מתנדב חדש שואל ..

bee906

New member
מתנדב חדש שואל ..

שלום רב ... אני מתנדב די חדש הגעתי למשמר עקב אילוץ לבצע פעילות למען הקהילה בכדי לקבל תואר מהמכללה בכדי לקבל את התואר , אבל אני כל הזמן תוהה , ברור לי שאנו שם בכדי להרתיע אבל בעצם ידינו כבולות בארועים אמיתיים , אני לאמדבר על אריעוים אלימים דווקא , אלא למשל בדוחות לעברייני תנועה וכו' וזה ממש מתסכל . הבנתי שאחרי 3 שנים של התנדבות מקבלים תעודת שוטר ? איזה סמכויות היא נותת ?

משאז

New member
ממה שהבנת דבר לא נכון.....

שלום לך מתנדב חדש (אלמוני?!) המשמר האזרחי מורכב ממגוון יחידות בינהן יחידות הלובשות מדים ויחידות הפועלות על אזרחי. ישנן יחידות תנועה, סיור, אבטחת מוסדות חינוך, שיטור ימי ועוד.... לפי מה שהבנתי אתה מתנדב במשא"ז הקלאסי (סיורים למניעת פח"ע ללא מדים). מטרת המשא"ז הקלאסי [since 1974] היא למנוע פעילות חבלנית עוינת. לאחרונה הוכנס נוהל המדבר על כך שבנוסף למניעת פח"ע אם נתקל צוות משא"ז באירוע פלילי (במהלך סיור פח"ע) הוא רשאי לטפל בו בסייגים מסויימים (רישום דו"ח תנועה לבן-פנימי, עיכוב במקום מעצר ועוד...). בפועל צוותי משא"ז נתקלים ומטפלים באירועים נוספים במהלך הסיור בהתאם למיומנות והכשרת חברי הצוות. לגבי תעודת שוטר זהו מיתוס, אני מתנדב כבר 3 שנים ולא קיבלתי שום תעודה, מלבד תעודת המינוי. חברי המתמי"ד (יחידת הסיור במדים) הם בעלי תעודה שונה והם בעלי סמכויות כשל שוטרים במהלך ההתנדבות. מקווה שעזרתי, חג שמח הדר רז

זה אם אתה מקבל תעודה "שוטר"

אתה צריל לעבור קורס מתמיד כלומר מתנדב על מדים. שהתעודה של מתנדב היא רגילה עם תמונה לאומת תעודת שוטרמתמיד זה שונה לתשומת לבך המון הצלחה בהמשך הדרך

מתנדב

New member
רועי, חשוב לציין...

שאין דבר כזה תעודת שוטר למתנדבים, גם אם אתה ביח"מ 20 שנה, יש את התעודת מינוי, וזה שונה לגמרי, שוטר הוא נקרא בתפקיד 24 שעות, גם אם הוא לא במשמרת ותקפת לדוגמא שוטר זה נקרא תקיפת שוטר לכל דבר, ומתנדב רק כשהוא במשמרת הוא בתפקיד, ואילו תקפת אותו כשהוא לא במשמרת, זה נקרא תקיפת אזרח, הבנת את ההבדל?...

שלום30

New member
אז ככה

לא כל כך הבנתי איך ברור לך שאנו שם בכדי להתרתיע, לאיזה אירועים אמיתיים אתה מתכוון, ומה מתסכל בזה? הרי ברגע שאתה מבצע התנדבות לקהילה במשא"ז - זה הדבר האמיתי. הפעילות עצמה מחולקת לכמה נושאים: מנהלתית, יומן, סיור, תנועה. פועל יוצא של חלק מהפעילויות זו ההרתעה ונתינת תחושת ביטחון לציבור. אבל זה לא העיקר כי העיקר זו התרומה בכל צורה ולאו דווקא בהרתעה. כמו שענה לך "משאז". לא מקבלים שום תעודת שוטר ואין כמעט סמכויות, למעט כמה סמכויות דומות לאלו של שוטר והן חלות עליך רק בעת היותך מתנדב פעיל וחתום ביומן.

שלום כך החשבון את חברי כיתת הכוננות

נגיד אם יש משהו חריג והם מוקפצים לזירה איך הם יחתמו??.... תחשוב על זה ידידי כי זה לא מסתדר לי

למעלה