מתנדבי סיור

אילתיKLE

New member
מתנדבי סיור

הייתי מאוד רוצה לדעת לגבי מי שמתנדב ביחידות הסיור השונות בארץ (לא ית"מ) איזה הכשרות הוא עובר כמה זמן והאם זה מספיק בשביל לצאת לשטח עם שוטר. שאלתי באה לאחר שראיתי עד כמה לא מסבירים/מלמדים ברמה מספקת מתנדבים בסיור (במדים כמובן) את העבודה בשטח וזה מסוכן!!!
היי דרומה לאילת

מתנדב

New member
אילתי, במה ראית שלא מסבירים/מלמדים

ברמה מספקת?. אני אישית במתמיד, ואני יודע שאתה עובר קורסים ובו מסבירים לך מה המחוייבות שלך ואת האחרויות המוטלת עליך כמתנדב מתמיד (במדים).

אילתיKLE

New member
עבודת שטח../images/Emo73.gif

אני לא דיברתי על הנושא של אתיקה מקצועית או על נושא האחריות המותלת על המתנדבים. אני מדבר יותר בנושא של למה קציני ההדרכה לא מתעמקים בתכלס של העברת נושאי העבודה כמו דו"חות פעולה, דו"חות עיכוב/מעצר. ואני מאמין שקלטת את הראש שלי שאתה בתור מתנדב ותיק שכבר יודע את העבודה וזה רק לאחר שלמדת אותה בעצמך בעזרת השוטרים. צריך למצוא את ה"עמק השווה" ולהעביר אפילו קצת כבר בקורס מתמ"יד הראשוני.
היי דרומה לאילת

מתנדב

New member
אילתי יש צדק בדבריך.

עכשיו הבנתי מה הייתה כוונותיך. לגבי דוחות פעולה, כהיום כבר מלמדים את המתנדבים איך למלאות דוחות פעולה, או למקרה הצורך שלפעמים צריך למלאות גם מזכרים. ויש מה ללמוד בזה. לגבי דוחות עיכוב/מעצר, אני עברתי את הקורס כבר לפני 6 שנים בערך ואז לא הראו לנו איך למלאות דוחות עיכוב, וזה אכן למדתי משוטרים איך למלאות. אבל שמעתי שבקורסים האחרונים שזה אומר בשנה האחרונה התחילו ללמד את המתנדבים במילוי דוח עיכוב.

אילתיKLE

New member
מעולה

דיברתי לאחרונה עם ע.רמק"מ אילת והוא אמר לי שהוא התחיל ללמד את כל המתנדבים החדשים בנושא של כל הדו"חות ובפרט מזכרים וזכ"ד דבר שמאוד חשוב בסיור ויכול לגרום לבעיות במידה ולא ימולא כראוי.... חבל על הזמן לכולם...
היי דרומה לאילת

למעלה