מתן תרופה לילד

whatever1231

New member
מתן תרופה לילד

שלום רב, אני אמא לילד בן 10 חולה CP ואפילפסיה. בתקופה האחורנה הילד מסרב בתוקף ליטול את התרופות בבוקר ובערב. ניסינו כל דבר אפשרי כולל לשים את התרופה בשתיה טעימה או במחית של גרבר אבל כלום לא עובד. האם יש למישהו רעיון איך לעזור לנו? תודה מראש אמא מודאגת

אולי תנסו לרסק....

אם זה כדורים, ולערבב את זה ביחד עם אוכל או שתייה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ושבת שלום

qt1

New member
whatever1231 ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

שאלתך הופנתה אל האחות המוסמכת אתי אברהמי, אנו מקווים שתגובתה תוכנס הנה בהקדם.

qt1

New member
../images/Emo92.gif תשובתה של אתי אברהמי

אחות מוסמכת , מנהלת מרפאה בבי"ח ומנהלת פורום זכויות ומגבלות נכים ב
ישנה אפשרות לשים במיץ פטל מרוכז,כאשר התרופה מרוסקת דק דק בין שתי כפיות. הצרה שהתרופה מרה. דרך נוספת היא להשתמש במזרק, שמכניסים אותו ללא מחט לפה. אפשר גם בקרטיב שמכינים בבית או גלידה. מכניסים את הכמות בשלגון קטן ונותנים לילד,וניל או שוקולד מה שאוהב או בתוך מעט דני או פרילי. אם כל זה לא עובד,יש להתייעץ עם הנוירולוג שמטפל,מעניין שעד עכשיו הילד לקח את התרופות ופתאום לא? ייתכן שישנה סיבה להתמרדות?
לאתי אברהמי

qt1

New member
ועוד לגבי התרופה...../images/Emo101.gif

נקודה חשובה שאולי חשוב לציין
ישנם כדורים שאסור לרסק. ישנה דרך לסגור את האף, כך נפתח הפה לכניסת אויר ואפשר עם כפית פלסטיק להשחיל את התרופה בתוך מעדן או אחר. אתי אברהמי מציעה שיעשה נסיון ע"י אחות במרפאה בה נמצא בטיפול, להערכתה לאחר פעם פעמיים הילד יחזור לקחת את התרופה. שוב, תודה לאתי אברהמי
ו.......
מחכים לתגובתה של האמא הדואגת...

ענת71

New member
אפשר ללמד את הילד לבלוע את התרופה.

אני לוקחת כדורים מגיל: 8 שנים בתחילת הטיפול ריסקו לי את התרופה הטעם היה ממש נורא!!! לאחר שנתיים ביקשתי שילמדו אותי לבלוע את הכדורים. אני מודה בהתחלה זה לא היה קל אבל לאט לאט התרגלתי לבלוע את הכדורים.

whatever1231

New member
ניסיתי כבר הכל...

קודם כל תודה על התגובות ניסיתי כל מה שהועלה כאן אך ללא הועיל... הכל פרט לשיטת הקרטיב שאותה אני מתכוונת לנסות תודה שוב... ואם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע אמא מודאגת

חייםלוי

Member
מנהל
ושבוע טוב. אני מקווה שהילד ילמד

לקבל את התרופות בדרך קלה יותר מאשר עכשיו.

S E M 151

New member
ערב טוב whatever1231

אני לא מכירה את הילד שלך, אבל יש לי בת בת תשע וחצי עם אפילפסיה. היא טופלה בתחילה בדפלאפט שגם לה לתופעות לוואי של ירידה במשקל בתחילה והיא לא אהבה את התרופה מהרגע הראשון וכל פעם זה היה סיפור, בכי ותלונות כמו היא שורפת לי, היא מגעילה, היא חונקת וכו'. אחרי שהתופעות לואי החמירו הנוירולוג החליף לה את התרופה לטגרטול וטען שהילדה צודקת התרופה לא טובה לה. עם הטגרטול אין בעיה בכלל - היא מקבלת אותה פעמיים ביום בלי תלונות. יכול להיות שכמו עם הבת שלי התרופה לא מתאימה לו. אם היא כן מתאימה אפשר לנסות עם הבובות. עם הדפלפט נתנו לבובות של הדר תרופה לפני שהיא קיבלה תרופה (הצגה שלמה ממש) וזה בדר"כ עבד והיא הסכימה לקבל את התרופה. אגב הבובות שלה עדיין "מקבלות" תרופה פעמיים ביום ממש כמוה. שיהיה שבוע שקט וטוב לכולם.

למעלה