מתנה שלא התקבלה...

גל אור

New member
מתנה שלא התקבלה...

שלום, לפני כשנתיים אירגנו מפגש פורום וקנינו (כל חברי הפורום) מתנה למארחת. האחריות כל קניית המתנה הוטלה עלי, אבל כשרציתי לתת אותה למארחת (כמה ימים לאחר המפגש), היא נעלבה ולא הסכימה לקבל אותה. מאז, המתנה יושבת אצלי בארון ואין לי מושג מה לעשות איתה. פניתי לכשלושה מאלו שהשתתפו בקניית המתנה, יידעתי אותם על העניין ושאלתי לדעתם, אך לא קבלתי תשובה (יש עוד כחמישה אנשים שהשתתפו בקניית המתנה, אך לא יודעים שהמתנה לא הגיעה ליעודה). השאלה היא בעצם, מה לעשות עם המתנה? מותר לי להשתמש בה? לזרוק אותה? לתת למישהו? תודה, גל

אם אתה באמת רוצה לצאת נקי מהעסק...

הכי טוב שתיידע את כל האנשים הנוגעים בדבר. מן הסתם אף אחד לא ידרוש את חלקו במתנה, כך היא תישאר שלך. והעובדה שידעת אותם תמנע ממך להיקרא גזלן.

א77

New member
והייתי גם מציע

אולי במשך שנתיים היא נרגעה במעט. נסי אם זה שייך, לפנות אליה במסר אישי למשל. הסבירי לה את הבעיה שנוצרה. תוכלי לתת לה לינק לשאלתך כאן והתלבטותך זאת. אולי היא 'תעשה טובה' ותסכים לקבל בפיוס. ייתכן והיה לה סיבה להיפגע, אבל אין זה מן העניין. אולי היא התפיסה ותסכים ובא לציון גואל. ואם לאו, אז הרעיון הקודם שהוצע לך כאן בפורום, נשמע סביר. מועדים לשמחה.

גל אור

New member
הייתי עושה את זה, אבל...

זה לא אפשרי. זה לא היה אפשרי כבר לפני שנתיים, כמה חודשים אחרי כל עניין המתנה. כל אנשי הפורום נעלמו, התחלפו וכו', למעט בודדים שאותם אכן יידעתי. אותו כנ"ל לגבי ההצעה לפנות אליה שוב, ולראות אם היא תסכים לקבל את המתנה. אין לי מושג איפה אפשר למצוא אותה. חג שמח, גל

א77

New member
אם כל חברי הפורום ההוא נעלמו

ואם לא מדובר בסכום גדול, ואתה מעוניין לעשות כמידת החסיד העושה לפני משורת הדין (כמבואר בתלמוד בכמה מקומות) הרי הייתי ממליץ [וזה רק לפנים משורת הדין] להפריש ממון זה לצדקה לצרכי צבור דווקא. היינו יכול להיות בית כנסת וכדו'. למעשה פתרון של להקדיש לצרכי צבור, הוא למי שגנב ואינו יודע ממי, והוא מעוניין לקיים מצוות והשיב את הגזילה. לכן כאן אין מצד הדין את הענין הזה כלל. מה שבטוח, שכל אחד ממשתפי הקניה כנראה מחל במחילה גמורה על הכסף, וגם נתן את זה בלב שלם. מאותו רגע שנתן את זה הרי שאינו מצפה שזה יגיע אליו. ומאידך זה שזה מיועד עבורו הרי אינו מעוניין בזה. אם כך, הבה נניח וננקוט את הכלל שזוכים לאדם שלא מדעתו, היינו שמיכיון שזכות היא למקבל, הרי החפץ נעשה שלו, כי הקניתם לו את זה שלא מדעתו כי זכות היא לו ולא חובה. אבל מה לעשות והוא אינו מעוניין בה, ז"א אוליי דין הפקר יש לזה. וממילא זכית בעצמך בזה. שיהיה לך חג שמח וכל טוב.

למעלה