מתנה לחג

פלפל.

New member
מתנה לחג ../images/Emo161.gif

עכשיו, קצת לפני הסדר, זו ההזדמנות שלכם להפתיע את הוריכם או את סבכם וסבתכם בשירת "אחד מי יודע" בטורקית, פרסית, איטלקית, רוסית, תימנית, או הולנדית בלחנים המסורתיים מבית אבא. ארכיון הצלילים הלאומי שבבית הספרים הלאומי מעביר ל MP3 את הקלטות בית הפונותיקה ומציג בקישור הבא מבחר הקלטות של שירי החג ע"פ מסורות קהילות ישראל השונות. הושיבו את סבתכם מול המחשב. הראו לה ש"זה משהו האינטרנט הזה". חג שמח!

ST

New member
אחד מי יודע... ../images/Emo29.gif

אצלנו בסדר שרים את "אחד מי יודע" בעברית, כמו כולם, אבל גם ביידיש אפילו אחי הקטן כבר למד את השיר בע"פ... זה תמיד יפה לראות איך שלושה דורות יכולים להגיד ולשיר את אותן מילים, וכל אחד ימצא בהן משהו משלו... עכשיו - שאלה: מישהו מכיר את הגרסה של "אחד מי יודע" ביידיש? מישהו יודע אם הטקסט הזה כתוב במקום כלשהו? (אנחנו שרים את זה בע"פ, ולא מצאתי אף הגדה שזה כתוב בה..) אני מאוד אשמח אם מישהו יודע על מה אני מדברת, ויודע איפה אפשר למצוא (גם אם ידוע לכם על הגדה כלשהי שזה כתוב בה... אני מוכנה לחפש, אבל לא יודעת מאיפה להתחיל)... תודה, ומועדים לשמחה. פסח שקט. אסתי.

ST

New member
אבל זה לא... ../images/Emo29.gif

אני קוראת בפורום שלכם (גם אם לא כותבת) ולא הייתי שואלת על משהו שכבר יש לו תשובה כמה הודעות קודם..
בכל מקרה...

למעלה