מתנדב מד"א

amitzahavi

New member
מתנדב מד"א

שלום, אני מתנדב מד"א ממודיעין ורציתי לדעת אם אני יכול יתנדב או יקבל אישור מהמשמר האזרחי האם אוכל לקבל רשיון או אישור נשיאת נשק בזמן התנדבות במד"א. כפי שידוע לכם, באיזור המגורים שלי מתעסקים עם האוכלוסיה הערבית וקצת יש חשש לחיי וחיי הצוות ואני חושב שיהיה יותר בטוח לשעת נשק. אשמח לקבל יותר פרטים. תודה

Lt ResheF 55

New member
עמית איזה מצחיק אתה...

אם לא היית אתה והיית סתם מישהו הייתי מסתלבט עלייך שאתה סתם בן 16 שמתלהב מרובה אבל אני אענה לך... דבר ראשון, אתה צריך קצת וותק במשא"ז בשביל להתחיל לעבור מטווחים ולהוציא אישור לשאת נשק. דבר שני, נגיד והתנדבת ואכן הוצאת אישור לשאת נשק הנשק היחיד שיש באפשרותך לשאת הוא קרבין M1 והזמן היחיד שאתה יכול לשאת אותו הוא בזמן התנדבות בצבא. אתה בן 16 או 17, אף אחד לא ייתן לך לשאת אקדח בכזה גיל.

Lt ResheF 55

New member
לא נשמה

פורום משמר אזרחי, אני מאז ומתמיד פה זה אתה שרודף אחריי

היי עמית

אם אני לא טועה (ויכול להיות שכן) אז איזור מודיעין נחשב "איזור סיכון" שע"פ קרטריון זה יש באפשרותך להוציא רשיון לנשק, מבלי להתנדב במשא"ז. לינק לאתר של משרד הפנים (בצד ימין תלחץ על "כלי יריה"---> קריטריונים) בהצלחה

Lt ResheF 55

New member
הרבנית

לא, לא ידוע לי שמודיעין שייכת לאיזור סיכון... וחוץ מזה, הילד בן 16! סיכון לא סיכון האקדח היחיד שהוא יכול לקחת זה פיקות

חומד...

1. מאיפה לי לדעת שהילד בן 16, אה???
2. ידוע לי שהיישוב מסביב למודיעין כן! נחשבים איזורי סיכון כמו קרית ספר וחשמונאים, אז לגבי מודיעין צריך לברר.

Lt ResheF 55

New member
חומד?

אני מסמיק
חשבתי שכולם מכירים את עמית הוא סלבריטי... לא יודע איזה ישובים מסביב למודיעין, אני גר ברעות וזה לא נראה לי איזור סיכון

חחחחחחח

לאחר הסבר שקיבלתי (ותודה למפקד שלי שהתקשר לשבץ אותי למשמרת, ועל הדרך שאלתי אותו
) מודיעין אינה! יישוב בעל סיכון. לכן עמית היקר... תתחיל להתנדב במשא"ז אולי עוד 5 שנים תקבל המלצה לנשק, ואז תגיע לגיל שאפשר להתחיל....להתחיל לשאת נשק

חנוכה השאלה שלי

אני נרוצה לקבל את הנשק של אבא שלי והוא מסכים לתת לי את זה אני רוצה להוציא עליו רשיון אני בן 21 גר בראשל"צ ולא עשיתי צבא בגלל מותה של אימי אמורים לאשר לי דבר כזה או שלא???

כמה שנים אתה מתנדב??

גם אני לא עשיתי צבא (אלא ש"ל) וקיבלתי רשיון לנשק בגלל שאני מתנדבת כבר 8 שנים. אם אתה מתנדב מעל 5 שנים, תבקש המלצה מקצין אק"מ ועם ההמלצה תלך למשרד הפנים.

אני הייתי מתנדב שנתיים כיום לא

אבל עכשיו שאני לא מתנדב כאזרח אני רוצה להוציא רשיון אגב הנשק 022 טוטו אם את מכירה.

זה קוטר קטן לעומת ה9 מילימטר

אוקי אני יברר גם באתר של מאיר רוט לראות מה הוא חושב תודה בכל אופן

למעלה