"מתנגדים לריטלין"

"מתנגדים לריטלין"

יש לנו מספר מרשים של קוראים שגם כותבים.
ומספר עצום של קוראים שאינם כותבים...
לקוראים המזדמנים, למורים שבינכם, לגננות, להורים ולחברים שלנו ולכל המתענינים-
האמירה "אני מתנגד לריטלין" היא הרבה פעמים {לא תמיד} היא אמירה כללית- שבה חבויה התנגדות כללית לתרופות באשר הן.
לפעמים זו התנגדות למתן תרופות {כולל אקמול ואנטיביוטיקה},
לפעמים זו אמירה שנובעת מחלחול איטי של מסקנות הסיינטולוגיה, לפיה אין מקום בעולמינו לתרופות פסיכיאטריות או לכל התערבות רפואית בהתנהגותם של בני אדם.
לפעמים האמירה הנ"ל באה ממקום של מטפלים או רופאים אלטרנטיביים שמוכנים להפחיד את קהל צרכני התרופות באשר הן על מנת להצליח למכור את מרכולתם.

כשאתם נתקלים בסיסמאות פופולריות כמו- " המורות דוחפות לילדים ריטלין כדי שיהיה להן שקט", "הריטלין הוא סם מסוכן" "כל הילדים בכיתה מקבלים ריטלין", "יש לו קשב וריכוז, ואמרו לי שצריך לתת לו ריטלין, ושאני צריכה להתנגד..." "בגיל 4 הוא עדיין לא מדבר\נוסע באופניים\מזהה אותיות\סופר עד חמש -היציעו לי לתת לו ריטלין...ואני מתנגדת. ואין לי טעם ללכת לרופא כי בטוח יתנו לו ריטלין.." זה בדרך כלל נובע מבורות עמוקה שיש בציבור.
ריטלין היא תרופה ממריצה , שיש לה תפקיד מאוד מסוים. לא לכל בעיה התנהגותית נותנים ריטלין, להפך, יש תרופות יותר פופולריות שניתנות לבעיות התנהגות. יש הפרעות רבות שהטיפול בהן הוא רק התנהגותי ולא תרופתי בכלל.
אז אם אתם נתקלים בהורה ש"לא מרשה שהילד שלו יקח ריטלין" זה לא אומר שהילד שלו לא מטופל. אז נכון שריפוי בעיסוק הוא לא תרופה, וגם טיפול אצל קלינאית תקשורת, או טיפול רגשי, או שיחות עם פסיכולוג- כולם אינם תרופות. והם חשובים לא פחות. אבל כשהורה אומר שהוא לא מוכן לטפל בבן שלו בריטלין- זה לא אומר שהילד לא מטופל. וזה גם לא אומר שהתרופה המתאימה לילד - אם בכלל - היא ריטלין.
יש אנשים שקוראים לרספרידל, או למשפחת תרופות ה-SSR כמו פרוזק, פלוטין, ושאר התרופות הפסיכיאטריות- ריטלין.
אז שימו לב בפעם הבאה כשאתם נתקלים בהורים שנראים בעינכם כהורים "מזניחים" שלא מבינים שצריך לתת לילד "ריטלין" - לדעתכם...

דר עומר

New member
יש לי שאלה אחת

מה הקשר לסיינטולוגיה? סתם אני מנסה להבין, זה לא שיש לי זיקה מיוחדת ל"דת" הזו, אני פשוט לא מצליח להבין למה כל פעם שאני שומע אנשים מדברים על אלו שמתנגדים לריטלין, הם נקשרים עם סיינטולוגיה.
באמת אשמח להבין מאיפה בא הקשר הזה, ואני מודה, אני לא יודע המון על סייטולוגיה, כמו רוב האנשים אני מניח.
תודה מראש על כל הסבר שיתקבל

מה הקשר לסיינטולוגיה

הקשר הוא שבמשך שנים התכנים של הכת הזו {שהוצאה מהחוק בכמה מדינות}, מחלחלים אל התודעה הציבורית. רוב האנשים בכלל לא יודעים שהמקור ל"מאמרים" ול"מחקרים" שהם נחשפים אליהם בעיקר ברשת הוא הסייטולגיה. רבים מהמחקרים שהם מפרסמים הן לא היו ולא נבראו או שעוותו כדי שיתאימו לאג'נדה של הכת המסוכנת הזו.
הסייטולוגיה היא כת עשירה במיוחד, יש לה דרכים מיוחדות להשפיע על אנשים בעיקר לתת כסף לכת והרבה. ההשפעה שלה מפוזרת על פני כל העולם.
האג'נדה המרכזית של הסיינטולוגים היא "הסיינטולוגיה מציעה שיטות טיפול שונות, המכוונות לשפר את היכולות הרוחניות והפיזיות של בני־אדם, לסייע להם בהתמודדות עם מחלות פסיכוסומטיות ולהגיע לצלילות תודעתית."
{מתוך הוויקיפדיה}

החוברות שמופצות בכל העולם ואין מי שלא מכיר אותן - "הדרך אל האושר" הן שלהם.
בעיקרון, הסיינטולוגיה נלחמת בצורה מאוד אגרסיבית בפסיכיאטריה ובפסיכולוגיה המודרנית, ובעיקר בתרופות שנועדו להשפיע על התנהגותם של בני אדם.
כמעט בכל פעם שחולה נפש פוגש מאמר סיינטולוגי או חבר בכת הוא משפיע עליו בצורה כזו שהחולה מפסיק לקחת את התרופות שלו באופן מיידי- ואני מכירה כמה כאלו. {התוצאה של הפסקת תרופות לחולה סכיזופרניה או מאניהדפירסיה למשל- היא אישפוז כפוי במקרה הטוב...}
התוצאה של שטיפת המוח האגרסיבית של הסניטולוגים בנושא הריטלין גורמת לאנשים רבים לקרוא "ריטלין" לכל התרופות הפסיכיאטריות הניתנות לילדים, וכמובן להמנע מלתת טיפול. גם הטענות הרווחות שריטלין הוא קוקאין בשם אחר, שהוא גורם נזקים למוח, שורף תאי מוח, גורם להתמכרות ולמות, ועוד כל מני דברים מזעזעים שמיחסים לריטלין ללא כל עוול בכפו, מקורם באותם מאמרים וצורות שונות של שטיפות המוח הסייטולוגית.

קרה לי שהתבקשתי על יד מנהל בית ספר להתערב בשיחה עם הורים בקשר לביתם. האב חזר והכריז שהבת שלו לא תקבל ריטלין. מסתבר בדיעבד שהבת בכלל לא היתה מועמדת לריטלין, היו לה בעיות התנהגות קשות במיוחד והיא היתה צריכה אבחון פסיכיאטרי מקיף, היא לא יכלה ללמוד בבית ספר רגיל, ולמעשה היא היתה מועמדת לבית ספר מיוחד- אלא שהאב סרב בכל מקרה לאבחון פסיכיאטרי ול"ריטלין". כשאמרתי לו שבכלל לא מדובר על ריטלין, וריטלין בכלל לא מתאים לה ולקשייים שלה, הוא אמר לי שהוא לא מסכים לשום תרופה שמשבשת את ההתנהגות ...המשפחה אגב, הייתה חרדית -ואין סיכוי שהם השתיכו באיזו שהיא צורה לכת הסיינטולוגית..

דר עומר

New member
תודה על ההסבר

מתוך ניסיון מקצועי, יש להיזהר כאשר מדברים על קבוצה מסוימת (לא חשוב מאיזו עדה) בצורה גורפת. יש ממאמיני הסיינטולוגיה שעורכים מחקרים נפלאים, ויש חברים בעולם הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה שעורכים מחקרים, לכאורה, בלי שום ביסוס, בלי שום עובדות, ובלי קשר לכלום. בקיצור, יש ויש. אני בעד להסתכל על כל מקרה לגופו ולהמשיך משם. מעבר לכך, אני מעריך את מה שכתבת בהודעה המקורית, למרות שלא עם הכל אני מסכים.
תודה שוב על ההסבר, ערב נעים וסוף שבוע מצוין.

דר עומר

New member
אני לא יודע אם אני בכלל מכיר סיינטולוגים

חוץ מטום קרוז...הרי ידעו שאנחנו מכירים עוד מימי הפלמ"ח

אני נתקלתי בכמה, ובהרבה מאמרים שלהם.

נתקלתי גם בכמה חולי נפש, שהושפעו ממאמרים שרצים ברשת. אחד מהם ליוויתי פעמיים השנה לאישפוז כפוי...{אחרי שני נסיונות התאבדות, ומקרה של אלימות קשה, וכל זה בגלל שהפסיק את התרופות}

דר עומר

New member
מצטער, כנראה שלא הייתי ברור

לא התכוונתי למאמר ספציפי, אלא רק לכך שסביר להניח שיש כאלו ויש כאלו. שוב, פשוט בגל ההתרשמות שלי מאז חזרתי לארץ שיש נטייה "להאשים" כל התנגדות לריטלין על הסיינטולוגיה. בעוד שאני מאמין שיש מקום לריטלין (למרות שהרבה יותר מוגבל מהשימוש בו היום), אני לא חושב שכל מי שמתנגד לריטלין בהכרח מושפע מסיינטולוגיה, וכל מי שתומך בריטלין בהכרח מתבסס על מחקר אמין וכו'. בקיצור, ניסיתי להביע עמדה קצת מפשרת ומרגיעת רוחות, אם לא כל כך הצלחתי, אני מתנצל.

בהודעה הראשונית הזכרתי כמה מקורות להתנגדות

שלושה אם אני לא טועה.

ההודעה הראשונית שלי הגיעה כתגובה לאנשים רבים, שכולנו נתקלים בהם ביום יום, שמתנגדים לריטלין ולתרופות אחרות בלי שיהיה להם מושג על מה הם מדברים, ולפעמים הם אפילו לא יודעים למה הם מתנגדים. {אולי כי זה פופולרי}.
לצערי, רבים מהם הם בעלי סמכות, או שדעתם נחשבת, ולפעמים הם גורמים באמירותיהם להורים להימנע מלגשת לטיפול.
זה יכול להיות גננת שהיה לה ילד בגן שהגיב רע לריטלין- ומאז היא "מתנגדת", זה יכול להיות מורה, או יועצת בית הספר, זה יכול להיות גם רופא הילדים {עלי, באופן אישי צעקה רופאת הילדים על זה שאני רוצה לתת לילד תרופה שמשפיעה על המוח. היא היתה כל כך נחרצת, שהשתכנעתי, התוצאה היתה ילד שלא קיבל טיפול עד גיל 13.}

גם פה בפורום אנחנו רואים הרבה הודעות , וסיפורים על יועצים למיניהם שאמרו להורים שהילד לא צריך ריטלין, וציטטו בפניהם את מה שהם "שמעו" על "נפלאות הריטלין".
אני רוצה להגיד לכם, שכל ילד שיש לו קשיים צריך להיבדק. ולאנשים שאין להם מספיק ידע, והיכרות עם הדברים- אל תתנו עיצות על מה שאתם לא יודעים!

הגננת של גן חובה שבו למדה בתי הצעירה הודיעה לי שאין לילדה שום "קשב וריכוז", ואני סתם מדביקה לה סטיגמות שיהרסו את חייה... היא החליטה לשאול את הפסיכולוג של הגן, וסיפרה לו ש"האמא אומרת שיש לה קשב וריכוז...אבל אין לזה שום סימנים בגן" , הפסיכולוג ישב עם הילדה לשיחה של כ-10 דקות, וכשיצא, הודיע לגננת שהילדה הזו אולי חכמה מאוד אבל היא ADHD מובהק.

דר עומר

New member
מסכים לחלוטין!!

מי שאין לו ידע ונסיון, לא צריך לתת עצות! מצד שני, כמו שאמרתי, יש מקרים בהם יש צורך בריטלין, לדעתי הם הרבה יותר נדירים ממה שנראה כיום, ויש לזכור שאנחנו יודעים הרבה פחות ממה שהיינו רוצים להאמין שאנחנו יודעים על ההשפעה של ריטלין (או כל תרופה אחרת) על המערכת באופן כללי, ועל המוח באופן ספציפי. לדוגמה, במשך שנים חשבו שריטלין מעלה את ריכוז הדופמין במוח, כיום יש הוכחות לכך שהוא בעל תכונה של וויסות דופמין, ולא הכרח העלאה שלו (מה שגם מעלה סימני שאלה בנוגע לאטיולוגיה של ADHD, אבל זה כבר דיון אחר).
קישור למאמר למי שמעוניין: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9826728
בקיצור, כמו שאמרתי, אני מסכים אתך לגמרי לגבי העצות, אך בסופו של דבר חשוב לזכור שריטלין הוא לא תמיד הפתרון, וכל הורה צריך לעשות את ההחלטה שלו/ה, רצוי בהתבסס על כמה שיותר מידע, ומידע איכותי.

שבוע מוצלח ונעים לכולנו (ובעיקר קריר!!!)

zivadina

New member
גם אנחנו נפגענו ממומחים בגרוש

הפרעת קשב היא כל כך מורכבת, שכל מומחה בגרוש יכול לשייך אותה לנישה שלו. וכך יש הרבה ילדים שמקבלים טיפולים שלא עוזרים להם, ואלו טיפולים שעולים יותר מגרוש או שניים. בשבילם הוקם הפורום שלנו.

05 מיכל

New member
יש הבדל בין קבוצה כלשהי לבין כת

כת זה משהו אחר.
כשכת דוגלת במשהו - אז חבריה פועלים למען המטרה הזו כמעט כאיש אחד.
ואם יש ביניהם מישהו ששוקל את המטרה או את האמצעים במחשבה עצמאית - חברותו בכת בסכנה (אם לא עוד מרכיבים, יותר קריטיים, של חייו.)
לכת יש שאיפה להשיג כסף וכוח על ידי שליטה בבני אדם רבים ככל האפשר.
לשם כך יש לכתות אינטרס לאתר אנשים נואשים, בתחושת מילכוד, שמחפשים ישועה כלשהי.
ולכן הכת הסינטולוגית דוגלת במניעת טיפול תרופתי לאנשים עם ADHD או בעיות פסיכיאטריות - הרי בלי טיפול הם צפויים להפוך לקליינטים מעולים של הכת.
זה המנגנון, ואם יש בו חריגים כלשהם אז כדאי להם להישמר לנפשם, בגלל עקרון "המטרה המותרת" של הכת הזו.
אם זה מעניין אותך אתה יכול למצוא מידע באתר המידע על כתות בישראל.
בקיצור, מה שאני מנסה לומר הוא שגם את העיקרון של " יש להיזהר כאשר מדברים על קבוצה מסוימת (לא חשוב מאיזו עדה) בצורה גורפת", שאני מסכימה איתו מאוד באופן כללי, כדאי לקחת בגבולות מסוימים.
והסינטוןלוגיה היא לא עדה, אלא כת.

למעלה