוצאות של החתונה..וכל הכסף והמתנות הכל ללא יוצא מן הכלל הולך לזוג הצעיר... ואני חושבת זה דרך מעולה...

kiss 18

New member
כן! לא משלמים את כל הדירה חצי חצי..אבל עוזרים

אמרתי לכם שיש לי הורים מקסימים!! האמת שעכשיו אני ניזכרת..אחותי התחתנה לפני שנתיים בערך וגם ברהיטים עזרו, או עשו חצי חצי לא זוכרת בדיוק!
אחים שלי התחתנו לפני כמה שנים טובות..אני לא יודעת, או זוכרת בדיוק מה הלך שם... אם אתה רוצה לדעת אשאל את הוריי... יש??

אiהד1

New member
פשוט וברור

שבקטע הזה תעשה שמיניות ומה שנהוג בבית ההורים כך יהיה. אבל דעתי האישית היא שבחור שמתכונן לשבת וללמוד, מתנות החתונה אמורות להגיע לעזרתו. אין ספק בכך. אבל דוקא אצל הספרדים שמקבלים סכומים גדולים, לא מבינים את הענין הזה, ומאד מאד חבל כי בין כה ההורים לא נותנים רוב סכום דירה, אז לפחות את זה. (נ.ב. אני לא מדבר על הורים שאין להם... וד``ל.)

למעלה